Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

ΠΑΝΑΓΗΣ ΔΟΡΙΖΑΣ: "Κατηγορώ και αποχωρώ" από την Δημοτική παράταξη του Δήμαρχου


Πεσσάδα 17 Αυγούστου 2011

Κύριε Δήμαρχε,

Οκτώ μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων μας στο τοπικό συμβούλιο της Πεσσάδας, βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση να σας καταγγείλω ότι οι προεκλογικές σας υποσχέσεις για βελτίωση στις συνθήκες ζωής των κατοίκων της Πεσσάδας, για καλύτερη και δημοκρατικότερη λειτουργία του τοπικού συμβουλίου, για καλύτερη και περισσότερη φροντίδα των εγκαταστάσεων του χωριού μας, όχι μόνο δεν έχουν εκπληρωθεί αλλά αντίθετα όλα αυτά έχουν χειροτερέψει.

Ενδεικτικά και σε ότι αφορά τη λειτουργία του τοπικού συμβουλίου, όπως επανειλημμένα σας έχουμε καταγγείλει, ο πρόεδρος :

* Ενεργεί αυθαίρετα χωρίς να υπολογίζει τους άλλους δύο τοπικούς συμβούλους εμείς δε είμαστε αποδέκτες των παραπόνων για αυτή τη κατάσταση από τους συγχωριανούς μας.

* Αρνείται να οργανώσει τη λειτουργία του γραφείου της τοπικής ενότητας όπως προβλέπεται από τον νόμο.

* Φυλάσσει όλα τα έγγραφα στο σπίτι του ισχυριζόμενος ότι η αλληλογραφία με τον Δήμο είναι προσωπική.

* Έχει τα αρχεία της κοινότητος στο σπίτι του αντί να τα τηρεί στο κοινοτικό γραφείο.

* Έχει παραποιήσει τα πρακτικά του συμβουλίου της 30/4/2011 αφού σε αυτά.............
 δεν έχουν συμπεριληφθεί επακριβώς όλα τα θέματα που συζητήθηκαν στο συμβούλιο.

* Δεν φρόντισε για την έγκαιρη αποστολή των πρακτικών του συμβουλίου της 30ης Απριλίου στην οικονομική υπηρεσία του Δήμου με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η δημοπράτηση της καντίνας.

* Μετά την 30η Απριλίου 2011 δεν έχει συγκαλέσει κανένα συμβούλιο παρά την ύπαρξη σοβαρών θεμάτων.

* Προχώρησε στη διάθεση του ποσού της παγίας προκαταβολής που δόθηκε στην κοινότητα μας εντελώς αυθαίρετα χωρίς ενημέρωση των τοπικών συμβούλων και χωρίς απόφαση του τοπικού συμβουλίου.

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά αναρωτιέται κανείς από πού αντλεί τη δύναμη ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου στις διαμαρτυρίες μας και στις καταγγελίες μας, που είναι και σε εσάς γνωστές κ Δήμαρχε, να απαντά

«ΔΕ ΔΙΝΩ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ» ή «ΚΑΝΤΕ ΜΟΥ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ»

* Εκτός από τη διοικητική διάλυση της τοπικής μας ενότητας η αδιαφορία του προέδρου για τη περιφρούρηση της Δημοτικής περιουσίας γεννά πολλά ερωτηματικά.

* Είναι χαρακτηριστικό ότι, ενώ ενημερώθηκε, αν δεν προέτρεψε δεν εμπόδισε τον εκμισθωτή της Δημοτικής καντίνας, (η οποία λειτουργούσε κοντά στο λιμάνι επί είκοσι ολόκληρα χρόνια), να τη κατεδαφίσει προξενώντας έτσι ανεπανόρθωτη ζημία σε Δημοτική περιουσία, στον τουρισμό αλλά και στην τοπική κοινωνία χωρίς να ενημερώσει το τοπικό συμβούλιο.

* Παράλληλα επέτρεψε τη καταστροφή μέρους της προστατευτικής περίφραξης του χώρου της καντίνας γεγονός που εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους για την ασφάλεια των κατοίκων και για το οποίο σας καθιστούμε απολύτως υπεύθυνο αφού έχετε γνώση του θέματος.

* Η παιδική χαρά του χωριού είναι πλήρως εγκαταλελειμμένη και χωρίς καμία συντήρηση ενώ η χρήση ορισμένων οργάνων (πχ τσουλήθρα) είναι επικίνδυνη για τα παιδιά.

* Το παράθυρο του κοινοτικού γραφείου, το οποίο έχει να λειτουργήσει από το 2002, φράσσεται με ένα κομμάτι σεντόνι και ταινία αντί για τζάμι.

* Η κατάσταση των κοινόχρηστών τουαλετών στην περιοχή της δημοτικής καντίνας θυμίζει αφρικανική χώρα της αρχής του αιώνα.

* Σε ορισμένες οδικές διασταυρώσεις υπάρχουν διαφημιστικές πινακίδες οι οποίες εμποδίζουν την ορατότητα και δημιουργούν κινδύνους στην κυκλοφορία.

* Δεν έχει προχωρήσει στην οργάνωση τοπικής ομάδας πυρασφαλείας όπως προβλέπει ο νόμος και όπως του έχει ζητηθεί από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο.

Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό

* με τη παντελή απουσία του Αντιδημάρχου κ Β. Κεκάτου από τα προβλήματα της τοπικής μας κοινότητας,

* το περίεργο φαινόμενο του «εθελοντή» ο οποίος μετά από λίγες μέρες κουράστηκε να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην Δημοτική Ενότητα Λειβαθούς και εξαφανίστηκε.

* Την ανάληψη της πολιτικής ευθύνης για τη κακή λειτουργία του τοπικού συμβουλίου όχι από το Δήμαρχο ή τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο αλλά από το νέο πολιτικό συνεταίρο της Δημοτικής Αρχής,

* καθώς και πολλά άλλα μικρά και μεγάλα θέματα της τοπικής μας κοινότητας για τα οποία σας έχω ενημερώσει και στα οποία μέχρι σήμερα δεν έχετε δώσει ούτε καν τη δέουσα προσοχή, με αναγκάζουν να δηλώσω δημοσίως ότι αποχωρώ από τη δημοτική σας παράταξη και παραμένω ως ανεξάρτητος σύμβουλος στο τοπικό συμβούλιο της Πεσσάδας στην υπηρεσία των συγχωριανών μου, οι οποίοι και με εξέλεξαν.

Παναγής Δόριζας

Τοπικός Σύμβουλος Πεσσάδας

1 σχόλιο:

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.