Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ


Την έκδοση ψηφίσματος κατά των νέων οικονομικών μέτρων που προωθεί η Κυβέρνηση μέσω του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος, συζήτησε την περασμένη Τρίτη 14-6-2011 το Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλλονιάς.

Το Δημοτικό Συμβούλιο υπερψήφισε το ψήφισμα της Δημοτικής Αρχής που εισηγήθηκε ο Αντιδήμαρχος Ε. Κεκάτος και το οποίο, μεταξύ άλλων, καλεί τον βουλευτή του Νομού Σπύρο Μοσχόπουλο να καταψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα στο ελληνικό Κοινοβούλιο.

Πιο συγκεκριμένα το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου έχει ως εξής:

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κεφαλλονιάς, με το παρών ψήφισμα, συντάσσεται στο πλευρό κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα που ταπεινώνεται καθημερινά ως πολιτική, κοινωνική και οικονομική ύπαρξη.

Η χώρα μας και η κοινωνία μας βρίσκονται σε μια κατάσταση παρατεταμένης εντροπίας και οδεύουν προς τη σύνθλιψή της. Τους τελευταίους 20 μήνες, οι Έλληνες γίνονται αντικείμενο διεθνούς χλεύης, ως λαός διεφθαρμένος και ανίκανος. Το γενικό πρόσταγμα αυτής της απαξίωσης, έδωσαν με περισσή παρισεία ο ίδιος ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός Οικονομικών, στα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα του πλανήτη (CNN, BBC, κ.α.) μόλις ανέλαβαν την εξουσία, προκαλώντας την πρωτοφανή εκτόξευση των spreads και την τιμωριτική συμπεριφορά των αγορών. Έκτοτε στην ελληνική κοινωνία επιβάλλονται διαρκώς ψευτοδιλήμματα, προκειμένου να τεθεί υπό την χειραγώγηση των κυβερνητικών επιλογών.

Με διεθνείς μεθοδεύσεις και αμφισβητούμενες τακτικές, η κυβέρνηση επέβαλε.........
 στη χώρα την ισοπεδωτική μηχανή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, και επειδή εντάσσεται στα μέλη της Ευρωζώνης, εξελίχθηκε σε ένα κοινωνικό πειραματόζωο, πάνω στο οποίο δοκιμάζονται νέες συνταγές και θα δοκιμάζονται μέχρι το πειραματόζωο να εκπνεύσει.

Αυτή η τραγική, δραματική κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε έχει συνένοχους τους δήθεν ισχυρούς φίλους και εταίρους μας στην Ευρώπη. Αυτούς από τους οποίους αναγκαζόμαστε ως έθνος να αγοράζουμε τεράστια εξοπλιστικά προγράμματα για να οχυρώσουμε τα σύνορά που έπρεπε να διασφαλίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Εκείνους που στηρίζουν τα πλεονάσματά τους στα δικά μας ελλείμματα. (βλ. τη θέση του Νομπελίστα Οικονομολόγου Joseph Stiglitz). Εκείνους που δεν λογοδότησαν ποτέ για τα εγκλήματά τους και δεν δαπάνησαν ούτε λεπτό για να μας αποζημιώσουν ως όφειλαν. Άλλωστε στα μνημόνιά τους, τα οποία εν λευκώ υπογράφει η κυβέρνηση, απαγορεύουν οποιοδήποτε συμψηφισμό των πολεμικών αποζημιώσεων και διεκδικήσεων με τα νέα επαχθή δάνεια που μας δίνουν αφού μας ταπεινώσουν ως έθνος και κοινωνία.

Η δανειακή σύμβαση Ελλάδας - κρατών Ευρωζώνης (πλην της Γερμανίας για την οποία υπογράφει όχι το κράτος αλλά η κρατική γερμανική τράπεζα KfW), στο άρθρο 7 (1) αναφέρει ότι "όλες οι πληρωμές που θα πραγματοποιηθούν από το δανειολήπτη καταβάλλονται στο ακέραιο, χωρίς μείωση λόγω συμψηφισμού ή ύπαρξης ανταπαίτησης…."

Συγκεκριμένα, οι συνολικές οφειλές της Γερμανίας προς τη χώρα μας, σύμφωνα με το «Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης», ξεπερνούν σε σημερινή αξία τα 162 δις ευρώ χωρίς τους τόκους και προκύπτουν από τις πολεμικές επανορθώσεις που μας επιδίκασε η Διεθνής Διάσκεψη των Παρισίων για τις καταστροφές που προξένησαν στη χώρα τα γερμανικά στρατεύματα, από το κατοχικό δάνειο, από τις αποζημιώσεις των θηριωδιών του γερμανικού στρατού όπως στη περίπτωση του Διστόμου και από τις απαιτήσεις των συγγενών των θυμάτων που εκτελέστηκαν από τους ναζί.

