Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Στο Αυτόφωρο ο Δήμαρχος Ιθάκης για την πυρκαγιά σε χωματερή


Στον εισαγγελέα με τη διαδικασία του αυτόφωρου οδηγήθηκε ο Δήμαρχος Ιθάκης κ. Γεώργιος Βασιλόπουλος για την ανεξήγητη φωτιά που ξεκίνησε σε χώρο που χρησιμοποιεί ο Δήμος για προσωρινή χωματερή Στερεών προϊόντων και μεταφόρτωσης των σκουπιδιών για την διαδημοτική Επιχείρηση.
ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ 48 ωρών για να απολογηθεί έλαβε από τον εισαγγελέα ο δήμαρχος Ιθάκης Γιώργος Βασιλόπουλος, ο οποίος συνελήφθη για την πυρκαγιά που ξέσπασε τη Δευτέρα στη θέση Μπρος Αετός.

Η φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας στον χώρο των 12 στρεμμάτων που καταλαμβάνει η χωματερή, την οποία η Πυροσβεστική Υπηρεσία χαρακτηρίζει «ανεξέλεγκτη». Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, που απείλησε και δασική περιοχή, χρειάστηκε η συνδρομή πυροσβεστικού ελικοπτέρου, ενώ χθες φορτηγά κάλυψαν με δεκάδες τόνους χώματος τη χωματερή. Σύμφωνα με το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής η φωτιά ξεκίνησε από τον χώρο της χωματερής και γι΄ αυτόν τον λόγο ο κ. Βασιλόπουλος συνελήφθη από υπαλλήλους του Τμήματος.

Αξίζει να τονίσουμε ότι την διαχείριση των σκουπιδιών την έχει η Διαδημοτική επιχείρηση Κεφαλονιάς και Ιθάκης και καθημερινά συγκεντρώνει τα σκουπίδια από όλο το νησί της Ιθάκης και στη συνέχεια μεταφέρονται με ειδικά οχήματα στην Κεφαλονιά στο χώρο εναπόθεσης σκουπιδιών στο ΧΥΤΑ της Διαδημοτικής Επιχειρήσεις.

Ο Δήμαρχος Ιθάκης κ Βασιλόπουλος Γιώργος παράλληλα κατέθεσε Μήνυση κατά Αγνώστων για την πράξη του εμπρησμού.
Σήμερα το θέμα παρουσιάστηκε στην Κρατική T.V. και έχει δημιουργηθεί αναστάτωση στη μικρή κοινωνία της Ιθάκης από αυτή την «ευαισθησία» κρατικών λειτουργών απέναντι σε εκλεγμένους και σε έναν θεσμό, πέρα από τα όποια αρνητικά του, στο θέμα των σκουπιδιών και των απορριμμάτων στα δύο νησιά μας δεν μπορεί κανένας να κατηγορήσει τη διαδημοτική!
Αναμένουμε τις εξελίξεις στο θέμα….

Με πληροφορίες απο το http://kefalos-net.blogspot.com/ /

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.