Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Σήμα κινδύνου εκπέμπουν έμποροι, επαγγελματίες και πολίτες λόγω καθίζησης της Aγοράς.

Σήμα κινδύνου εξέπεμψαν χθες βράδι οι επαγγελματίες, έμποροι αλλά και απλοί πολίτες του Αργοστολίου, σε συγκέντρωση που έγινε στα Γραφεία του Εμπορικού Επιμελητηρίου, εξ αιτίας της καθίζησης της τοπικής Αγοράς από την εφαρμογή του Μνημονίου.
Παράλληλα, η συγκέντρωση αυτή ήταν μια «Αυτόνομη Κίνηση Πολιτών» - με πρωτοβουλία του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Κεφαλονιάς, στα πλαίσια της πανελλαδικής «Κίνησης Πολιτών» κατά του Μνημονίου που ετοιμάζει ο μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης.
Βασικός στόχος της «Κίνησης Πολιτών» είναι η έντονη αντίδραση της τοπικής κοινωνίας κατά του επαίσχυντου Μνημονίου που –όπως ειπώθηκε- οδηγεί την Ελλάδα σε βέβαιοι οικονομική κατάρρευση.
Όπως τόνισε ο Πρόεδρος του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου κ. Μιχάλης Μαρκάτος, «πολλές επιχειρήσεις από την άγρια φορολόγηση αλλά και τα μέτρα του Μνημονίου αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στα λειτουργικά τους έξοδα (ΔΕΗ, ενοίκια, OΤΕ κλπ.) και ήδη αρκετές έχουν βάλλει «λουκέτο».
Στη συνέχεια μίλησε ο κ. Παναγής Λάσκαρης (λογιστής) οποίος παρομοίασε τη σημερινή άσχημη οικονομική κατάσταση με εκείνη που υπήρξε στην Ελλάδα γύρω στο 1950. «Όμως, τότε, είπε ο κ. Λασκαράτος, η Κεφαλονιά είχε αρκετά ανεπτυγμένη κτηνοτροφία και γεωργία, είχε δηλαδή αξιόλογη ντόπια παραγωγή, ενώ σήμερα σχεδόν δεν παράγουμε τίποτα»!
Με ιδιαίτερα μελανά χρώματα περιέγραψε το σημερινό οικονομικό αδιέξοδο της χώρας ο εκπρόσωπος των συνταξιούχων Κεφαλονιάς κ. Στέλιος Ματαράγκας ενώ στο ίδιο μήκος κύματος μίλησε και ο κ. Νίκος Παυλάτος Γραμματέας του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου που όπως χαρακτηριστικά είπε «Η απελπισία που διακατέχει τον πολύ κόσμο πρέπει να γίνει ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο χωρίς Μνημόνια και οικονομικές εξαρτήσεις της χώρας μας».
Γενικό συμπέρασμα από τη χθεσινή συγκέντρωση –σύσκεψη είναι ότι αν η τοπική κοινωνία δεν αντιδράσει δυναμικά στα πλαίσια μιας επικείμενης πανελλαδικής σχεδιασμένης αντίδρασης –αντίστασης, τότε θα επέλθει στο άμεσο μέλλον κόλαση σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο!
Ανάμεσα στα μέτρα -αντιδράσης κατά του Μνημονίου, ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος ετοιμάζει τοπική απεργία, μάλλον, για την προσεχή Δευτέρα.

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.