Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Ορίστηκε ο αριθμός των μελών των Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβουλίων



Αργά χθες το απόγευμα, ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών το ΦΕΚ με το οποίο καθορίζονται « Οι Πρωτοβάθμιοι και Δευτεροβάθμιοι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Χώρας» , οι Περιφέρειες δηλαδή και οι νέοι Δήμοι , καθώς και ο πληθυσμός του κάθε Δήμου , βάση του οποίου θα εκλεγεί ανάλογος αριθμός Δημοτικών και Τοπικών Συμβουλίων.
279+1 Υποψήφιοι σε κάθε ψηφοδέλτιο υποψήφιου Δήμαρχου Κεφαλονιάς

Αναζητούνται πάνω από 300 γυναίκες για να συμμετάσχουν στους συνδυασμούς

Θα εκλέξουμε 186 Δημοτικούς και 7 Περιφερειακούς Συμβούλους που μαζί με τον Δήμαρχο και τον Αντιπεριφερειάρχη, θα αποτελούν τη νέα "Κυβέρνηση της Κεφαλονιάς


Ο πληθυσμός βάση του οποίου ορίζεται ο αριθμός των μελών των Αυτοδιοικητικών οργάνων είναι αυτός της απογραφής του 2001, η οποία καταγράφει σύνολο πληθυσμού της χώρας 10.964.020 κατοίκους.


1. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ : 41 ΜΕΛΗ


Η Κεφαλονιά –σύμφωνα με την απογραφή του 2011, έχει 36.404 μόνιμους κατοίκους. Με αυτόν τον πληθυσμό το νησί θα στείλει στην περιφέρεια Ιονίων Νήσων 7 Κεφαλλονίτες Περιφερειακούς Συμβούλους και τον Αντιπεριφερειάρχη.

Ο Νομός Κεφαλληνίας και Ιθάκης διαιρείται σε δυο Περιφερειακές Ενότητες : την Κεφαλονιά και την Ιθάκη, οι οποίες εκλέγουν περιφερειακούς συμβούλους : Επτά (7 )η Κεφαλονιά και έναν (1) η Ιθάκη.

Ο Αντιπεριφερειάρχης όμως ορίζεται από σύνολο του Νομού και εκλέγεται μόνο ένας και για τα δυο νησιά.

Η κατανομή των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου ανά νησί –σύμφωνα με την πληθυσμιακή σύνθεση- ορίζεται ως εξής :
Για να δείτε αναλυτικά τα στοιχεία πατήστε εδώ


Για να δείτε ολοκληρωμένα τα στοιχεία πατήστε εδώ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.