Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

O ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΖΗΤΑ ΜΟΝΟΕΤΕΣ ΜΟΡΑΤΟΡΙΟΥΜ ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΡΜΟΑΙΜΟΙ...



ΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΟΛΕΜΙΚΟΣ
ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗΣ
«Μονοετές μορατόριουμ» ζήτησε ο πρωθυπουργός στη συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ «ώστε να επιτευχθούν οι εθνικοί στόχοι και να πάμε μπροστά»...
Η έκκληση του Πρωθυπουργού προφανώς αφορούσε, τόσο το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ όσο και τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Την ίδια στιγμή και ακριβώς δυο εβδομάδες μετά από τη δεύτερη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών, στην Κεφαλονιά, θα διεξαχθεί αύριο Κυριακή 28/11 «Πανολομέλεια» των στελεχών του ΠΑΣΟΚ με θέμα: «Αποτίμηση Εκλογικών Αποτελεσμάτων».
Λογικό θα μου πείτε. Μετά από τέτοια πανωλεθρία,χωρίς προηγούμενο, στο δημοτικό και το περιφερειακό ψηφοδέλτιο, τουλάχιστον μια αποτίμηση θα ήταν απαραίτητη.
Οι Πολίτες της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης ,έστειλαν το μήνυμα τους στην κάλπη και κάποιος πρέπει να το παραλάβει.
Τι καλύτερο λοιπόν από το να συγκεντρωθούν όσοι διαχειρίστηκαν τον εκλογικό αγώνα από μεριάς
 ΠΑΣΟΚ στην Κεφαλονιά (και όχι μόνο) και να αποκωδικοποιήσουν το μήνυμά!
Όσο να 'ναι μια αυτοκριτική θα πρέπει να γίνει, κάποιες ευθύνες θα πρέπει να αναληφθούν ,παραιτήσεις θα πρέπει να υπάρξουν! Έτσι δε γίνεται και στο ποδόσφαιρο μετά από μια πανωλεθρία; Η ομάδα παίρνει τα μέτρα της. Κρίνεται ο Προπονητής για την τακτική του, οι Παίκτες για την απόδοση τους, ακόμη και ο Πρόεδρος κρίνεται!
Βέβαια στο ποδόσφαιρο όπως και στην Πολιτική, καμιά φορά η μπάλα χάνεται και αντί να επικρατήσει η λογική και οι λογικοί,κυριαρχούν οι «θερμόαιμοι-φανατισμένοι οπαδοί».
Τέτοια «οπαδικά» φαινόμενα έκαναν λοιπόν την εμφάνιση τους στην Κεφαλονιά με αποκορύφωμα τις καθιερωμένες δηλώσεις Βαλλιανάτου(αυτή τη φορά ευθύνεται ο Φόρτες) αλλά και του γραμματέα της τοπικής επιτροπής Αργοστολίου κυρίου Δρακάτου ο οποίος έκανε λόγο για «αντάρτες-χαφιέδες και πατριάρχες της καρέκλας». Αποτέλεσμα αυτών των οπαδικών φαινομένων ήταν η ηχηρή παρέμβαση του Γαβριήλ Μανωλάτου (υποψήφιου συμβούλου με το Δημοτικό ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ) ο οποίος ευθέως επιρρίπτει ευθύνες στον επικεφαλής του ψηφοδελτίου κύριο Κοτσιλίνη αλλά και η δημοσιοποίηση της παραίτησης της κυρίας Μπεκατώρου (γραμματέας του ΠAΣOK στα Iόνια) η οποία έφτασε στο σημείο να ζητά τη διαγραφή της από το ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζοντας, την «ΠΑΝΟΛΟΜΕΛΕΙΑ» ως «ΜΟΝΟΜΕΛΕΙΑ».
Διερωτάται κανείς αν το κλίμα πόλωσης που δημιουργήθηκε είναι τυχαίο, ή αν αποτελεί μέρος ενός σχεδίου που επιδιώκει να εξοστρακίσει από το τοπικό ΠΑΣΟΚ ,όσους έχουν διαφορετική άποψη από αυτήν που εκφράζει το «ΠΕΡΙΒΑΛΟΝ της ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ» για τα αίτια του εκλογικού αποτελέσματος.
Έντονα ερωτηματικά δημιουργεί η στάση που θα τηρήσει ο σημερινός Βουλευτής Κεφαλονιάς κύριος Μοσχόπουλος , διαγραφείς το 1986 σε αντίστοιχα με τη σημερινή εποχή λυπηρά φαινόμενα. ( Αντάρτικο Ψηφοδέλτιο Καλαφάτη, κόντρα στις αυθαιρεσίες του τότε κεντρικού ΠΑΣΟΚ).
