Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Η ΛΙΣΤΑ ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΗ


3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

Αργοπορημένοι ήρθαμε στο ραντεβού μας. Έχουμε, όμως, δικαιολογία: τα παιδιά, ως γνωστόν, είναι όντα μιμητικά. έτσι και εμείς μιμούμενοι τα του Κοινοβουλίου μας, διχαστήκαμε, καθώς έπεσαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων πολλές ταινίες, βιβλία, τραγούδια, πρόσωπα. Τελικά, πιεζόμενοι και από την Τρόικα (υπεύθυνη καθηγήτρια) συντάξαμε μια λίστα Κοινής Σωτηρίας (γιατί η τέχνη σώζει). Όσο για το κοινο-βούλιο τους ετοιμάζουν λίστα κοινής υπακοής…
Η ΛΙΣΤΑ ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΗ
ΒΙΒΛΙΟ «Το ρολόι του κόσμου χτυπά μεσάνυχτα». Μενέλαος Λουντέμης
ΤΡΑΓΟΥΔΙ Επιτρέψτε μας δύο. ένα Ελληνικό :
«Αύγουστος»
Ένα αγγλόφωνο:
«It will rain»
ΤΑΙΝΙΑ «I am Sam» Σκηνοθεσία : Jessie Nelson
ΠΡΟΣΩΠΟ Steve Jobs.
ΓΕΓΟΝΟΣ Οι διαμαρτυρίες των πολιτών στις παρελάσεις για την επέτειο του «ΟΧΙ», αποτέλεσαν ένα νέο «ΟΧΙ» του Ελληνικού λαού σε ό,τι οδηγεί στη φτώχεια: οικονομική – πνευματική – ηθική – εθνική.
ΦΡΑΣΗ-ΡΗΣΗ Ανήκουν στον Steve Jobs:
1. Μην αφήνετε τη γνώμη των άλλων να πνίξει την εσωτερική σας φωνή. Και – το σημαντικότερο – να έχετε το θάρρος να ακούτε την καρδιά και τη διαίσθησή σας.
2. Θα μπορούσα να ανταλλάξω όλη μου την τεχνολογία για ένα απόγευμα με το Σωκράτη.
ΑΤΑΚΑ Λαϊκή και άκρως επίκαιρη: «Πήγαμε για μαλλί και βγήκαμε κουρεμένοι…» (όλο για κούρεμα ακούμε, αυτή η παροιμία μάς ήρθε)

Ψυχραιμία…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.