Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

H ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ κ.ΤΡΙΒΥΖΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΜΕΣΑ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ κ.ΤΡΕΠΕΚΛΗ


Η καταδίκη στις 10 Οκτωβρίου 2011 του πρώην δήμαρχου Αγίου Γεωργίου, κ. Σπυρίδωνος Τριβυζά, σε ποινή δώδεκα μήνες φυλάκιση σε α΄βαθμό από το Τριμελές Εφετείο Κέρκυρας για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση, "έφερε τα πάνω κάτω" στην ηγεσία της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Ο δήμαρχος καταδικάστηκε για την υπόθεση με τις παράνομες διαφημιστικές πινακίδες και για την σχετική παράνομη απευθείας ανάθεση έργου στα διοικητικά όρια του Δήμου, έπειτα από μηνυτήρια αναφορά μου κατά το έτος 2006.
Ποιος θα περίμενε ότι, σύμφωνα με τα υφιστάμενα δεδομένα, μπορούσε να καταδικαστεί και δήμαρχος στο νησί των Φαιάκων; Το ορατό αποτέλεσμα αυτής της αναστάτωσης, αποτελεί το περιεχόμενο της απίστευτης/καταχρηστικής/απερίγραπτης επιστολής που άμεσα ο Δήμαρχος Κέρκυρας, κ. Ιωάννη Τρεπεκλής, (ήταν παρόν στο ακροατήριο του Εφετείου στις 10-10-2011) μου απέστειλε την επομένη ημέρα της δίκης (η επιστολή κοινοποιήθηκε στους διαφόρους αποδέκτες που αναφέρονται).

Η απάντηση μου είναι η παρακάτω, η οποία κατατέθηκε με αριθμό πρωτόκολλου στο γραφείο του κ. Δημάρχου και με κοινοποίηση σ' όλα τα αναφερόμενα εκεί πρόσωπα.

Κέρκυρα 24/10/2011
Πάολο Μελισσάνο
………………………………………………………………………

ΠΡΟΣ
Δήμο Κέρκυρας – Ιδιαίτερο Γραφείο Δημάρχου

ΚΟΙΝ.:
1. Γραφείο Πρωθυπουργού
2. Υπουργείο Εσωτερικών – Γραφείο Υπουργού
3. Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης,
Γραφείο Υπουργού
4. Υπουργείο Οικονομικών, Γραφείο Υπουργού
5. Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου
6. Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου,
Τμήμα Τοπ. Αυτ/σης & Νομικών Προσώπων Κέρκυρας
7. Ειδική Επιτροπής του άρθρου 5 του Ν. 1943/1991
8. Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, Ειδικό Γραμματέα
9. Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης
10. Προέδρου του Αρείου Πάγου, κας Ρ. Ασημακοπούλου
11. Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κέρκυρας
12. Συνήγορο του Πολίτη
13. Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα
14. Δήμο Κέρκυρας – Γενικό Γραμματέα
15. Δήμο Κέρκυρας – Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου
16. Αντιδημάρχους Δήμου Κέρκυρας


ΘΕΜΑ: Απάντηση στο υπ' αριθ. 73695/11-10-2011 έγγραφο σας

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,

Σε συνέχεια του υπ' αριθ. 73695/11-10-2011 εγγράφου σας που παρέλαβα στις 17-10-2011, σας επισημαίνω τα ακόλουθα:

1. Ο Δήμος Κέρκυρας είναι γνωστό ότι παραβαίνει συστηματικά το....
καθήκον του κατά το νόμο περί διοικητικής διαδικασίας και διεκπεραίωσης υποθέσεων των πολιτών από την διοίκηση και έχει δε καταδικαστεί γι’ αυτό από την αρμόδια Ειδική Επιτροπή του άρθρου 5 του Ν. 1943/1991. Επίσης και η Ανεξάρτητη Αρχή του Συνηγόρου του Πολίτη έχει πολλές φορές διαπιστώσει την άρνηση λειτουργίας του Δήμου Κέρκυρας σύμφωνα με τον συγκεκριμένο νόμο. Περαιτέρω, ούτε τις εισαγγελικές παραγγελίες εκτελεί ο Δήμος Κέρκυρας, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την διακίνηση πλαστών εγγράφων προς δήθεν εκτέλεση μιας τέτοιας παραγγελίας, όπως ακριβώς είναι καταμηνυμένα όλα σχετικά ενώπιον του Αντεισαγγελέα Εφετών Κέρκυρας κ. Σοφουλάκη.

