Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

Ήρθε ο Αντώνης Σαμαράς στη Κεφαλονιά


Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς ήρθε στη Κεφαλονιά την Πέμπτη (6.30μ.μ), όπου εκτός της ολιγοήμερης ξεκούρασης μαζί με την οικογένειά του (Η σύζυγός του Γεωργία Κρητικού, είναι Κεφαλλονίτισσα αφού είναι τόπος καταγωγής του πατέρας της ), θα έχει τη δυνατότητα να συναντήσει τους κομματικούς και άλλους παράγοντες του τόπου για να δώσει προσωπική λύση στο πρόβλημα των υποψηφίων, τόσο για το Δήμο Κεφαλονιάς όσο και του Δήμου Ιθάκης. Για την περιφέρεια Ιονίων Νήσων που νε μεν ανακοινώθηκε την Πέμπτη ο Γιατρό κ. Σπύρος Σπύρου, πρώην Βουλευτής Κέρκυρας, προσωπική επιλογή του κ. Πέτρου Αλιβιζάτου. Μια υποψηφιότητα που δεν έχει την καθολική στήριξη των Νεοδημοκρατών στο νησί του, όπως του νυν Νομάρχη Κέρκυρας ενώ σε Κεφαλονιά και Ζάκυνθο είναι εντελώς άγνωστος! Επίσης ο γιατρός δεν μπόρεσε να εκλεγεί βουλευτής στις τελευταίες αναμετρήσεις και μάλιστα όταν η Ν.Δ. έγινε τη πρώτη φορά (2004) κυβέρνηση!
Ταυτόχρονα μπήκε και ένα τέλος για την στήριξη από το κόμμα της Ν.Δ, του Μάκη Φόρτε πρώην Δημάρχου Αργοστολίου προερχόμενου από το ΠΑΣΟΚ αλλά υποστηρίζονταν σφόδρα από τον κ. Πουλημένο στην Κέρκυρα για την ΠΙΝ, όπου ο τελευταίος την Κυριακή είχε δηλώσει στα ΜΜΕ (αφού γνώριζε την εξέλιξη για στήριξη του κ. Σπύρου και την απόρριψη της πρότασής του για Φόρτε), ότι τερματίζεται ο πολιτικός του βίος στα κοινά με το κόμμα του προφανώς!
Στους κόλπους των Νεοδημοκρατών στα νησιά μας και μετά από αυτή την εξέλιξη είναι διάχυτη η απογοήτευση. Οι δύο υποψήφιοι όμως για το Δήμο Κεφαλονιάς από το χώρο της Ν.Δ. Μοσχονάς και Παρίσης τρέχουν από χωρίων εις χωρίων για υποψήφιους σε μια ανταγωνιστική κούρσα μεταξύ τους χωρίς όμως να τους παρακολουθούν οι περισσότεροι ψηφοφόροι που αποζητούν κάτι περισσότερο και «ευτελίζοντας» όποιες διαδικασίες τηρούνται στο κόμμα αυτό.

Για μια συνάντηση των δυο μάθαμε ότι έγινε πρόσφατα μήπως και τα βρουν, όπως μας είπε παράγοντας του κόμματος αυτού αλλά δόθηκε νέο ραντεβού με την μεσολάβηση κάποιων ανθρώπων μήπως και τα βρουν!

Κατά την παραμονή του στο νησί μας ο Πρόεδρος θα πρέπει να ξεκαθαρίσει τα πράγματα και να θέσει τέρμα στις όποιες προσωπικές προσδοκίες κάποιων και να σταθμίσει πλέον υπεύθυνα τις αγωνίες των οπαδών του κόμματός του και τις λύσεις που απαιτούν τα συσσωρευμένα προβλήματα της Κεφαλονιάς.

Οι συνεργασίες που είναι αναγκαίες στις αυτοδιοικητικές εκλογές επιβάλλεται να τις αποδεχτούν επιτέλους τα τοπικά κομματικά στελέχη και να μην κλείνουν τα μάτια στην ωμή πραγματικότητα που λέει ότι η στενά κομματικοί υποψήφιοι στις 7 Νοεμβρίου δεν θα έχουν καμία τύχη. Να μου το θυμάστε τι θα πάθει το ΠΑΣΟΚ με τα τσιτάτα που επιμένει λες και βρίσκεται στο ’85!

Η σκληρή κομματικά γραμμή που θέλουν να επιβάλλουν κάποιοι (ίσως για τους δικούς τους λόγους) ή για την ενίσχυση των διαφόρων Forum και ομάδων δεν είναι και το ζητούμενο στη φάση αυτή, ούτε οι πολίτες ενδιαφέρονται ποια… αν θα επικρατήσει η μία ή άλλη ομάδα! Ο κόσμος έχει σοβαρά προβλήματα και οι «Καλλικρατικοί» Δήμοι ως «ανεξάρτητα κρατίδια» πλέον μπορεί να εξελιχθούν σε μηχανισμοί παραχώρησης της δημόσιας περιουσίας (βλέπε Λίακα, Αίνο, αιγιαλό και παραλίες κ.α.) σε πολυεθνικές αφού δεν θα έχουν τους ανάλογους πόρους για να τα βγάλουν πέρα. Θα γίνουν «ιμάντες» μεταφοράς του μνημονίου και όλων τα δεινών που θα φέρει για το λαό…

Οι κοινωνία των νησιών μας περιμένει κάποια εναλλακτική πρόταση «απόδρασης» από τα δεσμά του Δ.Ν.Τ. για μια εθνικά ανεξάρτητη περιφερειακή αναπτυξιακή στρατηγική με νέο πρόσωπο και κοινωνικά αποδεκτή και με ευρύτητα πρόταση όσο αφορά τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Όπως μας είπε ο ίδιος παράγοντας από το χώρο της Ν.Δ. και εκλεγμένο μέλος αρκετές φορές στη ΝΟΔΕ ότι «όποια άλλη εμμονή σε παλαιοκομματικές και προσωπικές τακτικές μόνο απογοήτευση θα φέρουν στο κόσμο και θα δοθεί η δυνατότητα σε όλους αυτούς τους χειροκροτητές και υποστηριχτές της κυβερνητικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ (που εξαθλιώνει τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους ενώ βάζει «θηλιά» στους επαγγελματίες και στον τουρισμό των νησιών μας) να είναι πάλι στα πράγματα, όπως γίνεται εδώ και 30 χρόνια για να συνεχίσουν το «θεάρεστο» έργο τους στη Κεφαλονιά και την Ιθάκη.

“Γυρολόγος” τινών…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.