Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ: Τα τρωκτικά η Σεμνότητα και η Επάρκεια…


Γράφει ο Γαβριήλ Μανωλάτος

Οι δημοτικές εκλογές τελείωσαν. Η Κεφαλονιά μας σκέφτηκε και αποφάσισε. Τα αποτελέσματα των εκλογών προσέδωσαν χαρά και εφορία στους νικητές και σχετική απογοήτευση και λύπη στους ηττημένους.
Συγχαίρω τον κύριο Αλέξανδρο Παρίση και την ομάδα του και εύχομαι πλήρη επιτυχία στο δύσκολο έργο του, για το καλό τη Κεφαλονιάς και των συμπολιτών μας. Ευχαριστώ ειλικρινά όσους πραγματικά με τίμησαν με την ψήφο τους. Δε θα τους απογοητεύσω.
Αναλύοντας τα αποτελέσματα αυτών των εκλογών ο φίλος Μάρκος Κοτσιλίνης, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ», παράταξη την οποία υπηρέτησα και εγώ με όλη μου τη δύναμη, υπέπεσε, ο φίλος ο Μάρκος, σε ασυγχώρητα λάθη και βαριά ατοπήματα. Απέδωσε τη δική μας ήττα και πρωτίστως τη δική του ήττα σε άλλους. Έφταιξαν, λέει, μόνο οι άλλοι, όλοι και όλα.
Κατά τον Μάρκο έφταιξε «η μη ανέφελη στήριξη του ΠΑΣΟΚ…». Όμως πώς αναφέρεσαι σε....
 νεφελώδη στήριξη του ΠΑΣΟΚ όταν εσύ φίλε Μάρκο αρνήθηκες πολλάκις, δημόσια μάλιστα, το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζοντας ότι η παράταξή σου δεν είναι ούτε ΠΑΣΟΚ ούτε δεσμεύεται από αυτό;
Κατά τον Μάρκο φταίνε η «απαξίωση του Πολιτικού Συστήματος και η έκπτωση αξιών…». Όμως πώς καθιστάς εσύ τον εαυτό σου ως μοναδικό εκπρόσωπο του Πολιτικού Συστήματος για να εισπράξεις μόνο εσύ τις συνέπειες της παρακμής του;
Φταίνε, λέει ο Μάρκος, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που «…επηρέασαν αρνητικά τα αποτελέσματα των εκλογών άλλοι με τις απαθείς συμπεριφορές και άλλοι με τις εύγλωττες σιωπές τους».
Όχι Μάρκο. Δεν είναι έτσι. Εσύ δεν μπόρεσες να τους κερδίσεις. Όταν ο δήμαρχος Αργοστολίου ήταν στην πρώτη θέση στην ομιλία σου στη Σάμη γιατί δεν έκανες τίποτα να τον κερδίσεις και να μετατρέψεις την «εύγλωττη σιωπή» του σε δημιουργική δράση; Δεν ήθελες ή δε μπόρεσες;
Και αν ακόμη όσα επικαλείσαι ήταν πραγματικά εμπόδια και δυσκολίες, η παράταξή μας θα έπρεπε να μπορέσει, εσύ ο ηγέτης θα έπρεπε να μπορέσεις να τα ξεπεράσεις και να φτάσεις στο στόχο και να οδηγήσεις την παράταξη στην νίκη. Η παράταξη όμως που εσύ ηγείσαι δεν μπόρεσε γιατί ήταν μικρός ο βαθμός επάρκειας. Εσύ Μάρκο δε μπόρεσες.
Θα έπρεπε φίλε Μάρκο να είχες μια καλύτερη και πληρέστερη οργάνωση εκλογικού αγώνα. Τι να σου κάμουν ο Άγγελος και ο Νίκος μόνοι τους; Χρειαζόταν κάτι πιο πολύ κάτι διαφορετικό. Εγώ είχα επισημάνει πολλές φορές την ανεπάρκεια αυτή. Επετράπη σε ορισμένα τρωκτικά της παράταξης να ροκανίζουν σταυρούς από άλλους συναδέλφους δημοτικούς συμβούλους αντί να προωθούν το ίδιο το ψηφοδέλτιο. Τα γραφεία διακίνησης των συνδημοτών μας της Αθήνας είχαν μετατραπεί σε φωλιές σταυροπροπαγάνδας για συγκεκριμένους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους μας. Στους κατοίκους της Αγ. Ειρήνης και του Πόρου έδιναν εισιτήρια για τη Σάμη και στους Σαμικούς έδιναν εισιτήρια για τον Πόρο.
Αυτά θα έπρεπε να είχες μπορέσει να τα αποτρέψεις. Δεν το έκανες. Δε μπόρεσες.
Τα τρωκτικά της παράταξης ροκάνισαν μέχρι και το βιογραφικό υποψήφιου δημοτικού συμβούλου μας και ακόμα και τη φωτογραφία του.
Όλα αυτά δε μπορούσαν να ήταν χωρίς καταστροφικά αποτελέσματα για την παράταξή μας.

Όμως από εσένα τον ίδιο, φίλε Μάρκο, περίμενα κάτι πιο πολύ. Κάτι πιο δυναμικό. Κάτι πιο αυθεντικό. Μπερδέψαμε, οι βοηθοί σου μπέρδεψαν, τις έννοιες της σεμνότητας της επάρκειας και της δράσης. Σεμνότητα δε σημαίνει έλλειψη δράσης ή απραξία.

Σου έφταιξε ακόμη και ο χρόνος. Όχι Μάρκο δεν είναι έτσι. Ήρθα μαζί σου έχοντας δημιουργήσει μια δυναμική σε όλη την Κεφαλονιά με τις δράσεις μου και τις δημόσιες παρεμβάσεις μου. Αυτή η δυναμική ήταν στη διάθεσή σου χωρίς ανταλλάγματα. Χωρίς να ζητήσω τίποτα. Δεν μπόρεσες να αξιοποιήσεις αυτήν τη δυναμική. Την άφησες και χάθηκε. Εσύ φταις και όχι οι άλλοι.

Όμως Μάρκο, κοίταξε τα βίντεο της τελευταίας ομιλίας σου στο Αργοστόλι και στο Ληξούρι. Δεν ήταν εμφανίσεις ηγέτη αυτές ούτε ήταν αντάξιες ηγετικού στελέχους της Κεφαλονιάς μας. Αυτά τα διλλήματα που έθεσες στους ψηφοφόρους δεν προσέδιδαν στοιχεία σεμνότητας αλλά αλαζονείας. Οι εμφανίσεις σου στις δύο αυτές ομιλίες ήταν κάτι πολύ περισσότερο από καταθλιπτικές.

Μάρκο, μη κατηγορείς τους άλλους για τα αποτελέσματα των εκλογών. Ούτε καν τον εαυτό σου. Μέχρι εκεί μπόρεσες να φτάσεις. Η Κεφαλονιά μας όμως αξίζει κάτι άλλο κάτι πολύ περισσότερο.

Γαβριήλ Μανωλάτος
Τηλ. 6936080055

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.