Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΗΛΩΣΗ Θ. ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ


ΑΝ.Α.Σ.Α Για τα Ιόνια νησιά

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στην δημοσιότητα από την ΓΣΕΕ και τα οποία αναφέρονται στον αριθμό των ανέργων που είναι γραμμένοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ για το πρώτο τρίμηνο του 2010, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων είναι ο αρνητικός «πρωταθλητής» με ποσοστό 52,1% !

Και όχι μόνο αυτό: συγκρίνοντας την αλματώδη αύξηση του ποσοστού από το αντίστοιχο περσυνό που ήταν 7,4% υποψιάζεται κανείς τις δραματικές αλλαγές που συμβαίνουν δίπλα μας εξ αιτίας των κοινωνικοοικονομικών συνθηκών που διαμορφώνουν η κρίση και η κυβερνητική πολιτική.

Η μείωση των μισθών και των συντάξεων, η συρρίκνωση του ΠΔΕ και οι νέοι φόροι, κυρίως η αύξηση του ΦΠΑ, οδηγούν σε μείωση της ζήτησης, σε ύφεση, σε καθίζηση της πραγματικής οικονομίας, σε κλείσιμο πολλών μικρών επιχειρήσεων, σε κατάρρευση της παραγωγικής υποδομής της χώρας και σε μεγάλη αύξηση της ανεργίας, της φτώχειας και της απελπισίας των λαϊκών στρωμάτων.

Θεωρούμε ότι για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της ανεργίας,
τόσο στην χώρα όσο και στα Ιόνια Νησιά απαιτείται αφ ενός ανατροπή του μνημονίου και των αντεργατικών μέτρων και αφ ετέρου λήψη άμεσων μέτρων για την παραγωγική ανασυγκρότηση της οικονομίας και την εφαρμογή πολιτικής πλήρους και σταθερής απασχόλησης.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο που θα προκύψει από τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου μπορεί να λειτουργήσει θετικά στις κατευθύνσεις αυτές.

-να προωθήσει προγράμματα και πολιτικές στήριξης της τοπικής οικονομίας, ιδιαίτερα του τουρισμού ,της βιολογικής γεωργίας, της κτηνοτροφίας της ιχθυοκαλλιέργειας για την στήριξη των υπαρχουσών θέσεων εργασίας και την δημιουργία νέων.

-να δημιουργήσει ένα ευρύ δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης για την παροχή βοήθειας στους ανέργους και αδύναμους συμπολίτες μας με στόχο την κοινωνικοοικονομική τους επανένταξη.

-να οργανώσει την αντίσταση της τοπικής κοινωνίας μαζί με τους φορείς και τα σωματεία απέναντι στην πολιτική του μνημονίου και την αυταρχική διοίκηση που καθιερώνει ο «Καλλικράτης», βάζοντας τον πολίτη στο κέντρο της προσοχής της Περιφερειακής αυτοδιοίκησης.

Πιστεύουμε ότι η δυναμική παρουσία της ΑΝ.Α.Σ.Α στις ερχόμενες εκλογές θα αποτελέσει την εγγύηση για την φιλολαϊκή πορεία της ΠΙΝ και την υλοποίηση των παραπάνω πολιτικών.

Καλούμε τους συμπολίτες και συμπολίτισσες των νησιών μας να στρατευθούν μαζί μας στην μεγάλη μάχη του Νοεμβρίου.

Αργοστολι, 31/08/2010 Θεόδωρος Γαλιατσάτος

Υπ. Περιφερειάρχης Ιονίων

1 σχόλιο:

  1. Που είναι τελικά αυτά τα στοιχεία που επιβεβαιώνουν το 52,1%?

    http://tasesta.blogspot.com/2010/09/521.html

    http://tasesta.blogspot.com/2010/08/blog-post_11.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.