Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

Δραστηριότητες Βουλευτή Σπύρου Μοσχόπουλου

Στην ενημερωτική συνάντηση που διοργάνωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων συμμετείχε ο Βουλευτής του Νομού μας Σπύρος Μοσχόπουλος το απόγευμα της Παρασκευής 2/7 στην αίθουσα του ΕΒΕΚΙ.
Στη συνάντηση ο συμπατριώτης μας Ειδικός Γραμματέας Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών κ. Βαγγέλης Διβάρης δημοσιοποίησε το Πρόγραμμα Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδος 2007-2013 και ειδικότερα το κομμάτι εκείνο που αφορά: «Ποιότητα ζωής στις αγροτικές περιοχές και διαφοροποίηση της αγροτικής οικονομίας».
Ο κ. Διβάρης μαζί με ειδικούς υπαλλήλους του Υπουργείου ενημέρωσε φορείς και πολίτες για το πλαίσιο της υλοποίησης των δράσεων του Προγράμματος που αφορούν ιδιωτικές επενδύσεις και πιο συγκεκριμένα:

• τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων ενίσχυσης,

• την αξιολόγηση και την ένταξη των εν δυνάμει δικαιούχων

• την παρακολούθηση της πορείας υλοποίησης των προτάσεων που θα ενταχθούν

Ο Βουλευτής στη σύντομη παρέμβαση του τόνισε την μεγάλη σημασία που έχει το Πρόγραμμα αυτό για την τοπική αγορά, την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας μικρής κλίμακας και την αναστροφή των δυσμενών τάσεων της πληθυσμιακής συρρίκνωσης σε μια ελκυστικότερη ύπαιθρο με προοπτικές ανάπτυξης που έχει ανάγκη ο τόπος μας.
Ιδιαίτερη σημασία αποκτούν αυτά τα χρηματοδοτικά προγράμματα την περίοδο της έντονης οικονομικής κρίσης που διανύουμε.
Επίσης τόνισε τη μεγάλη σημασία που έχει η απευθείας ενημέρωση φορέων και πολιτών του Νομού μας από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και για αυτό ευχαρίστησε τον Ειδικό Γραμματέα του Υπουργείου συμπατριώτη μας κ. Βαγγέλη Διβάρη.
Η ενημέρωση αυτή έχει σαν συνέπεια την πλήρη και υπεύθυνη πληροφόρηση όλων και έτσι το Πρόγραμμα θα έχει μεγαλύτερη επιτυχία και συντομότερη εξέλιξη.

Το Σάββατο 3/7 το μεσημέρι επισκέφθηκε την Ιθάκη.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του ο Βουλευτής συναντήθηκε με κατοίκους και συζήτησαν τα θέματα και τα προβλήματα της περιοχής καθώς και την τρέχουσα πολιτική συγκυρία.
Επίσης παρακολούθησε το Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίου Ραφαήλ του Ιθακησίου στο Περαχώρι. .
Στη συνέχεια παρευρέθηκε στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Κοινωφελής Όμιλος Πλατρειθιάς στις Φρίκες.
Την Κυριακή 4/7 αναχώρησε για την Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.