Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

ΚΚΕ: Σε δυσμένεια υπάλληλος της ΠΙΝ γιατί... δεν αρέσει σε εργολάβο

Ερώτηση στη Βουλή κατάθεσε το ΚΚΕ, καταγγέλλοντας δυσμενή μεταχείριση στελέχους της ΠΙΝ, μετά από αίτημα εργολήπτριας εταιρείας.

Η ερώτηση απευθύνεται προς τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και έχει ως θέμα «Δυσμενής μεταχείριση υπαλλήλου της ΔΕΚΕ Περιφέρειας Ιονίων Νήσων επειδή ασκεί τα καθήκοντά του».

 Υπογράφεται δε από τους βουλευτές Μπάμπη Χαραλάμπους, Νίκο Καραθανασόπουλο και Νίκο Μωραΐτη.

Ολόκληρο το κείμενο έχει ως εξής:

«Είναι γνωστό πως στην Κέρκυρα τα περισσότερα δημόσια τεχνικά έργα κατασκευάζονται από την εταιρεία «ΔΟΜΟΚΑΤ ΑΤΕ». Σ’ ένα από τα έργα αυτά και συγκεκριμένα το έργο «Παράκαμψη Αυλιωτών» με την απόφαση αριθμ. Πρωτ. Οικ. 20765/2-11-2010 ορίστηκε ως επιβλέπων μηχανικός ο Παύλος Μεταλληνός, πολιτικός μηχανικός με Α βαθμό (προϊστάμενος – τότε – του τμήματος Εποπτείας Συγκοινωνιακών Έργων της ΔΕΚΕ Ιονίων).

Έκτοτε ένας ανηλεής πόλεμος ξεκίνησε εκ μέρους της εταιρείας ενάντια στον εν λόγω υπάλληλο. Με αναφορές και προσφυγές η εταιρεία ζητούσε όχι μόνο την αφαίρεση από αυτόν της επίβλεψης του συγκεκριμένου έργου αλλά και την μελλοντική εξαίρεσή του από τα έργα της εταιρείας επειδή κατά την άποψή τους ο συγκεκριμένος υπάλληλος δεν παρείχε τα εχέγγυα αμερόληπτης κρίσης! Φαίνεται πως αμεροληψία για κάποιους είναι να κλείνεις τα μάτια σε ότι «στραβό» γίνεται και να τους κάνεις όλα τα χατίρια.

Κι ενώ θα περίμενε κάποιος πως η υπηρεσία θα στήριζε έναν υπάλληλο που δεν ενέδιδε σε πιέσεις και που προσπαθούσε να προστατεύσει τα συμφέροντα του Δημοσίου, εντελώς ξαφνικά ο τότε διορισμένος Γ.Γ. της ΠΙΝ με την υπ. Αριθμ. 2475/23-12-2010 απόφασή του «...απαλλάσσει τον πολιτικό μηχανικό Παύλο Μεταλληνό από την ευθύνη άσκησης καθηκόντων προϊσταμένου εκτέλεσης έργων και επιβλέποντος στα έργα στα οποία εμπλέκεται η ΔΟΜΟΚΑΤ ΑΤΕ...»! Στη συνέχεια – και αφού με ταχύρυθμες διαδικασίες εγκρίνονται ο 8ος και 9ος λογαριασμός του έργου «Παράκαμψη των Αυλιωτών» - ο απερχόμενος Γ.Γ. της ΠΙΝ με νέα απόφασή του (αριθμ. Πρωτ. Οικ. 24821/30-12-2010) ανακαλεί την προηγούμενη απόφασή του και επαναφέρει τον Παύλο Μεταλληνό στα.........
 προηγούμενα καθήκοντά του!! Είναι ολοφάνερο από τα πιο πάνω πως σαφώς υπήρχε μεροληπτική στάση της ΠΙΝ υπέρ της «ΔΟΜΟΚΑΤ ΑΤΕ» και σε βάρος του επιβλέποντος το έργο μηχανικού. Σημειωτέον ότι προσφυγή της εταιρείας κατά της απόφασης 24821/30-12-2010 στην επιτροπή του άρθρου 152 απερρίφθη ομόφωνα.

Μετά από όλα αυτά τα γεγονότα ήταν φυσικό ο εν λόγω υπάλληλος – ουσιαστικά για να προστατεύσει τον εαυτό του αλλά και τα συμφέροντα του δημοσίου – να προσφύγει σε μια σειρά ενέργειες όπως μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα Κέρκυρας, ενημέρωση του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ.α. Αντί όμως άλλης απάντησης) διεξαγωγή έρευνας για όσα τουλάχιστον ύποπτα καταγγέλλονται) ο Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου με την απόφαση 2817/11-3-2011, προφασιζόμενος υπηρεσιακές ανάγκες, μετακινεί τον Παύλο Μεταλληνό από την θέση του προϊσταμένου του τμήματος Εποπτείας Συγκοινωνιακών Έργων της ΔΕΚΕ Ιονίων στη θέση Προϊσταμένου του Τμήματος Συντήρησης της Δ/νσης Ελέγχου Συντήρησης Έργων Ιονίου Διοίκησης, κάτι που βέβαια ικανοποιεί απόλυτα και τις επιθυμίες και τα συμφέροντα της «ΔΟΜΟΚΑΤ ΑΤΕ».

Επειδή όλα αυτά που συμβαίνουν και που αναλυτικά αναφέρονται πιο πάνω, ουσιαστικά, με τον τρόπο που αντιμετωπίζονται από την Διοίκηση, αποτελούν «προτροπή» στο κάθε ευσυνείδητο υπάλληλο να «κάτσει στα αυγά του»,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός σε ποια άμεσα μέτρα θα προβεί ούτως ώστε:

1. Να ερευνηθούν όλες οι καταγγελίες του Προϊσταμένου του Τμήματος Εποπτείας Συγκοινωνιακών Έργων της ΔΕΚΕ Ιονίων και εφόσον υπάρχουν ευθύνες να αποδοθούν

2. Να σταματήσει η δυσμενής μεταχείριση σε βάρος του καταγγέλλοντος υπαλλήλου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.