Τρίτη, 8 Φεβρουαρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΛΜΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ


Ε. ΝΑΠΟΛΕΟΝΤΟΣ 12 - ΚΕΡΚΥΡΑ
ΤΗΛ- FAX: 2661049390
Κέρκυρα 07/02/2011

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Κέρκυρας καταγγέλλει την ολόπλευρη επίθεση που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση εναντίον της δημόσιας εκπαίδευσης. Τα γεγονότα επιβεβαιώνουν, με τον πιο τραγικό τρόπο, ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ένα μεθοδευμένο σχέδιο σε βάρος όσων έχουν απομείνει από τη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση της πατρίδας μας και αποτελούν τμήματα της συνολικότερης εφαρμοζόμενης πολιτικής. Είναι η πολιτική της δημιουργίας του «νέου σχολείου» που δεν είναι άλλο από το φτηνό και ευέλικτο σχολείο της αγοράς. Δηλαδή, το σχολείο των δωρεών και των χορηγιών, το σχολείο των διαφοροποιημένων προγραμμάτων, με άλλα λόγια το κατηγοριοποιημένο σχολείο των ελαστικά εργαζόμενων εκπαιδευτικών.
Αυτό το σχολείο δεν έχει απολύτως καμία σχέση με τις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες των παιδιών του ελληνικού λαού. Αντίθετα αποτελεί μία ιστορική και εκπαιδευτική οπισθοδρόμηση κλίμακας εξαιτίας της οποίας θα προκύψουν εκατοντάδες χιλιάδες φουρνιές ημιμαθών ή αμαθών νέων ανθρώπων.
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Κέρκυρας, μετά και από τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με άλλους φορείς, καλεί σε:
Παγκερκυραϊκό συλλαλητήριο την Πέμπτη 10 Φλεβάρη 2011 και ώρα 12:00 το μεσημέρι στην πλατεία ΣΑΡΟΚΟ
Για την Πέμπτη 10/02/2011 έχει προκηρυχθεί από την ΑΔΕΔΥ και την ΟΛΜΕ τρίωρη στάση εργασίας από τις 11:00 το πρωί έως τις 14:00.

• Να μην καταργηθεί – συγχωνευθεί κανένα σχολείο.
• Επανέναρξη τώρα όλων των μεταφορών των μαθητών.
• Άμεση επίλυση στο πρόβλημα των λειτουργικών εξόδων των σχολείων.
• ΟΧΙ στο «νέο σχολείο» της αγοράς και της αμάθειας.

Για το ΔΣ
Ο πρόεδρος    Ο γραμματέας

Ν. Μεταλληνός    Γ. Ραιδεστινός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.