Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Έκθεση Τουριστικής Αγορα Βερολίνου 2012

Τηλ: 2671023126   Fax:  2671023416  Website: www.kefalonia-ithaca-hotels.gr   E-mail: info@kefallonia-hotels.gr
ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ ΙΤΒ 2012
Πραγματοποιήθηκε απ 7 – 11 Μάρτη η μεγαλύτερη Τουριστική Έκθεση ΙΤΒ στο Βερολίνο. Διαπιστώθηκε ότι οι προκρατήσεις για την ερχόμενη τουριστική σεζόν από τη Γερμανία προς τη Χώρα μας είναι μειωμένες περίπου κατά 30% σε σχέση με πέρσι.
Επειδή όπως έχουμε πει η έκθεση είναι σταυροδρόμι και για άλλες αγορές διαπιστώσαμε από τους Tour Operators που ήρθαμε σε επαφή ότι η στέρηση των προσαρτήσεων σε σχέση με πέρσι για τα νησιά μας, είναι μονοψήφια και με προοπτικές να κλείσουν στα ίδια επίπεδα (πλην αυστριακής αγοράς η οποία παρουσιάζει ραγδαία πτώση πανελληνίως).
Από τις ερωτήσεις που υποβλήθηκαν στον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Π. Γερουλάνο από τα ΜΜΕ της Γερμανίας, βγαίνει ....
αβίαστα το συμπέρασμα ότι ο μέσος τουρίστας επισκέπτης φοβάται τυχόν απεργίες στη χώρα μας, υποβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών και στο τέλος όχι τόσο την ακρίβεια όσο την ανορθολογική τιμολόγηση προϊόντων και υπηρεσιών. Για παράδειγμα δεν μπορεί το ίδιο προϊόν να πωλείται σε ένα μετρίου επιπέδου κατάστημα στην ίδια τιμή που πωλείται σε ένα κατάστημα πολυτελείας.
Συμπερασματικά λοιπόν τα νησιά μας αναμένεται ότι το τμήμα του εισερχόμενου τουρισμού από charters θα πλησιάσει τα ίδια επίπεδα με πέρσι αλλά με το άνοιγμα στις αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους (Ryanair- Easyjet – Norvigian) αναμένεται ότι ο τουρισμός από το εξωτερικό θα σημειώσει άνοδο. Απαραίτητες προϋποθέσεις είναι η βελτίωση των παρεχόμενων προϊόντων και υπηρεσιών τόσο από τις ιδιωτικές επιχειρήσεις όσο και από κρατικές και αυτοδιοικητικών υπηρεσίες.
Κατά την διάρκεια της ΙΤΒ ο πρόεδρος της Ένωσης μας κ Σπύρος Γαλιατσάτος με την ιδιότητα του Γενικού Γραμματέα της Πανελληνίου Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, έδωσε συνέντευξη στη DW όπου αναφέρθηκε για τον ελληνικό τουρισμό γενικότερα αλλά έκανε και αναφορές επαινετικές για τα νησιά μας.
Από το νομό μας παραβρέθηκαν επίσης ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης μας κ. Γ. Ευαγγελάτος και οι τουριστικοί πράκτορες κ. Θ Καραπέτσας και Ν. Γιουλάτος.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.