Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ: Η ΛΙΣΤΑ ΤΟΥ ΜΑΗ


3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

Είμαστε οι μαθητές της Γ΄ τάξης του 3ου Γυμνασίου.

Μη νομίζετε ότι σας ξεχάσαμε…

Αλλά, ως οι πιο σκληρά εργαζόμενοι πολίτες, ειδικά αυτή την περίοδο που γράφουμε εξετάσεις, λόγω φόρτου εργασίας αργοπορήσαμε για λίγο στο ραντεβού μας.

Εμπνευστήκαμε τούτη τη λίστα από τη σχολική ζωή με την εξής φιλοσοφία: χαλαρά γι’ αυτό το μήνα (το δικαιούμαστε με τόσο διάβασμα που ρίχνουμε … οι περισσότεροι). Έτσι μας αφιερώνουμε και σας προτείνουμε τη Λίστα του Μάη:

ΒΙΒΛΙΟ Τούτη τη φορά ξεφυλλίζουμε τα σχολικά βιβλία. εξάλλου πρέπει να ξεπεραστεί η προκατάληψη ότι όλα είναι βαρετά. Τα «Φιλοσοφικά κείμενα» της Γ΄ Γυμνασίου είναι σίγουρο ότι θα πλουτίσουν το πνεύμα και την ψυχή σας.

ΤΡΑΓΟΥΔΙ «Όταν πηγαίναμε μαζί σχολείο» (Πασχάλης). Όλους μάς ταξιδεύει στους μαθητικούς έρωτες, τους πιο όμορφους και αγνούς…

ΤΑΙΝΙΑ Από την την ταινιοθήκη του παλιού, νοσταλγικού, ασπρόμαυρου ελληνικού κινηματογράφου: «Χτυποκάρδια στο θρανίο»

ΠΡΟΣΩΠΑ Οι μαθητές που διαβάζουν, ξενυχτούν, αγχώνονται, για τις εξετάσεις.

ΓΕΓΟΝΟΣ Οι σχολικές εξετάσεις φυσικά…

ΦΡΑΣΗ-ΡΗΣΗ «Η γνώση μιλάει, αλλά η σοφία ακούει».

«Αν νομίζεις ότι η εκπαίδευση είναι ακριβή, δοκίμασε την άγνοια».

ΑΤΑΚΑ Μην κρατάς αρνητική στάση: «δε θα πετύχω, δε θα πετύχω». προτιμότερη η θετική: «θα αποτύχω, θα αποτύχω»… Πάντως εμείς είμαστε υπέρ της θετικής σκέψης: Think positive.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.