Με εκπλήξεις η ψήφιση του πολυνομοσχέδιου για τι συγχωνεύσεις και καταργήσεις!
Με τη διαφοροποίηση του βουλευτή Ζακύνθου του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Βαρβαρίγου, που χαρακτήρισε απαράδεκτες τις απολύσεις πλεονάζοντος προσωπικού, δηλώνοντας ότι «δεν πρόκειται να γίνω κανίβαλος εργαζομένων και με την ψήφο μου να οδηγήσω εργαζομένους στον καιάδα της ανεργίας, για λόγους δημοσιονομικού κόστους, καθώς μάλιστα, λεφτά υπάρχουν, αλλά δεν τα αναζητήσαμε εκεί που υπάρχουν» αλλά και την καταψήφιση της διάταξης που ρυθμίζει την απελευθέρωση των υπηρεσιών υγείας,
από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κατρίνη (Ηλεία), υπερψηφίστηκε όμως το βράδυ της Πέμπτης από την Ολομέλεια της Βουλής, το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, που αφορά συνταξιοδοτικά θέματα, την προώθηση του τουρισμού (καταλύματα και περιοχές ολοκληρωμένης τουριστικής ανάπτυξης), φορολογικές διατάξεις, την ρύθμιση της αγοράς των παιγνίων, καθώς και θέματα αρμοδιότητας του υπουργείου Οικονομικών (μισθώματα, ανάκτηση παρανόμων κρατικών.........
ενισχύσεων, ελεγκτικές εταιρείες εντοπισμού περιουσιακών στοιχείων κλπ).
Παράλληλα συμπεριλήφθηκαν τροπολογίες για τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις φορέων του Δημοσίου, αλλά και η τροπολογία περικοπής των επιδομάτων των δημοσίων υπαλλήλων. Στην 153 σελίδων τροπολογία για τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις οργανισμών, σημειώθηκε.
Ο εισηγητής της ΝΔ Θ. Καράογλου, δήλωσε ότι: «Είμαστε υπέρ του μικρότερου κράτους. Τον Μάιο του 2009, είχαμε καταθέσει σχέδιο για κατάργηση 250 οργανισμών. Καταψηφίζουμε γιατί δεν ακολουθήθηκε η σωστή διαδικασία, γιατί όλα έγιναν χωρίς διάλογο, πρόχειρα, ισοπεδωτικά - και γιατί παραχωρείται υπερεξουσία, ενδεχομένως αντισυνταγματική, στον υπουργό Οικονομικών να αποφασίζει για τις συγχωνεύσεις και για την τύχη των περιουσιακών στοιχείων των καταργούμενων οργανισμών». «Η τροπολογία για τις συγχωνεύσεις και τις καταργήσεις οργανισμών, δεν είναι αποσπασματική ενέργεια.
Είναι προσπάθεια ανασυγκρότησης και ανασύνταξης του αστικού κράτους, με βάση τις ανάγκες του κεφαλαίου. Σ’ αυτήν την κατεύθυνση, παραδίδετε συγκεκριμένους τομείς του δημοσίου τομέα στη δράση των επιχειρηματικών ομίλων, διευκολύνετε με αυτόν τον τρόπο την παράδοση του ορυκτού πλούτου στις πολυεθνικές επιχειρήσεις και ταυτόχρονα στην ιδιωτικοποίηση μιας σειράς τομέων, που ικανοποιούν κοινωνικές ανάγκες, όπως η σίτιση και η στέγαση φοιτητών και σπουδαστών» ανέφερε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος.
Αναφερόμενος στον τρόπο μείωσης των επιδομάτων του Δημοσίου, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Παύλος Μαρκάκης, δήλωσε ότι: «Σ’ αυτή τη ρύθμιση, υπάρχει και μια ρουσφετολογική διαδικασία, όπου δεν έγινε και κανένας υπολογισμός. Ένας που παίρνει επίδομα 600 ευρώ του κόβουν το 10% και ένας που παίρνει 150 του κόβoυν το 50%. Άμα, μπορείτε εσείς να βρείτε λογική σε αυτήν την ιστορία, πείτε μας και εμάς».
Για «καταργήσεις οργανισμών, χωρίς κανέναν έλεγχο, χωρίς καμία διαδικασία, χωρίς να δίνεται καμία απάντηση για το τι θα γίνει αυτός ο κόσμος ο οποίος μπαίνει στην πρέσα αυτών των ανακατατάξεων», έκανε λόγο ο Δημήτρης Παπαδημούλης του ΣΥΡΙΖΑ, που συνέχισε λέγοντας: «Η κυβέρνηση δεν δίνει καμία απάντηση. Εν λευκώ εξουσιοδότηση. Και μάλιστα, μία τόσο γενική εξουσιοδότηση που δίνει τη δυνατότητα, πέρα από τους καταργούμενους και συγχωνευόμενους οργανισμούς, οι επόμενες καταργήσεις και συγχωνεύσεις να μην περάσουν καν από τη Βουλή με αυτήν την άθλια διαδικασία μέσα στο κατακαλόκαιρο, αλλά με μια απλή υπουργική απόφαση. Είναι πρόκληση αυτό το πράγμα και θα το βρείτε μπροστά σας». Το μεσημέρι της Πέμπτης εργαζόμενοι από τους φορείς που καταργούνται-συγχωνεύονται, πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από τη Βουλή.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.