Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Η ΛΙΣΤΑ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ



Ένα καινούριο σχολικό έτος ξεκινά. Εμάς θα μας βρει στο Λύκειο. Φεύγουμε από το σχολείο που περάσαμε τρία όμορφα και δημιουργικά χρόνια. Έτσι, σήμερα συγκεντρωθήκαμε για τη λίστα για τελευταία φορά. Όχι τελευταία, βέβαια, για τη λίστα, γιατί ευελπιστούμε ότι μια άλλη ομάδα θα παραλάβει τη σκυτάλη.

Έτσι, λοιπόν,

ΒΙΒΛΙΟ «Σιντάρτα» Έρμαν Έσσε

ΤΡΑΓΟΥΔΙ «Χέρια σαν κ΄ αυτά» Locomondo

ΤΑΙΝΙΑ «Τα παιδιά ενός κατώτερου θεού» Σκην.: Patrick Palmer Πρωταγωνιστούν William Hurt και Marlee Matlin (κωφάλαλη η ίδια, βραβεύτηκε με Oscar).

ΠΡΟΣΩΠΟ Οι πυροσβέστες, γιατί με τίμημα την ίδια τους τη ζωή, δίνουν μάχη με τις φλόγες που καταπίνουν τις τελευταίες ανάσες πράσινου στη χώρα μας.

ΓΕΓΟΝΟΣ Τα νέα μέτρα στο χώρο της παιδείας : τελικά, εμάς τα παιδιά, θα μας σκεφτεί κανείς;

ΦΡΑΣΗ ΡΗΣΗ Carpe diem (άδραξε τη μέρα).

ΑΤΑΚΑ Μια και φεύγουμε από το σχολείο που αγαπήσαμε, για να μετριάσουμε τα συναισθήματα του αποχωρισμού, αντλούμε αισιοδοξία από τα λόγια του τραγουδιού: « στα ίδια μέρη θα ξαναβρεθούμε…»

Ένα όμορφο σενάριο: να υπηρετήσουμε ως καθηγήτριες στο 3ο Γυμνάσιο.

ΥΓ. ΑΠΟ ΤΗ ΦΙΛΟΛΟΓΟ ΣΑΣ

Νιώθω επιτακτική την ανάγκη, και από τούτη τη θέση, να ευχαριστήσω τις μαθήτριές μου, που όλο το χρόνο έδωσαν τη φλόγα της εφηβικής τους ψυχής για τη δημιουργία της λίστας. Διάβαζαν πολύ περισσότερα βιβλία από όσα πρότειναν, έβλεπαν ταινίες, άκουγαν τραγούδια, ξεφύλλιζαν εφημερίδες, προκειμένου η λίστα να είναι όσο το δυνατόν καλύτερη.

Και επειδή τα σχολικά έτη σταματούν (ή τα σταματούν) τόσο απότομα χωρίς να μας ρωτήσουν, δεν προλαβαίνουμε να συνειδητοποιήσουμε όσα μοιραζόμαστε μέσα στην τάξη: στιγμές γέλιου, χαράς, μελαγχολίας, γνώσης, στιγμές από τη ζωή μας. Και όταν έρθει η στιγμή να πάρετε τα απολυτήριά σας δύσκολα βγαίνουν τα λόγια.

Έτσι και τώρα που αποχωρίζομαι εσάς: η συγκίνηση σύννεφο βαρύ. Και καθώς αναζητούσα κάποια ρήση, κάποιο στίχο που να συμπυκνώνει την αγάπη μου και τη συγκίνησή μου, απευθύνθηκα στο Διευθυντή – όχι τυχαία. αν και φυσικός, ποιητική ψυχή πάντα πετάει ένα στίχο που μας ξεμπλοκάρει ή μας στέλνει αδιάβαστους –μου είπε λοιπόν: τι ψάχνεις ρε Σοφία: «όσα ποτέ δεν είπαμε αυτά δεν λησμονούνται»…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.