2. Δια του εγγράφου σας, προβαίνετε σε εξύβριση και δυσφήμηση-συκοφάντησή μου, αναγράφοντας ότι ενεργώ με τρόπο παράνομο και καταχρηστικό, χωρίς να αναφέρετε συγκεκριμένα, ποια αίτησή μου απευθύνθηκε κατά κατάχρηση του δικαιώματός μου στο ίδιο πρόσωπο-υπηρεσία για τον ίδιο θέμα. Επίσης δεν μου αναφέρετε με ποια αίτηση αιτούμαι τα προσωπικά δεδομένα ποιανού, ώστε να μην είναι δυνατόν να απαντηθεί-διεκπεραιωθεί η συγκεκριμένη αίτησή μου εξαιτίας των προβλεπομένων στον Νόμο περί προσωπικών δεδομένων. Επιπλέον προβαίνετε σε κατάχρηση εξουσίας απαλλάσσοντας τις υπηρεσίες του Δήμου Κέρκυρας από το να ενεργούν κατά πως ο Νόμος επιτάσσει. Ο Νόμος κατά το Σύνταγμα των Ελλήνων, ακριβώς και κατά το ευρωπαϊκό κεκτημένο, έχει ως κέντρο αναφοράς τον πολίτη με τα δικαιώματα με τις υποχρεώσεις του.

3. Δια του εγγράφου σας προβαίνετε και σε ψευδή βεβαίωση, αναφέροντας ότι όλα τα έγγραφα των οργάνων του Δήμου αναρτώνται στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ, ενώ ακριβώς και γι' αυτό τον λόγο αιτούμαι κατά τον Νόμο ενώπιόν σας.

4. Δια του εγγράφου σας μου καταλογίζετε ότι παρακωλύω το έργο του Δήμου και των υπηρεσιών του. Αναρωτιέμαι, πως είναι δυνατόν ένας απλός πολίτης να εμποδίζει την εργασία 1.000 τόσων ατόμων, υπαλληλικό προσωπικό και αιρετούς;; Μήπως εννοείτε ότι παρακωλύω το έργο της καταχρέωσης έως και χρεοκοπίας του Δήμου;;; Εάν πράγματι αυτό εννοείτε, τότε τιμή μου που ενεργώ επωφελεία του τόπου που επέλεξα να ζήσω, ακριβώς κάνοντας χρήση και όχι κατάχρηση των δικαιωμάτων μου ως Ευρωπαίος πολίτης.

5. Στην μηνυτήρια αναφορά που θα καταθέσω εναντίον σας, αναφέρω τέλος, ότι θα επισυνάψω όλες τις αιτήσεις-καταγγελίες μου στο Δήμο που παραμένουν αναπάντητες-αδιεκπεραίωτες, σε συνέχεια του εγγράφου-διαταγής σας. Τα περιεχόμενα των συγκεκριμένων αιτήσεών μου, είναι αυτά που αναδεικνύουν όλους τους δόλους έκδοσης της συγκεκριμένης έγγραφης διαταγής σας μετά την 10η-10ου-2011 !

Στα όργανα δε και τις υπηρεσίες του Δήμου Κέρκυρας (αντιδημαρχίες, κ.λπ.), όπου κοινοποιώ την παρούσα κατ’ αντιστοιχία της κοινοποίησης του εγγράφου του κ.Δημάρχου, προτείνω να μην θεωρήσουν ότι απαλλάσσονται της υποχρέωσης να εφαρμόζουν τον Νόμο, όπως κατά την ολοκληρωτικής χροιάς έγγραφη εντολή του κ.Δημάρχου διατάσσονται.


Με εκτίμηση,

Πάολο Μελισσάνο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.