Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Αύριο η ορκωμοσία του Περιφερειακού Συμβουλίου, αλλά με προβλήματα


ΚΕΡΚΥΡΑ. Εάν καλή μέρα φαίνεται απ' το πρωί, τότε οι σκοτεινοί οιωνοί για το μέλλον της Αυτοδιοίκησης, και δη της Περιφερειακής, μοιάζουν να επαληθεύονται από την οργάνωση του τελετουργικού της ορκωμοσίας, ακόμα! Γι' αυτή την γιορτή, την πρώτη του νέου θεσμού , την παρθενική εμφάνιση των νέων συμβούλων , ο σχεδιαστής της «επανάστασης του Καλλικράτη» δεν πρόβλεψε τη δαπάνη ενός ευρώ! Σύμφωνα με τον νέο περιφερειάρχη Σπ. Σπύρου, τόσο η μετάβαση των νέων συμβούλων από κάθε γωνιά του Ιονίου στην Κέρκυρα για τις ανάγκες της τελετής όσο και το γεύμα, το πανηγυρικό για την αρχή της νέας περιόδου, καλύπτονται η μεν πρώτη εκ των ενόντων (σύμβουλοι και δημοσιογράφοι, που έρχονται με μισθωμένο όχημα ιδίοις εξόδοις) το δε δεύτερο, τη ευγενική χορηγία του νέου περιφερειάρχη.

Και σα να μην έφτανε αυτό, ο ίδιος ο μετακλητός υπάλληλος, γ.γ. της Περιφέρειας, Κ. Γεωργαλίδης αρνείται να παραχωρήσει το γραφείο στον εκλεγμένο διάδοχό του, ζητώντας του να πάει να εγκατασταθεί στη νομαρχία! Και τούτο όταν μια εκ των ερμηνειών της πρόβλεψης για το καθεστώς της προσωρινής συγκατοίκησης, αναφέρεται στον για ένα εξάμηνο παραμένοντα κρατικό θεσμό στην περιφερειακή διοίκηση με έδρα την Πάτρα (στο πλαίσιο του καταμερισμού του ΕΣΠΑ σε επτά μεγαλύτερες περιφέρειες), γεγονός που σημαίνει ότι το πόστο εδώ καταργείται από 1ης 1ου 2011. Μάλλον δεν αρχίζουμε καλά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.