Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Επιστολή διαμαρτυρί​ας γονέων κολυμβητών ΝΑΟΚ -ΝΑΥΣΙΘΟΟΥ


Προς Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Σπύρο Σπύρου,
Δήμαρχο Κέρκυρας κ. Ιωάννη Τρεπεκλή

Κοινοποίηση στους Βουλευτές Κέρκυρα κ. Αντζελα Γκερέκου,
κ.Νικόλαο Δένδια, κ. Χαράλαμπο Χαραλάμπους και όλα τα
Κερκυραϊκά ΜΜΕ

Στα τμήματα Κολύμβησης - Πόλο του ΝΑΟΚ και στο τμήμα Κολύμβησης του Ναυσίθοου (στο κλειστό κολυμβητήριο Κέρκυρας), προπονούνται καθημερινά πάνω από 200 παιδιά όλων των ηλικιών( από 5 έως 16 χρονών)τα οποία έχουν πολλές διακρίσεις σε Διασυλλογικά και Περιφερειακά Πρωταθλήματα. Τα μεγαλύτερα σε ηλικία παιδιά έχουν συμμετοχές και διακρίσεις στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, εκ των οποίων 3 κολυμβητές του ΝΑΟΚ κατακτούν κάθε χρόνο Πρωτιές, ενώ η Κωνσταντίνα Δημουλή ήταν μέλος στην Εθνική ομάδα.
Από εδώ ξεκίνησε την λαμπρή καριέρα του ο μοναδικός Ολυμπιονίκης και Παγκόσμιος πρωταθλητής Σπύρος Γιαννιώτης καθώς και οι Πρωταθλητές και μέλη της Εθνικής Γκιόκας Ι. και Μωραΐτης Ι με συμμετοχές σε Πανευρωπαϊκούς και Παγκόσμιους Αγώνες.
Επισημαίνουμε ότι, κατά τα τελευταία χρόνια, στο κλειστό κολυμβητήριο έχουν πραγματοποιηθεί σημαντικά αθλητικά γεγονότα, όπως το Πανελλήνιο πρωτάθλημα κολύμβησης Ανδρών, το Final Four του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου Υδατοσφαίρισης Γυναικών, Πολυεθνής συνάντηση κολύμβησης, όπως επίσης και άλλα διεθνή ...
 meetings που έχουν προγραμματιστεί για το 2012, με πολλά οφέλη για τον Κερκυραϊκό αθλητισμό, πολιτισμό και τουρισμό.
Ξαφνικά φέτος τον Οκτώβριο, το κλειστό κολυμβητήριο σταμάτησε να λειτουργεί λόγω έλλειψης πιστώσεων ως αποτέλεσμα των περικοπών του προϋπολογισμού από τη ΓΓΑ. Η πρώτη επίπτωση και πιο σημαντική, ήταν η αδυναμία να προμηθευτεί πετρέλαιο για τη θέρμανση του νερού και των άλλων αναγκών της πισίνας. Κατά την πρόσφατη συνάντηση του προέδρου του ΕΑΚΚ με τον Περιφερειάρχη, ενημερωθήκαμε ότι τα χρέη από τα προηγούμενα χρόνια, ανέρχονται στο ποσό των 230.000 €.
Οι γονείς των αθλητών του ΝΑΟΚ και του Ναυσίθοου θεωρούμε αποτυχία των Διοικήσεων του ΕΑΚΚ, αλλά και της τοπικής εξουσίας, το κλείσιμο του κολυμβητηρίου Κέρκυρας. Η ερώτηση που τους απευθύνουμε, είναι αν φτάσαμε σε τέτοιο σημείο παρακμής, ώστε να μετράμε τα πάντα, ακόμη και την κοινωνική προσφορά κάποιου φορέα, με όρους αγοράς: πόσο κοστίζει, τι κέρδος αποφέρει και αν μας συμφέρει σαν επιχείρηση. Χθες έκλεισε το Αθλητικό Γυμνάσιο, και σταμάτησαν τα Σχολικά Πρωταθλήματα. Σήμερα έκλεισε ένα Αθλητικό Κέντρο, αύριο θα αρχίσουν να κλείνουν και τα σχολεία;
Θεωρούμε αυτονόητη τη ΆΜΕΣΗ επαναλειτουργία του κλειστού κολυμβητηρίου Κέρκυρας. Οι γονείς των παιδιών του ΝΑΟΚ και του Ναυσίθοου θα είναι δίπλα στις προσπάθειες της Διοίκησης του ΕΑΚΚ και της τοπικής εξουσίας για να λειτουργήσει ξανά το κολυμβητήριο. Σε κάθε άλλη περίπτωση θα ενεργήσουμε αναλόγως.

Την επιστολή υπογράφουν οι Γονείς των παιδιών-αθλητών του ΝΑΟΚ και Ναυσίθοου και στον δίκαιο αγώνα μας έχουμε την συμπαράσταση του ΚΕΡΚΥΡΑΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΣΠΥΡΟΥ ΓΙΑΝΝΙΩΤΗ.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.