Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Ο ΘΟΔΩΡΟΣ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΣΠΟΡ FM 90,8


Ο Αντινομάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης, Θεόδωρος Γαλιατσάτος, φιλοξενήθηκε ζωντανά το πρωί της Πέμπτης (22/07) στον ΣΠΟΡ FM 90,8 και την εκπομπή “Radio Secret” των Γιώτας Σιούτη και Γιάννας Κουλουμπή.

Ο κ. Γαλιατσάτος μίλησε για το ταξίδι του στην Κέρκυρα, το ενδιαφέρον του για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, τον κ. Γεράσιμο Φόρτε, τη συνεργασία του με το Νομάρχη, κ. Διονύση Γεωργάτο, τον κ. Παρίση, αλλά και τα έντυπα μέσα.

Ας δούμε τα σημαντικότερα σημεία της συνέντευξης του κ. Θόδωρου Γαλιατσάτου…

- Για το ταξίδι του στην Κέρκυρα: «Είναι φανερό ότι η νέα περιφερειακή δομή που φέρνει ο “Καλλικράτης” μας βάζει σε νέα καθήκοντα, πρέπει να επικοινωνήσουμε με τους Κερκυραίους, τους Λευκαδίτες, τους Ζακυνθινούς, να τους δούμε σαν συμπολίτες στην Περιφέρεια πια και να συζητήσουμε για το πώς θα εκφραστούμε στις εκλογές του Νοεμβρίου…
Την προσπάθεια που κάνουμε την στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν θα είναι κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ, θα έχει μια ευρύτητα… Δεν μπορώ να ξεφύγω από τη λογική της ανεξάρτητης Αυτοδιοίκησης. Σε αυτήν την προσπάθεια δεν χωρούν μόνο άνθρωποι που ανήκουν στο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και από την ευρύτερη αριστερά, την Οικολογία, αλλά και άνθρωποι που προέρχονται από οποιοδήποτε πολιτικό χώρο».

- Για το ενδεχόμενο να είναι επικεφαλής ενός ψηφοδελτίου για την Περιφέρεια: «Η πρόθεση υπάρχει, η διάθεση υπάρχει, δεν το κρύβω. Το είπα και χθες στην Κέρκυρα, στην Κεφαλονιά πρώτη φορά το λέω δημοσίως στο ραδιόφωνο».
- Για τις κινήσεις των δύο μεγάλων κομμάτων στη Περιφέρεια σχετικά με τα χρίσματα: «Στην Περιφέρεια θα δώσουν χρίσματα, ας μην κρυβόμαστε, έχει χαρακτήρα πολιτικό η εκλογή στην Περιφέρεια, είτε το θέλουμε είτε όχι. Απλώς υπάρχει μια δυσκολία στο να προσεγγιστούν οι υποψηφιότητες στην Περιφέρεια».

- Για την κίνηση του κ. Φόρτε: «Νομίζω ότι τα περιθώρια αυτής της κίνησης είναι πολύ μικρά. Είναι μια κίνηση που προκαλεί σφοδρές αντιδράσεις και στα δύο κόμματα, η κίνηση αυτή θα είχε επιτυχία αν στηριζόταν πιο πολύ σε ειλικρινείς προθέσεις δημιουργίας ενός ευρύτερου κινήματος στην Αυτοδιοίκηση. Τώρα δε φαίνεται κάτι τέτοιο, αν γυρίσει πίσω κανείς στο πολιτικό παρελθόν του Μάκη, δε θα βρει τέτοιες δηλώσεις (για συνεργασία των ευρύτερων πολιτικών δυνάμεων). Έχει σημασία να προβάλλεις τη λογική των συνεργασιών όταν το κόμμα σου σε στηρίζει. Τώρα δεν πείθει, αν είχε πείσει ο Μάκης ο Φόρτες ότι την Κεφαλονιά θα την πάρει μαζί του, τότε θα είχε πάρει τη στήριξη. Η γνώμη μου είναι ότι κάνει λάθος».
- Για τις συνεργασίες τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών: «Το τι θα πράξει ο κάθε κομματικός χώρος είναι δύσκολο να εκτιμηθεί τώρα».

