Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2016

Χειροδικία Διευθυντή ΕΠΑΛ Ληξουρίου ενάντια στον Πρόεδρο της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Χειροδικία ενάντια στον Πρόεδρο της  ΕΛΜΕ 
Να απομονωθεί η κυβερνητική γραμμή:
- καταστολής των λαϊκών αγώνων,
- οι απρόκλητες επιθέσεις στην ΕΛΜΕ-ΚΙ.
Στον απόηχο της μεγάλης πρόσφατης γενικής απεργίας που νέκρωσε τα πάντα, στη συμμαχία εργατών – αγροτών – μικρομεσαίων επαγγελματιών – νεολαίας, η κυβέρνηση κάνει τους δικούς της σχεδιασμούς. Καλλιεργεί το «διαίρει και βασίλευε» και ότι «όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος». Δεν είναι τυχαίες οι εισαγγελικές παραγγελίες για καταστολή των αγροτικών κινητοποιήσεων, τα τελεσίγραφα της κυβερνητικής εκπροσώπου. Τοπικά οι εργαζόμενοι σε μια σειρά χώρους βιώνουν διαφόρων ειδών επιθέσεις από κράτος – εργοδοσία, ενώ υπάρχει ιδιαίτερη...
αιχμή σε βάρος της ΕΛΜΕ-ΚΙ. Η «σκλήρυνση» της στάσης της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και της ΔΔΕ του Νομού, η εκκόλαψη και στήριξη απόψεων για ουσιαστική απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης στα σχολεία από μεριάς του κυβερνητικού συνδικαλισμού, τα εμπόδια στην κοινοποίηση των θέσεων του σωματείου στις μαθητικές κοινότητες, η ψευδολογία, η χειραγώγηση και ο συντεχνιασμός γίνονται στοιχεία της καθημερινότητας. Απόρροια αυτής της γραμμής ήταν και η σημερινή απρόκλητη επίθεση στο σωματείο και η χειροδικία ενάντια στον Πρόεδρο της ΕΛΜΕ από το Διευθυντή του ΕΠΑΛ Ληξουρίου και κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό Σπύρο Παγώνη. Το γεγονός είναι απαράδεκτο από κάθε άποψη.
Η αντιλαϊκή – αντιεκπαιδευτική επίθεση που εξαπολύουν κυβέρνηση – ΕΕ είναι σε εξέλιξη. Τίποτε δεν μένει όρθιο: το ψωμί του λαού, η δουλειά, η κοινωνική ασφάλιση, η υγεία και η παιδεία. Τα εργατικά – δικαιώματα θυσιάζονται στο βωμό της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων. Το ίδιο συμβαίνει και με τα δικαιώματα της νεολαίας. Στο νομό μας καλά κρατεί η επιχείρηση αποχαρακτηρισμού του ως σεισμόπληκτου, ο διαχωρισμός «παλιών» και «νέων» σεισμοπλήκτων. Το γεγονός συνδέεται άμεσα με την κατάργηση μέτρων όπως το επίδομα ενοικίου ή την απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ, με το τέλμα στις εργατικές κατοικίες, στις σχολικές και αθλητικές υποδομές, στο οδικό δίκτυο. Είναι μέρος της συνολικής επίθεσης και έτσι πρέπει να αντιμετωπιστεί.
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καλεί τον κλάδο να απομονώσει θέσεις και πρακτικές που αποτυπώνουν συνδικαλιστικό και πολιτικό κατήφορο. Να συσπειρωθεί στο σωματείο, να οργανώσει, με ενότητα και ταξική αλληλεγγύη, τον αγώνα για την αλήθεια και το δίκιο. Να συμβάλλει στη λαϊκή συμμαχία που θα συντρίψει μνημόνια, αφεντικά και όσους τους υπηρετούν.
Αργοστόλι 25/02/2016
Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ
Ο Πρόεδρος Η Γενική Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης Ποταμιάνου Σοφία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.