Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Η εφ' όλης της ύλης συνέντευξη της Αφροδίτης Θεοπεφτάτου (ηχητικά)



Την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου παραχώρησε το μεσημέρι της Πέμπτης η Βουλευτής Κεφαλονιάς Αφροδίτη Θεοπεφτάτου.

Η κυρία Θεοπεφτάτου στην τοποθέτησή της περιέγραψε με μελανά χρώματα τις τρέχουσες κοινωνικές συνθήκες ως απόρροια των Κυβερνητικών πολιτικών, ενώ, αναφερόμενη στις αιτιάσεις της Κυβέρνησης για ανάπτυξη και επενδύσεις μίλησε για επίπλαστη αισιοδοξία και επικοινωνιακά τεχνάσματα.

Σχολιάζοντας την πώληση κρατικών ακινήτων μίλησε για ξεπούλημα της κρατικής περιουσίας στηλιτεύοντας τη διαδικασία της πώλησης και αφήνοντας αιχμές για........
αδιαφανείς διαδικασίες.

Στη συνέχεια η κυρία Θεοπεφτάτου παρουσιάζοντας τις Κοινοβουλευτικές της δραστηριότητες αναφέρθηκε στην εισήγησή της για το σύστημα των ηλεκτρονικών συμβάσεων και την τοποθέτηση της στο νομοσχέδιο για το νέο αναπτυξιακό νόμο.

Ακολούθησε εκτενής αναφορά στο νομοσχέδιο για την ανασυγκρότηση του Υπουργείου Ναυτιλίας, κατά τη διάρκεια της οποίας η κυρία Θεοπεφτάτου στυλίτευσε τα προβλεπόμενα του Νομοσχεδίου (υποβάθμιση αρχηγείου Λιμενικού, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων στους ναυτικούς, μείωση θέσεων εργασίας των πλοίων) και αναφέρθηκε στην κατάργηση της 10μηνης υποχρεωτικής δρομολόγησης των πλοίων εκτιμώντας ότι από το Σεπτέμβριο θα υπάρξουν προβλήματα στα νησιά.

Παράλληλα, μίλησε για την ανάγκη ουσιαστικής ναυτικής εκπαίδευσης μέσω των ακαδημιών εμπορικού ναυτικού και των ναυτικών λυκείων.

Αναφερόμενη στο σχέδιο «Αθηνά» υποστήριξε ότι οι σχολές δημιουργήθηκαν με πελατειακά κριτήρια και με πελατειακά κριτήρια καταργούνται και τόνισε ότι οι κινητοποιήσεις θα έπρεπε να έχουν συνεχιστεί με περισσότερη συλλογικότητα.

Τοποθετούμενη επί τους θέματος των υδρογονανθράκων στο Ιόνιο η κυρία Θεοπεφτάτου υποστήριξε ότι τον πρώτο λόγο πρέπει να έχει η επιστήμη. «Δεν υπάρχει καμία δημοσιευμένη μελέτη που να λέει αν υπάρχουν πετρελαιοπιθανές περιοχές στο Ιόνιο» υποστήριξε και συμπλήρωσε «Τα δεδομένα από την έρευνες δεν μπορούν να δημοσιευθούν καθώς είναι κτήμα της εταιρείας η οποία μετέπειτα θα τα πουλήσει σε άλλες εταιρείες .. από αυτή τη φάση μέχρι να ξεκινήσουν γεωτρήσεις μπορεί να περάσουν ακόμη και 15 χρόνια..»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.