Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Μαζική λαϊκή αντίδραση ενάντια στις διώξεις εκπαιδευτικών στη Λευκάδα


Μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λευκάδας πραγματοποίησαν χτες το πρωί εκπαιδευτικοί, γονείς και εργαζόμενοι, καταδικάζοντας την πειθαρχική δίωξη εκπαιδευτικών στο νηπιαγωγείο και σε δημοτικό σχολείο στο Νυδρί της Λευκάδας μετά από «καταγγελίες» φασιστοειδών για το περιεχόμενο σχολικής γιορτής στην 28η Οκτωβρίου.
Θυμίζουμε ότι διενεργείται ΕΔΕ και αναζητούνται ευθύνες σε εκπαιδευτικούς, επειδή στο νηπιαγωγείο στην εορταστική εκδήλωση της 28ης Οκτωβρίου ήταν κρεμασμένες σημαίες της Ελλάδας και της Αλβανίας (στο πλαίσιο πρόσφατης εργασίας για τη διαπολιτισμική αγωγή σε παιδιά Ελλήνων και Αλβανών εργατών που συνυπάρχουν στο νηπιαγωγείο) και στο δημοτικό για προβολή σλάιντ. Οι....
καταγγελίες αυτές οδήγησαν μάλιστα τη διοίκηση της εκπαίδευσης να μετακινήσει τη νηπιαγωγό σε άλλο σχολείο, στο όνομα της... «προστασίας» της και για να «αποφευχθούν εντάσεις».
Η μαζική λαϊκή αντίδραση, στην οποία κάλεσε το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας, στήριξε η Ενωση Γονέων και Κηδεμόνων Λευκάδας, η τοπική ΕΛΜΕ, ενώ παραβρέθηκε και διαπαραταξιακή αντιπροσωπεία της ΔΟΕ, οδήγησε τελικά στην επαναφορά της νηπιαγωγού στο Νυδρί Λευκάδας, χωρίς όμως να έχει ανακοινωθεί ακόμα από την Περιφερειακή Διεύθυνση Ιονίων Νήσων η αναστολή της ένορκης διοικητικής εξέτασης.
Μάλιστα, κλιμάκιο του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών έκανε χτες παράσταση διαμαρτυρίας και στην Κέρκυρα, στην Περιφερειακή Διεύθυνση Ιονίων Νήσων. Η Διεύθυνση, αφού πρώτα πέταξε το μπαλάκι για τη διενέργεια ΕΔΕ στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λευκάδας, δικαιολόγησε ουσιαστικά τη δίωξη με τη δικαιολογία της παραβίασης εγκύκλιου του υπουργείου Παιδείας για το χαρακτήρα των σχολικών εορτών.
Αξίζει να σημειωθεί τέλος, πως στη Λευκάδα, την ίδια ώρα που υπήρχε απλόχερη κοινωνική στήριξη για την ανάκληση της ΕΔΕ από το Εργατικό Κέντρο, την ΕΛΜΕ και άλλους φορείς, ο πρόεδρος της ΔΟΕ αρνήθηκε να παρευρεθούν εκπρόσωποι αυτών των φορέων στη συνάντηση με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμια Εκπαίδευσης, λέγοντας ότι είναι ζήτημα των εκπαιδευτικών. Αυτό καταγγέλθηκε από τη Θεοδώρα Δριμάλα, μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ και της Γραμματείας Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, που ήταν επίσης στο νησί για να στηρίξει τους διωκόμενους εκπαιδευτικούς, και που κάλεσε τους εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματα για το ρόλο των συμβιβασμένων ηγεσιών στο κίνημα για να τους απομονώσουν.
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.