Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Εκτός λειτουργίας η βιβλιοθήκη Σολωμού στην Παναγούλα


Ένας σημαντικός πολιτιστικός «θησαυρός» που φιλοξενείται στο κτήριο της Βιβλιοθήκης του Μουσείου Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων στην Παναγούλα παραμένει δυστυχώς εδώ και χρόνια αναξιοποίητος, αφού δεν υπάρχει προσωπικό για να λειτουργήσει.
Πρόκειται για το κτήριο που εδώ και χρόνια θεμελιώθηκε με δαπάνη του ιδρύματος Νιάρχου για να στεγάσει τη βιβλιοθήκη που δωρίσθηκε στο Μουσείο από τον καθηγητή Μητσάκη.
Το θέμα ανέδειξε μιλώντας στο ραδιόφωνο του –Ε- ο Πρόεδρος του Σωματείου Φίλων του Μουσείου Νικίας Λούντζης, ο οποίος αναφέρθηκε...... συνολικά στα προβλήματα υποχρηματοδότησης του Μουσείου.
«Κάθε χρόνο το Μουσείο είχε μια οικονομική στήριξη από το Υπουργείο, η οποία είναι απαραίτητη αφού δεν μπορούν να καλυφθούν τα έξοδα λειτουργίας. Η κρίση μείωσε τους επισκέπτες και τα πράγματα είναι δύσκολα. Ο Βουλευτής είχε την καλοσύνη να θέσει το θέμα στον αρμόδιο Υπουργό και όλοι πιέζουν για να βρεθεί μια λύση και το Μουσείο να παραμείνει σε λειτουργία» σχολίασε ο κ. Λούντζης, κάνοντας στη συνέχεια ειδική αναφορά και στην αδυναμία λειτουργίας της βιβλιοθήκης στην Παναγούλα, λόγω αδυναμίας να καλυφθούν τα έξοδα!

Το κτήριο είναι επιπλωμένο αλλά δεν μπορεί να παραχωρηθεί σε χρήση στο κοινό με αποτέλεσμα το αρχείο της βιβλιοθήκης να μένει αναξιοποίητο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.