Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

H AN.A.Σ.Α. για το Επτάνησος: "Κεφαλονιά και Ιθάκη έρμαιο στις διαθέσεις των εφοπλιστών"

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΧΩΝ για τα ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ 

Επικεφαλης: ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ περιφερειακός σύμβουλος 
Η είδηση των τελευταίων ημερών ότι το πλοίο ΕΠΤΑΝΗΣΟΣ εγκαταλείπει την Ιθάκη και με πολύ μεγάλη πιθανότητα και την Κεφαλονιά, προκαλεί ,και δικαίως, τεράστια αναστάτωση και πολλά ερωτηματικά στις τοπικές μας κοινωνίες. 
Εν τούτοις η εξέλιξη αυτή δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. 
Έχουν προηγηθεί τα τελευταία χρόνια πολλά: 
Ø Η σταδιακή μείωση δρομολογίων σε όλες τις γραμμές 
Ø Η αύξηση των τιμών των εισιτηρίων 
Ø Ο πλήρης έλεγχος του κυκλώματος «γραμμές-δρομολόγια-τιμές» από τους εφοπλιστές μέσω του Σ.Α.Σ και της κατάργησης της οποιαδήποτε παρέμβασης της αυτοδιοίκησης. 
Ø Η πλήρης και συνειδητή αδιαφορία του κεντρικού κράτους απέναντι στις.....
συνεχείς εκκλήσεις των κατοίκων και φορέων των νησιωτικών περιοχών και η καθολική απάρνηση του δημόσιου χαρακτήρα των συγκοινωνιών, στο όνομα της δήθεν απελευθέρωσης των αγορών. 

Ø Η αποδρομολόγηση του πλοίου ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ από τις τοπικές γραμμές. 

Ποια ήταν η αντίδραση των τοπικών και περιφερειακών αρχών, των επιμελητηρίων απέναντι σε όλα αυτά; 

Πρακτικά καμία αντίδραση! αντιθέτως εκφράζονταν απόψεις συμπάθειας και κατανόησης προς τους πλοιοκτήτες όπως «..τι να κάνουν κι οι εφοπλιστές, δεν βγαίνουν..» η όπως αυτές του α/περιφερειάρχη Ζακύνθου «..οι εφοπλιστές είναι σαν κι εμάς ..»! 

Για ακόμη μια φορά η ΑΝ.Α.Σ.Α θέτει τις τοπικές και περιφερειακές αρχές μπροστά στις ευθύνες τους! 

Ας δείξουν έστω και μία φορά ότι μπορούν να εκπροσωπήσουν τα συμφέροντα των πολιτών που τους επέλεξαν. 

Η ΑΝ.Α.Σ.Α πιστεύει ότι πρέπει άμεσα: 

· Να λάβει θέση ο υπουργός και να απαιτήσει την τήρηση των συμβατικών υποχρεώσεων των εταιρειών. Δεν είναι δυνατόν τα νησιά μας να απομονώνονται και να απογυμνώνονται από την μία μέρα στην άλλη ,χάριν του οποιουδήποτε κερδοσκοπικού συμφέροντος. 

· Δεν πρέπει να επιτραπεί η δημιουργία μονοπωλιακών καταστάσεων στις γραμμές, με φανερές τις αρνητικές επιπτώσεις στους Κεφαλλονίτες και Θιακούς 

· Είναι πλέον ολοφάνερο ότι η σταθερή και μόνιμη λύση είναι η δημιουργία φορέα δημόσιου χαρακτήρα, με λαϊκό έλεγχο που θα χειρίζεται τα θέματα γραμμών, τιμών εισιτηρίων, αδειών, ακόμη και ναυπήγησης πλοίων. 

· Η κρίση των μνημονιακών πολιτικών που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ επηρεάζει και την ακτοπλοΐα και τα «σπασμένα» τα πληρώνει πάλι ο εργαζόμενος και ο μη προνομιούχος. Για αυτό και τα μνημόνια πρέπει να ακυρωθούν και η συγκυβέρνηση πρέπει να πάει ..σπίτι της! 

Ας μην τους επιτρέψουμε να μας μειώνουν άλλο, να κάνουν το μέλλον των νέων μας θολό κι απροσδιόριστο! 

Η εμεις η αυτοί! 

Αργοστόλι, 21/10/2012
 Θεόδωρος Γαλιατσάτος 

Περιφερειακός σύμβουλος 

Επικεφαλής ΑΝ.Α.Σ.Α 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.