Δεν απαιτείται ιδιαίτερη οξυδέρκεια για να αντιληφθεί κανείς ότι, στόχος της στρατηγικής των ξένων δυνάμεων και των συμμάχων τους στην ελληνική κυβέρνηση, είναι η πλήρης απαξίωση της κοινωνίας, η διάλυση κάθε σπιθαμής του κεκτημένου κοινωνικού ιστού, η μόνιμη οικονομική ομηρία της ελληνικής οικογένειας που δυσκολεύεται να επιβιώσει, η υποδούλωση της νέας γενιάς προκειμένου να μην σηκώσει ποτέ κεφάλι, η καταλήστευση του εθνικού μας πλούτου και εν κατακλείδι η κατάλυση της εθνικής μας κυριαρχίας.

Χωρίς ίχνος υπευθυνότητας, χωρίς ίχνος πολιτικού πολιτισμού, χωρίς ίχνος κοινωνικής ευαισθησίας, η κυβέρνηση όχι μόνον εθελοτυφλεί μπροστά στο κύκνειο άσμα των Ελλήνων, αλλά αντιθέτως επιχειρεί με νέους επικοινωνιακούς τραγέλαφους να μας πείσει ότι ζούμε ήδη στη Δανία του Νότου. (βλέπε το διαφημιστικό σποτ που έχει αναρτήσει ο Πρωθυπουργός στην ιστοσελίδα του).

Σε αυτήν την πρωτοφανή κρίση, που είναι πρωτίστως πολιτική και πολιτισμική, η κυβέρνηση βλέπει μόνον αριθμούς και μονάδες. Μία κοινωνία όμως δεν είναι αποθήκη με εμπορεύματα. Θέλουν να προβάλλουν μόνον επιλεκτικά οικονομικά στοιχεία, και αποστρέφουν το πρόσωπό τους από τα κοινωνικά δεδομένα που υποδεικνύουν το εύρος και το βάθος της εξαθλίωσης της ελληνικής οικογένειας.

Ο πληθωρισμός έχει τετραπλασιαστεί σε έναν χρόνο. Η ανεργία ξεπερνά επισήμως το 14% , ενώ η ανεργία των νέων αγγίζει το 30%. Το 1/4 του ελληνικού πληθυσμού ζει κάτω από το κατώφλι στη φτώχειας. Μία στις τέσσερις επιχειρήσεις έχει βάλει λουκέτο. Οι δομές παιδείας και υγείας συρρικνώνονται δραματικά.

Η παταγώδης αποτυχία της φερέφωνης οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, 20 μήνες τώρα δεν αμφισβητείται από κανέναν, παρά μόνον από τη στενή ομάδα συμβουλατόρων της κυβερνητικής ηγεσίας που φαντάζουν να ζουν σε άλλον πλανήτη. Και το μέλλον, για το οποίο δεν μιλούν οι κυβερνώντες, διαγράφεται μελανό. Η ίδια η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προβλέπει ότι τα παιδιά μας θα έχουν στην πλάτη τους δημόσιο χρέος της τάξεως του 562,8% έως το 2050, ενώ θα έχει ξεπουληθεί έναντι πινακίου φακής οι πλουτοπαραγωγικοί πόροι της χώρας. Χωρίς δικαίωμα στο όνειρο, χωρίς ελπίδα, χωρίς ασφάλεια, η νέα Ελλάδα θα είναι ένα οικονομικό προτεκτοράτο στην υπηρεσία των σύγχρονων αποικιοκρατικών δυνάμεων.

Ασπαζόμενοι τη θλίψη την οργή και την αγανάκτηση της Ελληνίδας και του Έλληνα, κάθε ηλικίας, κάθε κοινωνικής καταβολής, καταδικάζουμε την αναλγησία της κυβέρνησης, καταδικάζουμε και αντιστεκόμαστε σε κάθε νέο μέτρο αφαίμαξης του ελληνικού νοικοκυριού, και καλούμε όλες τις υγιείς δυνάμεις της χώρας να πρωτοστατήσουν με υπευθυνότητα, νηφαλιότητα, δημοκρατικότητα και ιστορική ευθύνη στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της πολιτικής, κοινωνικής και οικονομικής κρίσης.

Τέλος, το Δημοτικό Συμβούλιο καλεί τον βουλευτή του Νομού Σπύρο Μοσχόπουλο να καταψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα της κυβέρνησης στην Βουλή, που φέρνει νέα δυσβάσταχτα οικονομικά βάρη για τους πολίτες του νησιού αλλά και όλους τους Έλληνες

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.