Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Η ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ


Ενώ οι δημότες στερούνται σημαντικές υπηρεσίες (ανακατασκευή πεζοδρομίων και οδοστρωμάτων, προμήθεια λαμπών για το δημοτικό φωτισμό, ανύπαρκτες διαβάσεις πεζών, κλπ) και ενώ δεν καταβάλλονται όλες οι μισθοδοσίες των υπαλλήλων, ο Δήμος Κέρκυρας ξέρει πολύ καλά πώς να βρίσκει συνεχώς λεφτά για ταξίδια. Πρόσφατα (10/08/2011) το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την διάθεση πίστωσης κάποιων χιλιάδων ευρώ, για μετάβαση αντιπροσωπείας του Δήμου Κέρκυρας (ο δήμαρχος κ. Ιωάννης Τρεπεκλής καθώς και η δημοτική υπάλληλος κα Ελένη Γισδάκη) στην αδελφοποιημένη πόλη Meissen της Γερμανίας, για να συμμετάσχουν στην γιορτή κρασιού.

Για μια ημέρα νομίζετε; Όχι φυσικά, αλλά για τέσσερεις ημέρες: αναχώρηση 22-09-2011 και επιστροφή 26-09-2011. Αποδεικνύεται έτσι η αδιαφορία της παρούσας δημοτικής αρχής για τα οικονομικά προβλήματα του Δήμου: το γεγονός........
 δηλαδή ότι ο δήμος είναι υπερχρεωμένος, δεν απασχολεί τους δημοτικούς συμβούλους και διαπιστώνεται από τις πολλές δαπάνες που αφορούν κυρίως «την πολιτική των ταξιδιών». Αυτός ο τρόπος διαχείρισης, φυσικά αφορά, όλους τους δημάρχους που περάσανε από το Σαν Τσιάκομο και φυσικά πραγματοποιείται «προς όφελος της κοινωνίας της Κέρκυρας» ή για τον Κερκυραϊκό λαό όπως μας λένε κάποιοι αιρετοί του Δήμου. Με λίγα λόγια: είναι αναγκασμένοι να πάνε και το κάνουν για την οικονομική ανάπτυξη του νησιού.

Πάολο Μελισσάνο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.