Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Κεφαλληνίας για το ΤΕΙ Ιονίων


ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ
Αργοστόλι, τηλ. 2671024281, 2671024621                                    
Αρ. Πρωτ.  7
                                                                                                Αργοστόλι  5/2/2013 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
(Θέμα:  Επικείμενη κατάργηση του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων)
Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Κεφαλληνίας  εκφράζει την αντίθεσή του στην προοπτική κατάργησης του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, η οποία ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας στα πλαίσια του «Σχεδίου Αθηνά», καθώς θεωρεί ότι, στο όνομα ενός υποτιθέμενου εξορθολογισμού, εφαρμόζονται εις βάρος της κοινωνίας μας, για μία ακόμη φορά, μέτρα οριζόντιων περικοπών, που αποβλέπουν απολύτως στην επίτευξη πρόσκαιρων οικονομικών στόχων. Τα μέτρα αυτά εφαρμόζονται στο χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης με την ίδια προχειρότητα, την ίδια βαρβαρότητα και την ίδια επικινδυνότητα, που εφαρμόσθηκαν και στους υπόλοιπους τομείς της ......
κοινωνικής ζωής, συμπεριλαμβανομένου και του τομέα της υγείας, καθώς και του τομέα της κοινωνικής ασφάλισης.
Για τις παραμέτρους χρησιμότητας, βιωσιμότητας και προσφοράς του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων (βεβαίως και των εκπαιδευτικών τμημάτων του στο Αργοστόλι), καθώς και για την ασάφεια των κριτηρίων στην διαδικασία κατάργησής του, ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Κεφαλληνίας θεωρεί απολύτως κατατοπιστική και τεκμηριωμένη την εισήγηση των καθηγητών του Ιδρύματος προς το Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλλονιάς, στην πρόσφατη για το συγκεκριμένο ζήτημα έκτακτη συνεδρίαση. Παρακαλούμε τον αρμόδιο Υπουργό την εισήγηση αυτή να την διαβάσει!
Επισημαίνουμε την παράδοση Παιδείας, που έχει η Περιφέρειά μας, αλλά και το νησί μας ειδικότερα, και ζητούμε όχι μόνον την διατήρηση αλλά και την περαιτέρω ανάπτυξη του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, καθώς και την πλήρη στελέχωσή του με επαρκές διοικητικό και επιστημονικό προσωπικό.
Στηρίζουμε τα αιτήματα των εργαζομένων και των φοιτητών του ΤΕΙ. Πιστεύουμε στην αλληλεγγύη των κοινωνικών ομάδων ως βασική προϋπόθεση επιβίωσης. Αρνούμαστε οτιδήποτε οδηγεί σε μαρασμό τα ωραία μας νησιά.


Για το Δ.Σ. του ΟΣΚ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ:  Σπυρίδων Κομποθέκρας-Κότσορος
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:  Διονύσιος Γαρμπής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.