Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Επισκέφθηκε το Κοργιαλένειο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Κεφαλονιάς ο κύριος Jean de Bosset


ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΝ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ

ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ
ΝΠΙΔ ΕΠΟΠΤΕΥΟΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
Ηλία Ζερβού 12, 281 00 Αργοστόλι, Κεφαλονιά, τηλ. 26710-28835,  fax 26710-22583
E-mail: vivlarg@sch.gr
   Αργοστόλι 17 Φεβρουαρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στις 16 Φεβρουαρίου 2011 επισκέφθηκε το Κοργιαλένειο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Κεφαλονιάς ο κύριος Jean de Bosset μετά της συζύγου του Pascale, κάτοικοι της πόλεως Neuchâtel, Ελβετίας.
Σκοπός της επισκέψεως ήταν να δουν τα κειμήλια του  προγόνου τους Στρατιωτικού Διοικητή Κεφαλονιάς και κατασκευαστή της γέφυρας Αργοστολίου Charles Philippe de Bosset, τα οποία φυλάσσονται στο Μουσείο μας.
Τα κειμήλια αυτά είναι ένα νεσεσέρ (travelling kit)  από μαόνι που ......
περιέχει  είδη περιποιήσεως προσώπου και το οποίο δωρίθηκε από τον πατέρα του επισκέπτου μας.  Στο μουσείο μας επίσης εκτίθενται  μικρή προσωπογραφία της εγγονής του Charles Philippe de Bosset, έγχρωμη φωτογραφία του ιδίου, φωτογραφία του σπαθιού του, καθώς και το πρώτο σχέδιο της γέφυρας Αργοστολίου που εκπονήθηκε και κατασκευάστηκε από τον ίδιο, προσωρινά επί ξύλινων πλαισίων.
Mε την ευκαιρία αυτή ο κύριος και η κυρία de Bosset ξεναγήθηκαν και εξεδήλωσαν το θαυμασμό τους για το Μουσείο που καίτοι μικρό μεταδίδει πλήρως την εικόνα της παλαιάς Κεφαλονιάς και συντηρεί τις ιστορικές μνήμες του τόπου μας.

 O Προεδροσ

+ Ο Κεφαλληνίας Σπυρίδων 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.