Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

ΤΕΙ Ιονίων Νήσων - Δελτίο Τύπου - Ενημερωτικής Ημερίδας για την επέκταση του σήματος «Τοπικής Παραδοσιακής Κουζίνας»

30 Μαρτίου 2015
Ενημερωτική ημερίδα για την επέκταση του σήματος «Τοπικής Παραδοσιακής Κουζίνας» σε νέους εστιάτορες της Κεφαλονιάς
Μετά την μεγάλη επιτυχία των εξειδικευμένων διαλέξεων για την Επτανησιακή Διατροφή και τον Τουρισμό, από το Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, οι οποίες απευθύνονταν σε τοπικούς εστιάτορες και γενικότερα επαγγελματίες του χώρου της εστίασης και πραγματοποιήθηκαν 20-22 Μαρτίου 2015 στην Κεφαλονιά, ακολουθεί ενημερωτική ημερίδα σχετικά με την επέκταση του σήματος «Τοπικής Παραδοσιακής Κουζίνας».

Η Ημερίδα θα διεξαχθεί την Πέμπτη, 2 Απριλίου 2015 και ώρα 14:30 μ.μ., στους χώρους του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στο Αργοστόλι, στις Αίθουσες του Τμήματος Ψηφιακών Μέσων & Επικοινωνίας (Λεωφ. Αντ. Τρίτση). Ομιλία θα πραγματοποιήσει ο κ. Α. Βιτωράτος, Αναπλ. Καθηγητής ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, ο κ. Ι. Καλαβρουζιώτης, Αναπλ. Καθηγητής ΕΑΠ, καθώς και ο κ. Α. Παντελειός, υπεύθυνος της εταιρείας Mythos Catering.
Στόχος της Ημερίδας είναι να γίνουν γνωστά τα κριτήρια του σήματος στους υποψήφιους τοπικούς εστιάτορες και γενικότερα επαγγελματίες του χώρου της εστίασης, με απώτερο σκοπό την  περαιτέρω ανάδειξη της τοπικής κουζίνας και την ευρύτερη εφαρμογή της στα τοπικά εστιατόρια. Το Σήμα θα πιστοποιεί ότι οι κάτοχοί του ακολουθούν τις παραδοσιακές συνταγές, χρησιμοποιώντας τοπικά προϊόντα.
Στην εκδήλωση, θα γίνει αναφορά στην εμπειρία και τα συμπεράσματα που αντλήθηκαν κατά τη διάρκεια των Σεμιναρίων και της πρακτικής άσκησης, καθώς και στη σημασία της ανάδειξης της Επτανησιακής Διατροφής ως αναπόσπαστου τμήματος της Μεσογειακής Διατροφής.
Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης «Ανάδειξη του Τεχνολογικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων ως Διεθνούς Πόλου Εκπαίδευσης και Καινοτομίας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο-ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.