Ενδεικτικό του κλίματος που επιχειρήται να δημιουργηθεί ,είναι το γεγονός ότι οι πλέον θερμόαιμοι του κομματισμού μηχανισμού, ζητούν τη διαγραφή «όλων των μελών που συμμετείχαν σε άλλα αυτοδιοικητικά ψηφοδέλτια».
Μα σύντροφοι αν γίνει αυτό θα αδειάσει το κόμμα. Ούτε τις εισφορές για το ενοίκιο του «Ρεγγίνα» δε θα μαζεύετε.
Αγαπητοί Σύντροφοι, μήπως αντί του ρεβανσισμού θα ήταν χρήσιμο να αφιερώνατε έστω και λίγο από τον πολύτιμο χρόνο σας, για να εξηγήσετε τα παράξενα εκλογικά αποτελέσματα που ήρθαν σε συγκεκριμένα εκλογικά χωριά-κάστρα κορυφαίων τοπικών στελεχών καθώς και την αρνητική διαφορά μεταξύ πρώτης και δεύτερης Κυριακής αλλά και τις διαφορές μεταξύ δημοτικών και περιφερειακών αποτελεσμάτων;
Μήπως να εξετάσετε και το αρνητικό για το ΠΑΣΟΚ εκλογικό αποτέλεσμα της Ιθάκης ,με το οποίο τεχνηέντως ουδείς από τα μεγαλοστελέχη της Κεφαλονιάς δεν έχει ασχοληθεί;
Μήπως αγαπητοί σύντροφοι ο Δήμος Κεφαλονιάς χάθηκε γιατί μετά από το θετικό αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής επικράτησε εφησυχασμός στην οργάνωση ,με αποτέλεσμα να μετακινηθούν πολύ λιγότεροι ψηφοφόροι ετεροδημότες κατά τη δεύτερη Κυριακή, ενώ η παρουσία τους θα μπορούσε να υπερκαλύψει τη διαφορά με τον κύριο Παρίση;
Μήπως να εξετάσετε γιατί η Νόπη και ο Τσιλιμιδός δεν μπήκαν στο Δημοτικό ψηφοδέλτιο οπότε και η νίκη θα ήταν βέβαιη;
Μήπως επίσης θα πρέπει να εξετάσετε γιατί η Παλική (του Γεωργάτου της Νόπης κλπ) έδωσε από μόνη της τη Νίκη στον Παρίση;
Μήπως πρέπει να εξετάσετε την Καταγγελία του υποψήφιου με το ΠΑΣΟΚ, Αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου κυρίου Γιαννάτου ,ο οποίος αναφέρει χαρακτηριστικά ,ότι «εάν τα προβεβλημένα στελέχη του Κινήματος όπως οι Γερουλάνος, Ξενογιαννακοπούλου, Κατσέλη, Λοβέρδος, είχαν κάνει συντονισμένη κάθοδο στο νησί τότε τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά»;;;
Αγαπητοί σύντροφοι.Αν δεν είστε διατεθειμένοι να απαντήσετε σε ερωτήματα όπως τα παραπάνω ,που περιγράφουν μερικά μόνο από τα πραγματικά αίτια που έφεραν την τριπλή ήτα, τότε διερωτάται κανείς ποιος είναι ο πραγματικός λόγος για την πραγματοποίηση της «ΠΑΝΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ».
Σε κάθε περίπτωση με πρακτικές σταλινικού τύπου -βλέπε διαγραφές- η Ιστορία έχει δείξει ότι τα προβλήματα των κομμάτων και προπάντων της Κοινωνίας ουδέποτε βρήκαν λύση.
Το κλίμα που δημιουργείτε, έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με την παραίνεση του Πρωθυπουργού για «μορατόριουμ» και ξυπνά άσχημες μνήμες του παρελθόντος, ενώ εαν δεν το έχετε καταλάβει,τα προβλήματα έρχονται από το μέλλον και είναι ήδη εδώ.
«Μπορείς να διαγράφεις όποιον θες,αλλά όχι τα πολιτικά σου κενά και τη δραματική έλλειψη πειστικότητας. Δεν μπορείς να διαγράψεις ένα ολόκληρο ρεύμα σκέψης που διατρέχει την ίδια την κοινωνία,τα ιστορικά στελέχη και τον χώρο σου τον ίδιο.Η πορεία μιας παράταξης που πριν από κάποια χρόνια συνεπήρε τη μισή Ελλάδα θυμίζει σήμερα την πορεία του “βασιλιά Αστόχαστου” στο κλασικό “Παραμύθι χωρίς όνομα” της Πηνελόπης Δέλτα»*
«Η «διαγραφή» συνιστά πράξη... Πανικού, φόβου για το μέλλον και εγκλεισμού σε μια περιθωριακή πραιτοριανή φρουρά.»*
*Από Συνέντευξη του Τάσου Γιαννίτση / Πρώην υπουργού Εξωτερικών
στο Έθνος 14/6/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.