Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Σχετικά με τις Αιτήσεις Ενιαίας Ενίσχυσης αγροτών 2011


Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Κεφαλληνίας & Ιθάκης
« Ε . Α . Σ . Κ . Ι . »
Union of Agricultural Cooperatives of Kefalonia & Ithaca
Αριθμ. Πρωτ. 873/26.8.2011

               Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Το Δ.Σ. της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Κεφαλληνίας & Ιθάκης (Ε.Α.Σ.Κ.Ι.), σε σχέση με τα όσα ανακριβή και παραπλανητικά δημοσιεύονται τελευταία για την εξέλιξη του θέματος των Αιτήσεων Ενιαίας Ενίσχυσης (Α.Ε.Ε.) 2011 και για την αποκατάσταση της αλήθειας, εκθέτει τα εξής :

Με το υπ’ αριθ. πρωτ.835/9.8.2011 Πρακτικό παράδοσης και παραλαβής που υπεγράφη μεταξύ της Ε.Α.Σ.Κ.Ι. και του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (Ο.Π.Ε.Κ.ΕΠ.Ε.) του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εκπροσωπούμενου από τον Προϊστάμενο του Τμήματος Μέτρων Αγροτικής Ανάπτυξης Περιφερειακής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας κ. Α. Παναγόπουλο, παραδόθηκαν και παραλήφθηκαν οι Α.Ε.Ε. Κεφαλλήνων και Θιακών παραγωγών έτους 2011, με τα επισυναπτόμενα δικαιολογητικά, προς διασταυρωτικό έλεγχο  και πληρωμή των παραγωγών τον προσεχή Οκτώβριο.

Για την παράδοση και παραλαβή αυτή ακολουθήθηκε η ίδια πάγια τακτική όλων των προηγούμενων ετών και δεν αποτέλεσε ιδιαίτερο μέτρο που ίσχυσε για τις φετινές μόνο Αιτήσεις.


Η Ε.Α.Σ.Κ.Ι. καμία απολύτως υποχρέωση δεν είχε να παραδώσει τις Α.Ε.Ε. που αυτή συγκέντρωσε και συμπλήρωσε στο οποιοδήποτε ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΤΟ ΞΕΝΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ, το οποίο για συγκεκριμένους νομικούς λόγους ουδέποτε............
 αναγνώρισε ως αρμόδιο, παρά μόνο στο Φορέα του έργου, που είναι ο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.

Η παραλαβή αυτή των Α.Ε.Ε. 2011 από τον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. ουσιαστικά αποτελεί αποφασιστικό χτύπημα για όλους εκείνους, μεταξύ των οποίων και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Σωτήρης Κουρής, που δήθεν χάριν των συμφερόντων του Κεφαλλήνα και Θιακού παραγωγού, στήριξε παντοιοτρόπως το ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΤΟ ΞΕΝΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ, και παραπλανούσαν τους παραγωγούς με ΨΕΥΔΕΙΣ και ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΟΥΣ ισχυρισμούς ΠΕΡΙ ΑΚΥΡΟΤΗΤΑΣ των Α.Ε.Ε. που είχαν υποβληθεί στην Ε.Α.Σ.Κ.Ι.

Τέλος, η παράδοση και η παραλαβή των Α.Ε.Ε. 2011, ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ σχέση δεν έχει και ουδόλως συνδέεται χρονικά, τοπικά ή κατ’ άλλο τρόπο με την δικαστική αντιδικία της Ε.Α.Σ. Λάρισας με την ΠΑ.Σ.Ε.ΓΕ.Σ., καθόσον η πάρα πάνω παράδοση και παραλαβή προηγήθηκε χρονικά (9.8.2011) της δικαστικής αντιδικίας Ε.Α.Σ. Λάρισας – ΠΑ.Σ.Ε.ΓΕ.Σ. και της δικαστικής κρίσης (22.8.2011) για την χορήγηση και μόνο ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΔΙΑΤΑΓΗΣ επί εκκρεμούς εισέτι αιτήσεως ασφαλιστικών μέτρων της πρώτης κατά της δεύτερης, για την άρση του αποκλεισμού της Ε.Α.Σ. Λάρισας από την βάση δεδομένων του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.

Η έκδοση και δημοσίευση από τον δικαστή απόρριψης της προσωρινής διαταγής, για κάποιους εκλαμβάνεται (όχι πάντως από εμάς γιατί είναι θέμα γνώσεων και διαφορετικής οπτικής γωνίας) ως δικαίωση της ΠΑ.Σ.Ε.ΓΕ.Σ., χωρίς ακόμη να έχει κριθεί τίποτε έστω και προσωρινά, πολύ περισσότερο που το δικαστήριο δεν επέβαλε στην Ε.Α.Σ. Λάρισας να επιστρέψει πίσω τα χρήματα που παρακρατήθηκαν από τους εκεί αγρότες, Αυτά αποτελούν αποκυήματα της φαντασίας αυτών που θέλουν μυωπικά να βλέπουν την πραγματικότητα.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών

Κεφαλληνίας & Ιθάκης

Ανδρέας Π. Καλαφάτης

Πρόεδρος Δ.Σ.

Λεωφόρος Αντώνη Τρίτση 1, Αργοστόλι 28100 Κεφαλονιά
Γραφεία: Τηλ. 26710 - 22512, 22927, 24160 Φαξ. 26710 - 24512
Κατάστημα : 1) Αγροτικών Εφοδίων, 2) Κτηνιατρικών Φαρμάκων, 3) Συνεταιριστικών
& Παραδοσιακών Προϊόντων, Εmail: egs_kef@otenet.gr  http://www.easki.gr/ 



















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.