Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

«Υπό επιτήρηση» η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Κεφαλονιάς

Εκτός» συστήματος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Κεφαλονιάς
Ραγδαίες αν και αναμενόμενες οι εξελίξεις στο χώρο των αγροτών. Μετά τις καταγγελίες τόσο του αρμόδιου Αντιδήμαρχου Γεράσιμου Βαγιωνίτη αλλά και των ίδιων των κτηνοτρόφων, ότι η Ένωση απαιτεί παράβολα προκειμένου να καταθέσει τις αιτήσεις των αγροτών για επιδοτήσεις, ανέλαβε δράση το Υπουργείο και οι αρμόδιες αρχές:
Με απόφαση του Υπουργού η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Κεφαλονιάς τιμωρείται με τρία χρόνια αποκλεισμό από την κατάθεση επιδοτήσεων των μελών της.
Η Ένωση βγήκε από το ηλεκτρονικό σύστημα του Υπουργείου, έτσι δεν μπορεί ούτε αιτήσεις να καταθέτει, ούτε να ενημερώνεται για εγκυκλίους και νέες επιδοτήσεις.
Η ΠΑΣΕΓΕΣ ορίζει κλιμάκιο το οποίο θα έρθει στην Κεφαλονιά και θα αναλάβει την συμπλήρωση και κατάθεση αιτήσεων. Το κλιμάκιο θα εγκατασταθεί εκτός Ένωσης, σε γραφείο που μάλλον θα διατεθεί από τον Α/Π Σωτήρη Κουρή.
Δεν είμαστε σε θέση να ξέρουμε αν υπάρχει προηγούμενο σε άλλη Ένωση αγροτών στην Ελλάδα ή αν στην ιστορία της δικής μας Ένωσης έχει υπάρξει παρόμοια τιμωρία και αποκλεισμοί.
Ουσιαστικά έτσι όπως διαμορφώθηκε η κατάσταση το Συμβούλιο της Ένωσης δεν μπορεί ούτε τυπικά ούτε ουσιαστικά να υποστηρίξει τα μέλη της για τα επόμενα τρία χρόνια.
Λογικά θα πρέπει να παραιτηθεί και να προκηρύξει εκλογές…
Πηγή: kefalonia PRESS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.