Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΚΑΙ ΜΑΝΤΟΛΙΝΑΤΑ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

ΧΟΡΩΔΙΑ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ
CHOIR OF ARGOSTOLI 
Ερυθρού Σταυρού 12 - Μαϊστράτο 
TEL. - Τηλ.& FAX : 0030 26710 25894 
*e-mail :roslouzis@yahoo.gr 
Τ.Κ. 28100 ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ 
P.C. 28100 KEFALONIA - GREECE
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ( 13.5.13) 
Ολοκληρώθηκαν οι προσπάθειες της Χορωδίας Αργοστολίου και της Μαντολινάτας της, ενόψει της σοβαρής και επίπονης αποστολής , που έχει αναλάβει , να εκπροσωπήσει ένα από τα σημαντικότερα είδη της πολιτιστικής παράδοσης των νησιών μας , του χορωδιακού τραγουδιού , στις εκδηλώσεις για την Ένωση της Επτανήσου με την Ελλάδα , που θα γίνουν από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Κεφαλλήνων και Ιθακησίων , στην Νέα Υόρκη , από 17 – 19 Μαϊου 2013 . 

Αρχικά θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Παγκόσμια Ομοσπονδία για την τιμή και την εμπιστοσύνη που μας έδειξε , προσκαλώντας την χορωδία και την μαντολινάτα μας , αλλά και για την φιλοξενία που θα μας προσφέρουν. Θα.........προσπαθήσουμε να τους βγάλουμε ασπροπρόσωπους . 

Επίσης και εξ ίσου θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Περιφερειακή Ενότητα της Περ. Ιονίων Νησιών , που παρά τις μεγάλες δυσκολίες που υπάρχουν , δέχθηκε το αίτημα της Ομοσπονδίας , και χρηματοδότησε το μεγαλύτερο μέρος των εξόδων , για την μεταφορά μας . 

Στα πλαίσια αυτής της αποστολής η χορωδία θα έχει το πιο κάτω πρόγραμμα : 

Στις 17,5 θα παραβρεθεί στο Ελληνικό γλέντι καλωσορίσματος της χορωδίας , που θα γίνει στην Αστόρια , κέντρο του Ελληνισμού της ΝΥ. 

Στις 18.5 θα δώσει την πρώτη της συναυλία στο φημισμένο LIKCOLN CENTER , του MANHATAN . Η συναυλία αυτή θα μεταδοθεί διαδικτυακά σ’ όλο τον κόσμο , θα ηχογραφηθεί και θα μαγνητοσκοπηθεί . 

Στις 19.5 η αποστολή θα παρακολουθήσει την Θ. Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγ. Γερασίμου , και το απόγευμα θα δώσει την μεγάλη Επετειακή συναυλία , για την Ένωση , στο ΄΄ΧΙΩΤΙΚΟ ΣΠΙΤΙ΄΄ , στην Αστόρια . Θα μιλήσει η καθηγήτρια-φιλόλογος Νίκη Μαζαράκη και θα παρουσιαστεί μια προβολή με προσεισμικές φωτογραφίες και την σημερινή τους εικόνα , από την Βίκη Φωκά ( και οι δύο μέλη της μαντολινάτας ) . 

Για τις ανάγκες της αποστολής αυτής με την χορωδία μας θα συμπράξει ο σολίστας τενόρος , Δημήτρης Σιγαλός , που τον ευχαριστούμε θερμά . 

Στις 20.5 η Χορωδία και Μαντολινάτα θα γυρίσουν στην Κεφαλονιά ( άφιξη 21.5 ) . 

Ελπίζουμε ότι για άλλη μια φορά ο Σύλλογός μας θα αποτελέσει άξιο πρεσβευτή του πολιτισμού του τόπου μας , όπως πολλές φορές έχει κάνει στο παρελθόν με επιτυχία . 



Το Δ. Σ. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.