Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Ε.Α.Σ.Κ.Ι.: Προβλήματα με την ενιαία ενίσχυση σε ορισμένους κτηνοτρόφους


Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Κεφαλληνίας & Ιθάκης
«Ε . Α . Σ . Κ . Ι
Union of Agricultural Cooperatives of Kefalonia & Ithaca
           Αριθμ. Πρωτ. 979 /26.10.2012
ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ
Η απόσταση μεταξύ στάβλου και βοσκοτόπου έκανε μη επιλέξιμους ορισμένους κτηνοτρόφους
Σε συνέχεια της χορήγησης της προκαταβολής της Ενιαίας Ενίσχυσης έτους 2012 και του θέματος που προέκυψε με την πρόσφατη ενεργοποίηση της διάταξης αναφορικά με την απόσταση μεταξύ σταβλικής εγκατάστασης και βοσκοτόπου αφενός και αφετέρου με την επιλεξιμότητα των βοσκοτόπων οι οποίοι έχουν χωροθετηθεί από το Δασαρχείο ως αναδασωτέα .....
έκταση, καθιστώντας μη επιλέξιμους ορισμένους παραγωγούς για την καταβολή του 50% της Ενιαίας Ενίσχυσης, η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών γνωστοποιεί την από 25/10/2012 ανακοίνωση του Οργανισμού Πληρωμών και Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.) του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σύμφωνα με την οποία «κατά τους διασταυρωτικούς ελέγχους  διαπιστώθηκαν ειδικά προβλήματα που επηρέασαν μερικώς ή ολικώς την πληρωμή 6.000 δικαιούχων της επικράτειας. Τα ειδικά αυτά προβλήματα αφορούν στον έλεγχο της απόστασης στάβλου – βοσκοτόπου και στη μη έγκυρη ενημέρωση της κτηνιατρικής βάσης δεδομένων και τα οποία χρήζουν βελτίωσης. Ως εκ τούτου, ο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. για τους δικαιούχους που εμπίπτουν στις εν λόγω κατηγορίες ξεκίνησε άμεσα την αντιμετώπιση αυτών των ειδικών προβλημάτων και προγραμματίζει εντός της επόμενης εβδομάδας να τους καταβληθεί το επιπλέον δικαιούμενο ποσό προκαταβολής Ενιαίας Ενίσχυσης 2012».
Για την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Κεφαλληνίας & Ιθάκης               Ανδρέας  Π. Καλαφάτης,  Πρόεδρος  Δ.Σ.

Λεωφόρος Αντώνη Τρίτση 1,  Αργοστόλι  28100  Κεφαλληνία
   Τηλ. 26710 - 22927, 22512   Φαξ. 26710 - 24512
Καταστήματα : 1)Αγροτικών Εφοδίων,  2) Κτηνιατρικών Φαρμάκων,
                    3)Συνεταιριστικών και Παραδοσιακών Προϊόντων 
 Εmail : egs_kef@otenet.gr       www.easki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.