Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Ο Εμίρης του Κατάρ αγόρασε Ελληνικό νησί στο Ιόνιο



 

Η Οξεία ή Οξυά είναι νησίδα του Ιόνιου Πελάγους, και βρίσκεται στις εκβολές του Αχελώου ποταμού, δυτικά του νομού Αιτωλοακαρνανίας και ανατολικά της Ιθάκης. Ανήκει στο σύμπλεγμα των Εχινάδων νήσων και αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Εχινάδων μετά τον Πεταλά. Έχει έκταση 4,2 τ. χλμ. και είναι ακατοίκητη.Διοικητικά ανήκει στον δήμο Ιθάκης.
 

Το ακατοίκητο αυτό νησάκι ανήκει πλέον στον Εμίρη του Κατάρ Hamad bin Khalifa Al Thani.
 

Το θέμα δημοσιεύεται σήμερα και στην βρετανική Telegraph η οποία δίνοντας αναλυτικό .. ρεπορτάζ αναφέρει ότι το νησί ανήκε στην οικογένεια Σταμούλη (Ελληνοαυστραλοί) και η αξία του ήταν 7 εκατομμύρια ευρώ.

Ωστόσο λόγω της κρίσης και του υψηλού φόρου ακινήτων που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα το μέλος της βασιλικής οικογένειας του Κατάρ που το αγόρασε έκανε παζάρια και το «έκλεισε» για 5 εκατομμύρια.
 

Επιπλέον η Telegraph επικαλούμενη το δημοσίευμα του «Vladi Private Islands» αναφέρει ότι «το ακατοίκητο νησάκι της Οξιάς είναι εύκολα προσβάσιμο και ιδανικό για ανάπτυξη σε ορισμένα από τα 1.236 στρέμματά του. Παρά το γεγονός ότι ένα μεγάλο μέρος του νησιού προστατεύεται, ως μέρος του οικολογικού δικτύου Natura 2000 είναι δυνατό κάποιο τμήμα του νησιού ν’ αναπτυχθεί και να αξιοποιηθεί.
από ΖΕΙΔΩΡΟΝ  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.