Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Περιφέρεια υπό πτώχευση….λίγο πριν την διάλυση!!!


Περιφέρεια υπό πτώχευση….λίγο πριν την διάλυση!!! 
του Μάκη Φόρτε 
Με την ψήφιση του προϋπολογισμού για το 2013 τον περασμένο Δεκέμβριο επιβεβαιώθηκε η προαναγγελθείσα προ πολλού κατάρρευση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. 
· Πάνω από 1 εκατ. ευρώ λιγότερες οι λειτουργικές δαπάνες από τα προϋπολογιζόμενα για το 2012.

Συνολικά αποδόθηκαν από την κυβέρνησηκάτι λιγότερο από 3 εκατ. ευρώ, όταν το 2011 τα έσοδα ήταν πάνω από 4 εκατ.Μία μείωση φρίκη….. 27%.!!! 

· Τα έσοδα για δημόσιες επενδύσεις έφθασαν στο ποσό εξαθλίωσης των 694.477 ευρώ. Το έλλειμμα από τα προϋπολογιζόμενα έφθασε κοντά ....... στα 9 εκατ. ευρώ, όταν το 2011 τα έσοδα ήταν 11,2 εκατ. ευρώ. 

Μία εξωπραγματικήμείωση …. 94 % !!! 

Ο Περιφερειάρχης κ. Σπύρου αρνήθηκε να εγγραφούν στον προϋπολογισμό του 2013 οι βεβαιωμένες οφειλές της κυβέρνησης για το 2012, αν και αρχικά στην οικονομική επιτροπή είχε συμφωνήσει ! 

Σύμφωνα πάντως με το νόμο η κυβέρνηση οφείλει να αποδίδει (και μάλιστα προκαταβολικά) στιςπεριφέρειες τα έσοδα από το 2,4% του φόρου εισοδήματος, όπως και το 4% του ΦΠΑ. 

Άρα η μη απόδοσή τους αποτελεί υπεξαίρεση και στο βαθμό που η αυτοδιοίκηση δεν τους διεκδικεί είναι σαν να συναινεί σε αυτή την παράνομη νομικάκαικατάπτυστηπολιτικά πράξη της κυβέρνησης. 

Το ερχόμενο Σάββατο θα συζητηθεί στο περιφερειακό συμβούλιο η έκθεση εκτέλεσης του προϋπολογισμού του πρώτου τριμήνου του 2013. 

Και αν ο προϋπολογισμός του 2012 ήταν προϋπολογισμός της κατάρρευσης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ο προϋπολογισμός του 2013 προδιαγράφεται σε προϋπολογισμό της πτώχευσης !!! 

· Για τις λειτουργικές δαπάνες έχουν καταβληθεί μόνο οι δόσεις των πρώτων δύο μηνών και αυτές με περικοπή 15% που αντιστοιχεί σε περίπου 43.000 το μήνα λιγότερα και σε ετήσια βάση σε πάνω από μισό εκατομμύριο (!!!) από αυτά που είχε δεσμευτεί η Κυβέρνηση ότι θα δώσει. 

· Για τις δημόσιες επενδύσεις ο απόλυτος εξευτελισμός του θεσμού. 

Ούτε ένα ευρώ δεν έχει δοθεί !!! 

Η άρνηση αντίδρασης στα τραγικά οικονομικά στοιχεία που αποτυπώνονται στηνέκθεση των αποτελεσμάτων του προϋπολογισμού για το πρώτο τρίμηνο του 2013,οδηγεί σεσυνευθύνηγια την πτώχευση της περιφέρειας και κατ’επέκταση τη διάλυση της. 

Υ.Γ. Το τραγικό με την κατάρρευση και την πτώχευση της περιφέρειας λόγω της κρατικής υποχρηματοδότησης, είναι ότι …. λεφτά υπάρχουν για «τις δικές μας» δραστηριότητες από ευρωπαϊκά κονδύλια. 

Είτε με πρόσχημα την αμφιλεγόμενη τουριστική προβολή από πόρους του ΕΣΠΑ – ένα όχι ευκαταφρόνητοποσόν 333.000 ευρώ για τα έτη 2011 – 2012 πήγε αποκλειστικά δια χειρός Σπύρου σε επιλεκτικές επιχορηγήσεις σωματείων και εκδηλώσεων δίχως κανένα ίχνος συλλογικής άρα και διαφανούς διαχείρισης 

Είτε για τα 17 απίθανα έργα (συνολικού προϋπολογισμού κοντά στα 3 εκατ. ευρώ) των διακρατικών προγραμμάτων που το αποτέλεσμά τους κινείται από σκοτεινό έως ανύπαρκτοκαλύπτοντας διάφορες «υποχρεώσεις» και με διαδικασίες σε κάποιες περιπτώσεις αρκετά «περίεργες». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.