Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

ΔEΣMEYTHKE O ΔEΣΠOTHΣ


O μητροπολίτης κ. Σπυρίδων, πρόεδρος του Κοργιαλένειο Ιδρύματος, δεσμεύτηκε προχθές το βράδι, σε σύσκεψη που έγινε στη Νομαρχία, να μετατραπεί σε Δημοτικό το Κοργιαλένειο Ιδρυμα, έτσι ώστε να βγεί από το αδιέξοδο, να συνεχιστεί ομαλά η λειτουργία του και να περισωθεί η Πολιτιστική μας κληρονομιά.

Κατά τη σύσκεψη το πνεύμα που επικράτησε είναι ότι δεν μπορεί πλέον να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση με κλειστό το Ιδρυμα και απλήρωτους εργαζόμενους, ενώ υπολογίστηκε ότι για τη λειτουργία του Ιδρύματος απαιτούνται γύρω στις 170.000 Ε το χρόνο, τη στιγμή που τα έσοδά του είναι ....
 πενιχρά και ανέρχονται γύρω στις 30.000 Ε το χρόνο.

Στη σύσκεψη εκτός από το Μητροπολίτη, παραβρέθηκαν ο βουλευτής κ. Σπύρος Μοσχόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Σωτήρης Κουρής, ο αντιπρόεδρος και νομικός σύμβουλος του Ιδρύματος κ. Γούλιος Κατσούνης, ο αντιδήμαρχος κ. Μάκης Βαγιωνίτης, ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Κεφαλονιάς (κεδηκε) κ. Αγγελος Κωνσταντάκης, ο τ. δήμαρχος και περιφερειακός σύμβουλος κ. Μάκης Φόρτες, ο τ. νομάρχης και περιφερειακός σύμβουλος κ. Διονύσης Γεωργάτος, η περιφερειακή σύμβουλος κ. Ειρήνη Στεφάτου, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γιάννης Κουρούκλης, εργαζόμενοι στο Κοργιαλένειο και πολίτες.

• Χθες βράδι υπήρχαν πληροφορίες ότι έφθασαν στην Κεφαλονιά για το Κοργιαλένειο 54.000 Ε από το Υπ. Παιδείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.