Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Τ. Αποστολόπουλος, Γ.Γ Αποκεντρωμένης περιφέρειας:"Με εντυπωσίασε ο καθαρός λόγος του Γερ. Φόρτε αλλά και η πολιτική του τοποθέτηση."


πηγή: εφημερίδα "ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ"
Πρέπει να τρέξουμε γρήγορα!
Λέει στον "Η" ο κυβερνητικός Περιφερειάρχης Τ. Αποστολόπουλος.
«Από τις επαφές που έκανα, αλλά και από όλες τις συζητή­σεις που είχα με τους πολιτι­κούς και με τους υπηρεσια­κούς παράγοντες, απεκόμισα πολύ Θετικές εντυπώσεις για την Κεφαλονιά».
Αυτό τόνισε χθες στον «Η» ο κυβερνητικός περιφερειάρχης κ. Τάσος Αποστολόπούλος, μετά την προχθεσινή του επίσκεψη για τα έργα στο νησί μας.

Ο κ. Αποστολοπουλος, μεταξύ άλλων, μας είπε:
«Έκανα δύο σημαντκές συσκέψεις με τον Περιφερειάρχη κ. Σπύρο Σπύρου, τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Σωτήρη Κουρή και το Δήμαρχο Κεφαλονιάς κ. Αλέξανδρο Παρίση, τους Περιφερειακούς Συμβούλους, που σε συνεργασία με τους Υπηρεσιακούς συνεργάτες τους, μου έθεσαν όλα τα θέματα που αφορούν τα έργα του Νομού.
Η Κεφαλονιά και το Θιάκι έχουν μεγάλες δυνατότη­τες αξιοποίησης και εξέλιξης.
Όπως συζήτησα κατά τις συσκέψεις με τους τοπικούς παράγοντες , επειδή ο χρόνος εί­ναι πολύ περιορισμένος για έργα που πρέπει να ενταχθούν, πρότεινα να «τρέξουν» όσο γί­νεται. έτσι ώστε να προλάβουμε να εντάξουμε άμεσα αρκετά εργα στο ΕΣΠΑ. να κινητοποιη­θούν όλοι, έτσι ώστε να συνταχθούν οι μελέτες, να αξιολογη­θούν και να ενταχθούν τουλάχιστον ως υποέργα. Δηλαδή να μην χαθεί ούτε ένα λεπτό από τον λίγο γρόνο που μας απομέ­νει.
Οσον αφορά έργα που έγουν διαδικαστικές εμπλοκές. όπως π.χ. απαλλοτριώσεις κ.λ.π. επειδή είναι οριακά στο χρόνο, να τακτοποιηθούν οι εκκρεμότη­τες. να επαναξιολογηθεί η κα­τάσταση που ευρίσκονται, να «περάσουν από την κρισάρα» και εγώ να βοηθήσω στα μέγι­στα να προλάβουμε το ΕΣΠΑ.
Δεν πρεπει να καθυστε­ρήσουμε κα­θόλου. Δεν πρέπει γα χαθεί ούτε ένα έργο».
Οπως μας είπε ο κ. Γε­νικός «υπάρ­χουν αρκε­τές μελέτες, αλλά πρέπει να χτένισθούν και να ωριμάσουν.για να μπορέσουν να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ».
«Υπάρχουν πολλές δυσκολίες και προβλήματα, αλλά πρέπει όλοι μαζί να βοηθήσουμε να ξε­περαστούν στο επόμενο διά­στημα και να αξιοποιηθούν επί­σης και κάποια συνθετικά πλεο­νεκτήματα που ήδη υπάρχουν», τόνισε ο κ. Αποστολόπουλος.

«Κατά την εκεί παρουσία μου», μας είπε ο κ. Γενικός, «α­νέλυσα σε όλους την....
 υπάρχου­σα κατάσταση και πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι από αύριο πρέπει γα τρέξουμε του­λάχιστον όσα έργα «είναι καθα­ρά», χωρίς καθυστέρηση. Εγώ από την πλευρά μου θα βοηθή­σω τα μέγιστα».
Ο κ. Αποστολόπουλος, μας εί­πε ακόμη ότι του έκανε ιδιαίτε­ρη εντύπωση ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Γεράσιμος Φόρτες, ο οποίος τον εντυπωσίασε με τον καθαρό πολιτικό του λόγο, αλλά και την πολιτική τοποθέτηση. «Είναι ένας πολιτικός με γνώση της πραγματικότητας, που ξέρει να στηρίξει και να υποστηρίξει τις θέσεις του», πρόσθεσε ο κ. Γενικός.
Τέλος, ο κ. Αποστολόπουλος είχε την ευκαιρία να βρεθεί με γραμματείς των Τοπικών Οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ και στελέχη του Κινήματος, στους οποίους παρουσίασε την θέση που βρίσκεται η Χώρα και ζήτησε απ' όλους να εργασθεί ο καθένας από την πλευρά του για να ξεπερασθούν τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.
ΠΟΛΙΤΙΚΑ-Μεζεδάκια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.