Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

Τα θέματα Καστού και Καλάμου έθεσε ο Θ. Γαλιατσάτος στο ΠΣ Ιονίων νήσων

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΧΩΝ για τα ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ
Επικεφαλης: ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ περιφερειακός σύμβουλος
www.thodoros.gr             anasa.ionia@gmail.com    info@thodoros.gr
Σημαντικές παρεμβάσεις για θέματα Καστού και Καλάμου στο ΠΣ Ιονίων
Με πρωτοβουλία της παράταξης μας δυο πολύ σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τους κατοίκους του Καστού και του Καλάμου συζητήθηκαν στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο που έγινε το.....
περασμένο Σάββατο στην Λευκάδα.

§        Όχι ιχθυοκαλλιέργειες γύρω από τα νησιά
Η ΑΝ.Α.Σ.Α έθεσε υπ όψη του ΠΣ τις σοβαρές ανησυχίες των κατοίκων και της επιτροπής αγώνα ότι σε εφαρμογή των διατάξεων του Χωροταξικού για τις Υδατοκαλλιέργειες επίκειται εγκατάσταση νέων μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας στην θαλάσσια περιοχή των δυο νησιών.
Το ΠΣ μετά από πολύωρη συζήτηση και με την ενεργό παρουσία των ενδιαφερομένων φορέων και κατοίκων αποφάσισε με ευρεία πλειοψηφία και μεταξύ άλλων ότι:

Δεν θα δεχτεί καμιά νέα ιχθυοκαλλιέργεια στα νησιά και γύρω από αυτά,
Ζητεί την απομάκρυνση της ήδη υπάρχουσας σε εύλογο χρονικό διάστημα ,
Ζητεί την ένταξη των περιοχών στις  αναπτυσσόμενες τουριστικά περιοχές του υπό κατάρτιση Ειδικού Χωροταξικού για τον Τουρισμό,
Απαιτεί την τροποποίηση του Ειδικού Χωροταξικού Υδατοκαλλιεργειών για την περιοχή του Ιονίου στην βάση πρότασης που θα κατατεθεί από ειδική προς τούτο ομάδα εργασίας της ΠΙΝ,
Θα παρέμβει στο Συμβούλιο Επικρατείας κατά την συζήτηση εναντίον του Ειδικού Χωροταξικού Υδατοκαλλιεργειών τον προσεχή Νοέμβριο.

§        Το συγκοινωνιακό πρόβλημα Καστού και Καλάμου
Η ΑΝ.Α.Σ.Α ενημέρωσε το ΠΣ για το γεγονός ότι τα δυο νησιά επικοινωνούν με την Λευκάδα μόνο μέσω Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας με ελλιπή τρόπο και χωρίς να καλύπτονται ειδικές ανάγκες ,όπως η μεταφορά καυσίμων και ζήτησε από τον Περιφερειάρχη να παρέμβει ουσιαστικά στο υπουργείο Ναυτιλίας εν όψει της υπογραφής νέας σύμβασης για την επόμενη περίοδο ώστε να αντιμετωπισθούν τα παραπάνω προβλήματα.
Ο περιφερειάρχης δεσμεύθηκε σχετικά ενώπιον του ΠΣ.
Η ΑΝ.Α.Σ.Α θα παρακολουθεί την εξέλιξη των θεμάτων αυτών που είναι ιδιαίτερα κρίσιμα για την ανάπτυξη αλλά και για την καθημερινότητα των κατοίκων των δυο μικρών νησιών και δεν θα επιτρέψει η επίλυση τους να παραπεμφθεί στις «ελληνικές καλένδες».

Αργοστόλι, 8/9/2013                     Θεόδωρος Γαλιατσάτος
                                                      Περιφερειακός σύμβουλος
                                                      Επικεφαλής ΑΝ.Α.Σ.Α

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.