Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Σχετικά με την επίσκεψη του κ. Χρυσοχοΐδη


Επιτροπή Αγώνα Φορέων Κεφαλονιάς
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Σχετικά με την επίσκεψη του κ. Χρυσοχοΐδη
και τις κυβερνητικές προτεραιότητες για τους σεισμούς
Η Επιτροπή Αγώνα Φορέων Κεφαλονιάς θεωρεί απαράδεκτη τη στάση του Υπουργού Υποδομών να έρθει κρυπτόμενος απ’ τους φορείς του μαζικού κινήματος προκειμένου να επιθεωρήσει την πορεία των κυβερνητικών προτεραιοτήτων για το σεισμόπληκτο Νομό μας.
Ο κ. Υπουργός ξεκαθάρισε για μια ακόμη φορά ότι πρώτη προτεραιότητα της συγκυβέρνησης και του ιδίου είναι η διαμόρφωση νέων υποδομών για την κερδοφορία των μεγάλων τουριστικών και άλλων καπιταλιστικών επιχειρήσεων. Αυτή είναι η έγνοια τους. Γι’ αυτό θεωρούν εχθρό το ταξικό κίνημα που αποκαλύπτει, πιέζει, διεκδικεί και ανοίγει δρόμους αποκλειστικά για τα λαϊκά συμφέροντα. Η πλουτοκρατία και το πολιτικό της προσωπικό επιδιώκουν «ο σεισμός να γίνει σωσμός» για τα δικά τους συμφέροντα. Γι’ αυτό δεν είπαν...
κουβέντα για τις αποζημιώσεις που είναι τελικά ελάχιστες και πάνε με ρυθμό χελώνας και γενικότερα για το δικαίωμα στη στέγη, ιδιαίτερα τώρα που μπαίνει ο χειμώνας. Δεν είπαν κουβέντα για την ανάγκη να κατασκευαστούν τα πέντε νέα σχολικά συγκροτήματα που έχει ανάγκη ο νομός μας και ιδιαίτερα η Παλική, για το κατακρημνισμένο οδικό δίκτυο, πέραν βεβαίως των τουριστικών κόμβων, για την ανάγκη να υπάρξει υγιεινό πόσιμο νερό, για μέτρα αντισεισμικής θωράκισης και προστασίας κ.α. Οι φορείς της τοπικής διοίκησης από την πλευρά τους, βοηθούν στην υλοποίηση αυτών των προτεραιοτήτων της κυβέρνησης και αξιοποίησαν επικοινωνιακά την επίσκεψη, κάνοντας καθαρό ότι τα λαϊκά προβλήματα  είναι σε δεύτερη μοίρα.
Τα μέτρα προς τους σεισμόπληκτους των εργατικών κατοικιών του Ληξουρίου για ανάληψη από το κράτος της ευθύνης ανακατασκευής τους που έγιναν κάτω από την πίεση της διαχρονικής δράσης του λαού της Κεφαλονιάς, για άλλη μια φορά παραπέμπονται στις «ελληνικές καλένδες». Σε κάθε περίπτωση η επιτροπή φορέων καλεί σε επαγρύπνηση  και σε συντονισμό τους σεισμόπληκτους κατοίκους των εργατικών κατοικιών προκειμένου, με ανυποχώρητο αγώνα, να υλοποιηθεί αυτή η υπόσχεση, αφού η θέση της κυβέρνησης και του συγκεκριμένου υπουργού είναι ότι η «κατοικία είναι ατομική ευθύνη. Η Επιτροπή Αγώνα Φορέων Κεφαλονιάς γενικότερα προειδοποιεί ότι αν δεν υπάρχει επαγρύπνηση και ο λαϊκός παράγοντας αδρανήσει, όλες οι υποσχέσεις θα μείνουν στα χαρτιά. Μόνο η οργάνωση και η δράση της φτωχολογιάς και των εργαζομένων, μαζί με τους φορείς που αταλάντευτα στάθηκαν στο πλευρό τους, μπορούν να εγγυηθούν θετικές εξελίξεις. Μόνο η ανατροπή της πολιτικής που βάζει στο επίκεντρο την κερδοφορία και τα ψίχουλα για τις λαϊκές ανάγκες διαμορφώνει όρους και προϋποθέσεις για ουσιαστικές λύσεις.

Αργοστόλι 26/09/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.