Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

ΙΘΑΚΗ: Η ΛΕ’ ΕΦΟΡΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟ κ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΝΑ ΠΑΡΙΣΤΑΤΑΙ ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΕΡΙΦΡΑΞΗΣ


Του Σπύρου Αρσένη
π. Δημάρχου, έπαρχου 
Η ΛΕ’ Εφορία Αρχαιοτήτων απαγόρευσε στην αρχαιολόγο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Λίτσα Κοντορλή Παπαδοπούλου να παρίσταται κατά τις εργασίες της περίφραξης του αρχαιολογικού χώρου του Αγίου Αθανασίου. Ο πρώην Δήμαρχος Ιθάκης κ. Βασιλόπουλος σε ανακοίνωσή του-δημοσίευμα για τα αρχαιολογικά θέματα της Ιθάκης κατέθεσε την λογική απορία του, γιατί κατά τις εργασίες περίφραξης τού αρχαιολογικού χώρου του Αγ. Αθανασίου που γίνονται με ΔΩΡΕΑΝ δαπάνη του Δημάρχου Ιθάκης κ. Κασιαννού, δεν παρίσταται η υπεύθυνη της αρχαιολογικής έρευνας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Λίτσα Κοντορλή-Παπαδοπούλου και διερωτάται εάν αυτό είναι ποτέ δυνατόν.
Κι όμως κατά την αντίληψη της ΛΕ’ Εφορίας Αρχαιοτήτων που εδρεύει στην Κεφαλονιά, ΕΙΝΑΙ! Ο Διευθυντής της Εφορίας κ. Α. Σωτηρίου, ενώ σ’ έγγραφό του από 14/03 δίνει την άδειά στην κ. Λίτσα Κοντορλή-Παπαδοπούλου να παρακολουθήσει τις εργασίες περίφραξης, ενώ σε άλλο έγγραφό του που εστάλη
 με φαξ την επόμενη μέρα, δηλαδή 15/3, αναιρεί το προηγούμενο και απαγορεύει στην υπεύθυνη αρχαιολόγο της ανασκαφής να παρίσταται επί τόπου κατά τις εργασίες περίφραξης.

Τί σημασία έχει γι’ αυτόν ότι η αρχαιολόγος διευθύνει την ανασκαφή 17 χρόνια; Αρκεί όπως γράφει «ότι διαπιστώθηκε ότι υπέρχουν διαφορετικές αντιλήψεις ως προς το θέμα της περίφραξης στη θέση Αγιος Αθανάσιος οι οπίες μπορούν να αποβούν εις βάρος του έργου για το οποίο εκδόθηκε απόφαση ύστερα απο γνωμοδότηση του αρμόδιου γνωμοδοτικού οργάνου» μετά μάλιστα από τηλεφωνική επικοινωνία.

ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΡΥΨΟΥΝ;

ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΙΘΑΚΗΣΙΟΙ, Ο ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΑΡΧΙΣΕ.
ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.