Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

ΠΑΡΙΣΗΣ: «Με τον Μαρούλη θα πετύχουμε την μονοδρόμηση της Γέφυρας Δεβοσέτου»


Είπε χθες ο Γνήσιος στην Επιτροπή Κινητοποίησης για τη Γέφυρα.

Δήλωσε επίσης ότι "σε πρώτη φάση θα περνάνε νόμιμα από τη Γέφυρα τα δίκυκλα".

Επιβεβαίωση των όσων έχαμε γράψει και εμείς καθώς και  ο «ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ» το τελευταίο διάστημα για τη Γέφυρα, ήταν αυτά που είπε χθες ο δήμαρχος κ. Αλέξανδρος Παρίσης στην Επιτροπή Κινητοποίησης, η οποία έκανε «ντου» στο Νέο Δημαρχείο, για την προοπτική επανασύνδεσης της Γέφυρας με τον κυκλοφοριακό ιστό.

O κ. Παρίσης, αφού άκουσε με προσοχή την Επιτροπή υπό τον πρόεδρο κ. Αγγελο Κοσμάτο, είπε ότι, έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί σήμερα τα πράγματα, έχει ζητήσει επίμονα από τον εργολάβο κ. Γιάννη Μαρούλη να αναλάβει το έργο της επισκευής και αναστύλωσης της Γέφυρας και σε συνεργασία μαζί του να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις, ώστε να επιτευχθεί η μονοδρόμηση, σύμφωνα με όσα έχει υποσχεθεί στον κόσμο.

O κ. δήμαρχος πρόσθεσε ότι με τον κ. Μαρούλη μπορεί να υπάρξει η κατάλληλη συνεννόηση, ώστε να γίνει μιά «επέμβαση» σε τοπικό πλαίσιο, γιατί αν μπλέξουμε το Υπουργείο Πολιτισμού θα ξανατεθεί θέμα ΚΑΣ, οπότε θα χαθεί κι’ άλλος πολύτιμος χρόνος και, εκτός αυτού, υπάρχει και κίνδυνος το έργο να απενταχθεί και να χαθούν οι πιστώσεις των 3,1 εκατομμυρίων ευρώ που «έβγαλε» όταν ήταν βουλευτής (δείτε το αποκλειστικό ρεπορτάζ του INFOKEFALONIA για τις αστοχίες της μελέτης της Γέφυρας εδώ). 

Επίσης ο δήμαρχος είπε ότι η Γέφυρα ακόμα και τώρα όπως είναι θα μπορούσε να δεχθεί αυτοκίνητα, και ότι έχει άμεσο στόχο να διέρχονται νόμιμα πλέον οι μοτοσυκλέτες.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο δήμαρχος επιχείρησε να έρθει σε τηλεφωνική..................
 επικοινωνία με τον εργολάβο κ. Γιάννη Μαρούλη, όμως κάτι τέτοιο δεν επιτεύχθηκε.

Από τα μέλη της Επιτροπής τονίστηκε ότι κακώς παρεμβαίνει ο υπουργός Πολιτισμού κ. Παύλος Γερουλάνος και μιλάει για πεζοδρόμηση της Γέφυρας αγνοώντας τα τοπικά θεσμοθετημένα όργανα και ότι ξεκινώντας το έργο πρέπει να υπάρξει διασφάλιση της μονοδρόμησης, αφού η Γέφυρα θα αντέχει ακόμα και 10τονα, σύμφωνα και με την υπάρχουσα μελέτη πιτιλάκη.

Εκτός από τον πρόεδρο της Επιτροπής Κινητοποίησης κ. Αγγελο Κοσμάτο, στην συνάντηση πήραν μέρος και τα μέλη κ.κ. Μιχάλης Βαγγελάτος (τ. δήμαρχος), Αντώνης Καστανάς (επιχειρηματίας), Μάκης Μπάλλας (αρχιτέκτονας), Χρήστος Λευκαδίτης (τ. πρόεδρος Ναυτικών Πρακτόρων και μέλος της Τουριστικής Επιτροπής), Χρήστος Παπαδάτος (εκδότης του «Η»), Παναγής Παυλάτος (τ. πρόεδρος Διλινάτων) κ.ά.
Με πληροφορίες για το ρεπορτάζ από το http://kefaloniapress.gr/index.php

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.