Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚ​ΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ​Σ ΓΙΑ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗ​ΣΗΣΕΙΣ για το εχόμενο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ​ΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

16 Νοέμβρη 2011
ΕΙΣΗΓΗΣΗ
Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΟΥΔΗ
Δικηγόρου στον Α.Π. & Σ.τ.Ε.
Επικεφαλής της Επτανησιακής Αναγέννησης
Για το θέμα που έχει ζητήσει να εγγραφεί στην Η.Δ. του Π.Σ.Ι.Ν. και να ληφθεί απόφαση πρωτουβουλιών για
Αδελφοποίηση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με τις Περιφέρειες του VEΝΕΤO (Περιφέρεια Βενετίας), και των Νησιωτικών Συμπλεγμάτων – Περιφερειών των ΒΑΛΕΑΡΙΔΩΝ (Μαγιόρκα, Μινόρκα, Ίμπιζα), των ΚΑΝΑΡΙΩΝ ΝΗΣΩΝ και των ΑΖΟΡΩΝ και σε δεύτερο στάδιο της Κορσικής, της Σαρδηνίας και της Σικελίας.
Οι Δήμοι μας στα Επτάνησα έχουν μία τεράστια εμπειρία από αδελφοποιήσεις με Δήμους της Κύπρου και της Ευρώπης. Οι .........
 αδελφοποιήσεις αυτές έχουν προσφέρει ανεκτίμητες υπηρεσίες:
1. Στη προώθηση, ανάδειξη του εθνικού θέματος της Κύπρου και άσκηση πιέσεων στις κυβερνήσεις όπως π.χ. οι αδελφοποιήσεις της πόλης της Κέρκυρας με πόλεις της Κύπρου, το Δίκτυο των αδελφοποιημένων πόλεων της Ελλάδας με τη Πάφο.
2. Στη προώθηση και ραγδαία ανάδειξη του τουριστικού ρεύματος από αδελφοποιημένες πόλεις.
3. Στη τεράστια προβολή, δωρεάν των Νησιών μας, σε ισχυρές πόλεις και χώρες της Ευρώπης.
4. Στην απόκτηση πολύτιμων εμπειριών και γνώσεων από προηγμένες αυτοδιοικητικά χώρες.
5. Στη δημιουργία Δικτύων Διεκδίκησης Πόρων και από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από τα εθνικά κράτη.

Στην Ευρώπη υπάρχουν ΝΗΣΙΑ σαν τα δικά μας, για την ακρίβεια ΝΗΣΙΩΤΙΚΑ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑΤΑ όπως ΟΙ ΒΑΛΕΑΡΙΔΕΣ, ΟΙ ΑΖΟΡΕΣ, ΤΑ ΚΑΝΑΡΙΑ ΝΗΣΙΑ, Η ΜΑΔΕΡΑ, Η ΣΙΚΕΛΙΑ,Η ΚΟΡΣΙΚΗ, Η ΣΙΚΕΛΙΑ τα οποία αποτελούν ΠΑΝΙΣΧΥΡΕΣ ΝΗΣΙΩΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, με προοδευτικό νομοθετικό καθεστώς, αυτοτελείς ΠΟΡΟΥΣ με απευθείας διασύνδεση με την Ε.Ε. και προηγμένη οικονομία και δεκάδες χρόνια μπροστά από τα Ιόνια στον τουρισμό.

Οι αδελφοποιήσεις με αυτές τις Νησιωτικές Περιφέρειες μόνον τεράστια οφέλη έχουν να μας δώσουν.

Η αδελφοποίηση με τη ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ του VENETO, με τη μαγευτική πόλη κτισμένη πάνω σε δεκάδες νησιά, θα μας δώσει τεράστια οφέλη, από την αρχιτεκτονική μέχρι τον τουρισμό.

Ως συνήθως συμβαίνει στις αδελφοποιήσεις τη πρωτοβουλία παίρνει ένας οργανισμός Αυτοδιοίκησης αφού έχει λάβει μία κατ’ αρχήν απόφαση πρόθεσης βούλησης και αφού έλθει σε επαφή με τον υποψήφιο αδελφό-ΟΤΑ και επέλθει σύμπτωση βουλήσεων τότε λαμβάνεται η σχετική απόφαση και από τα δύο αντιπροσωπευτικά όργανα. Κατά συνέπεια πρόκειται για μία κατ’ αρχήν απόφαση, για Αδελφοποίηση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με τις Περιφέρειες του VEΝΕΤO (Περιφέρεια Βενετίας), και των Νησιωτικών Συμπλεγμάτων – Περιφερειών των ΒΑΛΕΑΡΙΔΩΝ (Μαγιόρκα, Μινόρκα, Ίμπιζα), των ΚΑΝΑΡΙΩΝ ΝΗΣΩΝ και των ΑΖΟΡΩΝ και σε δεύτερο στάδιο της Κορσικής, της Σαρδηνίας και της Σικελίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.