Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Προχωρά το αδέσμευτο κίνημα προς το Δήμο Κεφαλονιάς


«Να ξαναβρούμε τον άνθρωπο που τον έχουν ρίξει στα αζήτητα του κοινωνικού Καιάδα»

Με μεγάλη συμμετοχή πολιτών πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010 η συγκέντρωση του αδέσμευτου κινήματος εμπόρων-πολιτών τση Κεφαλονιάς που έγινε στο ξενοδοχείο «ΟΛΓΑ» (έγινα αλλαγή του χώρου συνάντησής τους διότι το επιμελητήριο δεν τους παραχώρησε το χώρο!).
Θέμα της συζήτησης ήταν οι δημοτικές εκλογές και συγκεκριμένα ο νέος Δήμος Κεφαλονιάς.
Κοινή διαπίστωση όλων των παραβρισκόμενων ήταν ο στενός κομματικός χαρακτήρας των προσεχών εκλογών όμως έξω και πέρα από κάθε ουσιαστική αναπτυξιακή συζήτηση που πρέπει να γίνει για την Κεφαλονιά. Μια πρόταση διεκδίκησης για όσα ανήκουν στο νησί και για όσα δεν έγιναν, μόνο ένα παλλαϊκό πραγματικά ανεξάρτητο κίνημα μπορεί να επιβάλει και όχι οι εκλεκτοί των κομμάτων που και εξαρτήσεις θα έχουν και σοβαρές ευθύνες έχουν όλοι τους για όλα αυτά που βιώνουν σήμερα οι δημότες του ενιαίου δήμου Κεφαλονιάς. Στόχος του κινήματος είναι, όπως είπαν οι ομιλητές με τη συμμετοχή τους στο δημοτικό συμβούλιο να απαιτήσουν λύσεις για τους πολίτες αδιακρίτως και για την αγορά εργασίας (εμπόρους, μισθωτή εργασία), που οδηγούνται όλοι μαζί στην καταστροφή από το μνημόνιο του ΔΝΤ που έμπασε η κυβέρνηση στη χώρα μας.
Χαρακτηριστικά τα όσα είπε ο Νικόλας ο Παυλάτος στη συγκέντρωση της Τετάρτης, ότι δηλαδή πρέπει να ξαναβρούμε τον άνθρωπο που τον έχουν ρίξει στα αζήτητα του κοινωνικού Καιάδα!
Στο κάλεσμα της επιτροπής παραβρέθηκαν πολίτες από όλες τις περιοχές της Κεφαλονιάς ενώ στο άμεσο μέλλον θα σκάσει "βόμβα" (με ένα προς το παρόν) τρανταχτό αυτοδιοικητικό όνομα που θα ανακοινώσει την προσχώρησή του στο ανεξάρτητο κίνημα που συγκροτούν έπαγγελματίες, φορείς και πολίτες.
Το Σάββατο θα γίνει πλατύτερο κάλεσμα για να καταλήξουν στα ειδικότερα θέματα και να γίνουν οι πρώτες ανακοινώσεις και στη συνέχεια θα δοθεί συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ για τον συνδυασμό και τον επικεφαλή της κίνησης που θα επιλεγεί με εσωτερικό δημοψήφισμα.
Μετά την συγκέντρωση αυτή τα επιτελεία των κομμάτων άρχισαν να παίρνουν φωτιά και είναι διάχυτη η αγωνίας τους. Έτσι δεν κ. Σπανέ;
«Ένα λουλούδι ανθίζει»







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.