Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

ΕΑΣ ΚΕΦΑΛΛΙΝΙΑ​Σ ΙΘΑΚΗΣ: Απαντά στην ΠΑ.Σ.Ε.ΓΕ.Σ. - Δε σας ζητήσαμε ελεημοσύνη


Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Κεφαλληνίας & Ιθάκης
«Ε . Α . Σ . Κ . Ι .»
Union of Agricultural Cooperatives of Kefalonia & Ithaca
Αργοστόλι 785/26.7.2011

Α ν α κ ο ί ν ω σ η
Δε σας ζητήσαμε ελεημοσύνη
Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών απαντά στην ΠΑ.Σ.Ε.ΓΕ.Σ.

Σε απάντηση σχετικού εγγράφου αναφορικά με την ενεργοποίηση δικαιωμάτων, το οποίο υπογράφει, ως υπεύθυνος έργου και γενικός διευθυντής της ΠΑ.Σ.Ε.ΓΕ.Σ., ο κ. Ιωάννης Τσιφόρος σας γνωρίζουμε ότι:

1. Όπως διαφαίνεται, τόσο ο Πρόεδρος της ΠΑ.Σ.Ε.ΓΕ.Σ. κ. Tζανέτος Καραμίχας, όσο και ο κ. Ιωάννης Τσιφόρος, έχουν απωθημένα εναντίον των Δευτεροβάθμιων Αγροτικών Ενώσεων. Οι πρακτικές τους παραπέμπουν στη ρωμαϊκή εποχή που ο λαός έσκυβε το κεφάλι, ευλαβικά έλεγε «Χαίρε Καίσαρα» και δεν είχε κανένα λόγο στις «αλάθητες» αποφάσεις του μονάρχη. Ο ίδιος ο παραπάνω, ο κ. Ιωάννης Τσιφόρος, έχει υποβάλλει εναντίον μας μηνυτήρια αναφορά στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κεφαλληνίας για δήθεν υπεξαγωγή..........
 αυτών των ίδιων εγγράφων τα οποία αποτελούν προσωπική μας εργασία και τα οποία τώρα θέλει να εξαγοράσει έναντι τιμήματος πέντε (5) ευρώ για την κάθε αίτηση. Αντιλαμβάνεστε την αντιφατικότητα των συμπεριφορών.

2. Στην πλασματικουποθετικού περιεχομένου περίπτωση που ένας ανάδοχος δημόσιας σύμβασης θα μπορούσε να διαχειρίζονταν εν λευκώ τα χρήματα του κρατικού προϋπολογισμού, αυτός θα ήταν η κοινοπραξία Νομικών Προσώπων ΠΑ.Σ.Ε.ΓΕ.Σ. - NEUROPUBLIC Ανώνυμος Εταιρία και επομένως δεν μπορεί η πρόταση αυτή να προέρχεται από την ΠΑ.Σ.Ε.ΓΕ.Σ. μονομερώς. Αντιλαμβάνεστε όμως ότι αυτό δεν είναι και νόμιμο.

3. Όπως γνωρίζετε, η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Κεφαλληνίας και Ιθάκης ολοκλήρωσε τη συλλογή των αιτήσεων μέχρι την 15.5.2011 προκειμένου να καλύψει τους παραγωγούς της χωρίς ακόμα να έχει υπογραφεί καμία σύμβαση. Μέχρι την 10.6.2011 γινόταν συλλογή των απαραίτητων δικαιολογητικών για τον ΕΛΓΑ και για το Μητρώο Αγροτών, όπως ορθά αποφάσισε η Γενική Συνέλευση της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Κεφαλληνίας & Ιθάκης για παροχή υπηρεσιών πέρα του Ο.Σ.Δ.Ε.

4. Η σύμβαση την οποία επικαλείστε είναι άκυρη, διότι υπογράφηκε την 16.5.2011, μετά την καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των δηλώσεων Ο.Σ.Δ.Ε., που ήταν η 15.5.2011, είναι εκπρόθεσμη και παραβιάζει τον ισχύοντα ΚΑΝ (ΕΟΚ). Είναι επομένως άξιο απορίας τι ακριβώς κάνουν σήμερα, 27.7.2011, τα συνεργεία που επικαλείστε, τι ηλεκτρονικά πρωτόκολλα χρησιμοποιούν και τι έχει δηλωθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

5. Λόγω της ακυρότητας της σύμβασης και της διαδικασίας που ακολουθήθηκε, σας δηλώνουμε ότι δεν χρειαζόμαστε το ποσό των είκοσι οκτώ (28) ευρώ ανά δήλωση από τον κρατικό προϋπολογισμό, το οποίο κρίνουμε παράνομο. Στην περίπτωση που καταβληθεί από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να αποδοθεί ολόκληρο στους παραγωγούς.

6. Δε σας ζητήσαμε ελεημοσύνη. Ούτε πρόκειται να παραδώσουμε οτιδήποτε στον κ. Σπ. Καραμπλιάνη, που ούτε γνωρίζουμε τι είναι, ούτε τη διαδικασία και τη νομιμότητα του ορισμού του ως «υπεύθυνου συνεργείου» στην Κεφαλλονιά. Από σεβασμό στους παραγωγούς μας υλοποιήσαμε το έργο για την εξυπηρέτησή τους. Αρμόδιος φορέας για το έργο, που ήδη έχουμε υλοποιήσει, είναι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και ο Οργανισμό Πληρωμών Ελέγχου και Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.) Πατρών, στους οποίους θα παραδώσουμε τα δικαιολογητικά των αιτήσεων για διασταυρωτικό έλεγχο, όπως γίνεται κάθε χρόνο.

Οποιοδήποτε έγγραφο σχετικά με το Ο.Σ.Δ.Ε. 2011 θα παραδοθεί μόνο στον αρμόδιο φορέα, δηλαδή το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και θα συνεχίσουμε κάθε χρόνο να εκτελούμε το έργο του Ο.Σ.Δ.Ε. δωρεάν για την εξυπηρέτηση των Κεφαλλήνων και Θιακών παραγωγών μας. Για χάριν αυτών και της ιστορίας των νησιών μας, δε θα σκύψουμε το κεφάλι, αλλά ως γνήσιοι απόγονοι των ριζοσπαστών θα παλέψουμε ενάντια σε κάθε παράνομη, τυραννική και αυθαίρετη επιβολή. Απέναντι σε όσους κινούνται μόνο με βάση προσωπικά, οικονομικά και πολιτικά - διαπλεκόμενα καθ’ όλα - συμφέροντα, εμείς προτάσσουμε τα ιδεώδη του Συνεταιριστικού κινήματος, τη συλλογικότητα και την επτανησιακή συνεργασία και αλληλεγγύη. Θα αγωνιστούμε ως ελεύθεροι άνθρωποι για την παραδειγματική τιμωρία των υπαιτίων για εσχάτη προδοσία του Συνεταιριστικού κινήματος και την αποτίναξη του αλλότριου και ξένου προς τα Επτάνησα ζυγού της Ε.Α.Σ. Αγρινίου και όσων παράτυπα τη στηρίζουν.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών
Κεφαλληνίας & Ιθάκης
Ανδρέας Π. Καλαφάτης
Πρόεδρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.