Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Η ΕΛΜΕ-ΚΙ καταγγέλλει την απόφαση της κυβέρνησης για επιστράτευση των εκπαιδευτικών


ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ) 

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταγγέλλει την απόφαση της κυβέρνησης για επιστράτευση των εκπαιδευτικών. Ο αντιδραστικός κατήφορος της καταστολής, απέναντι ακόμα και στη σκέψη για απεργία, είναι επακόλουθο της αντιλαϊκής – αντιεκπαιδευτικής πολιτικής. Τα κόμματα της αστικής διαχείρισης και του ευρωμονόδρομου, που βυθίζουν τα παιδιά του λαού στον υποσιτισμό, στην αμάθεια και ορθώνουν διαρκώς μεγαλύτερους ταξικούς φραγμούς έχουν το.........
θράσος να μιλούν για προστασία των δικαιωμάτων των μαθητών!!! Είναι οι ίδιοι που θέτουν προληπτικά (!!!) στο γύψο τον αγώνα ενάντια στο σχολείο ΑΕ, στη λεγόμενη αξιολόγηση και στις χιλιάδες απολύσεις εκπαιδευτικών που συνεπάγεται. Δάσκαλος σκυφτός κι αμόρφωτος λαός πάνε χέρι – χέρι. Τα ΜΜΕ των μεγαλοεπιχειρηματιών επικουρούν σαν τα όρνια το φαγοπότι πάνω στο πτώμα των όποιων στοιχείων δημόσιας δωρεάν παιδείας έχουν απομείνει. Λασπολογούν σε βάρος των εκπαιδευτικών και θέλουν μαζί με την κυβέρνηση να ενεργοποιήσουν τον κοινωνικό αυτοματισμό.
Να μην περάσει η τρομοκρατία.
Να αρθεί η επιστράτευση των εκπαιδευτικών.
Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην απεργία και τη συνδικαλιστική δράση.
Να μην περάσει ο κοινωνικός αυτοματισμός.
Η επιστράτευση να ακυρωθεί στην πράξη.
Να μην αποδεχθούμε ότι μέσα από τις επιστρατεύσεις, την τρομοκρατία και το δόγμα «Νόμος και Τάξη» θα εφαρμόζονται απρόσκοπτα οι νόμοι του κεφαλαίου. Ταξική Αλληλεγγύη – Κανείς μόνος στον πόλεμο που έχουν κηρύξει κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση απέναντι στους εργαζόμενους, στη μεγάλη πλειοψηφία του λαού.
·         Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καλεί σε σύσκεψη το Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών, τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων του Νομού προκειμένου να αντιδράσουμε από κοινού στην πρόκληση. Κυριακή 6.30 μμ το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο.
·         Καλούμε τα σωματεία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα να καταδικάσουν τις κυβερνητικές επιλογές και να εκφράσουν πρακτικά – αγωνιστικά την αλληλεγγύη τους.
Όλοι μαζί παίρνουμε μέρος στο
Συλλαλητήριο
που οργανώνει η ΕΛΜΕ-ΚΙ
τη ΔΕΥΤΕΡΑ
13 ΜΑΗ
και ώρα 7.30 μμ (προσυγκέντρωση Εργατικό Κέντρο).
·         Την Τρίτη 14 Μάη οι εκπαιδευτικοί της δύναμης της ΕΛΜΕ-ΚΙ δίνουμε μαζικό «παρών» στη ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ που θα πραγματοποιηθεί στις 7.30 μμ στο αμφιθέατρο του 2ου – 3ου Γυμνασίου.
Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη
Αργοστόλι 11/05/2013
Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος
Ο Γενικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης

Γαλιατσάτος Νικόλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.