- Για τη συνεργασία του με το ΠΑΣΟΚ και τον κ. Γεωργάτο στις Νομαρχιακές εκλογές 2006: «Καλά το διορθώσατε, η συνεργασία δεν ήταν ποτέ με το ΠΑΣΟΚ. Δεν υπήρξε ποτέ ανακοίνωση που έλεγε τότε ότι ο Θ. Γαλιατσάτος συνεργάστηκε με το ΠΑΣΟΚ, ήταν μια συνεργασία δύο αυτοδιοικητικών παρατάξεων που κατέβηκαν στις εκλογές».
- Για τη μη συνεργασία με τον κ. Παρίση στις εκλογές του 2006: «Πάτε τα πράγματα πολύ πίσω. Υπήρχαν λόγοι, πολιτικοί κυρίως. Με τον κ. Παρίση έχω καλές σχέσεις, αλλά πολιτικά δεν μας εξέφραζε εκείνη την στιγμή αυτό που εξέπεμπε ο δικός του συνδυασμός».

- Για μια πιθανή στήριξη που μπορεί να ζητήσει ο κ. Γεωργάτος στις εκλογές του Νοεμβρίου: «Απ’ ότι φαίνεται θα είμαστε σε αντίπαλους σχηματισμούς, εξάλλου τώρα, τη δεύτερη Κυριακή είναι πολύ πιο δύσκολο από ποτέ να έχουμε τέτοιες συνεργασίες».

- Για τη συνεργασία του με τον κ. Γεωργάτο σε Νομαρχιακό επίπεδο: «Είναι πολύ καλή, υπάρχει συνεννόηση, για τα βασικά ζητήματα έχουμε ίδιες απόψεις. Βέβαια, πολλές φορές ψηφίζω δικές μου προτάσεις στο Νομαρχιακό Συμβούλιο, δεν ψηφίζω της προτάσεις του κ. Γεωργάτου, δεν είμαι παράρτημα της παράταξης του κ. Γεωργάτου».

- Για την πρόσφατες δηλώσεις του κ. Γεωργάτου για τα έντυπα μέσα στο νησί μας: «Ο καθένας τοποθετείται όπως νομίζει τη χρονική στιγμή που το κάνει. Κατανοώ σε μεγάλο βαθμό την οργή του κ. Γεωργάτου για δημοσιεύματα που έθιγαν την ηθική του υπόσταση κυρίως. Αν υπήρχε περισσότερη προσοχή σε τέτοια δημοσιεύματα, δε θα είχαμε αυτήν την εξέλιξη. Πήρε μια διάσταση που δεν θα έπρεπε νομίζω».

- Η δική του άποψη για τα έντυπα μέσα στην Κεφαλονιά: «Δεν είναι εύκολη υπόθεση να βγάζεις εφημερίδα σε ένα νησί 35 χιλιάδων κατοίκων, θέλει κόπο. Οι άνθρωποι αυτοί που ασχολούνται με τον Τύπο μπορεί να βάζουν χρήματα και από την τσέπη τους για να βγει αυτό το αποτέλεσμα. Αυτό βέβαια δεν δικαιολογεί δημοσιεύματα που βγαίνουν στη δημοσιότητα και δεν ισχύουν. Χρειάζεται από όλες τις πλευρές να βρίσκεται η χρυσή τομή. Πρέπει να προσπαθούμε για το καλύτερο. Οι δημοσιογράφοι πρέπει να κάνουν μια προσπάθεια ώστε αυτήν την εικόνα που εμφανίζουν προς τα έξω να είναι όσο γίνεται πιο κοντά στην αλήθεια».

Επιμέλεια: Γιώτα Σιούτη – Γιάννα Κουλουμπή



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.