Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Επιστολή Κουρή σε Λοβέρδο για την υποβάθμιση του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ
ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ
Ταχ.Δ/νση : Διοικητήριο
Τ.Κ. :28100
Τηλ :2671360530
Fax :2671028462
Πληροφορίες : Α. Παγουλάτου
Αργοστόλι, 08-06-2011
Α.Π: Οικ. 24361/7411

ΠΡΟΣ:- Υπουργό Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης
κ. Λοβέρδο Ανδρέα

KOIN: - Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων
-Δήμαρχο Κεφαλλονιάς
-Νοσοκομείο Ληξουρίου Μαντζαβινάτειο
-Μ.Μ.Ε.

Σε συνέχεια σχετικής επιστολής που σας έχει κοινοποιηθεί ήδη από το ΙΔΡΥΜΑ Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου, περί της υποβάθμισης του Νοσοκομείου σε Κέντρο Υγείας, σας ενημερώνουμε ότι το εν λόγω θέμα μας απασχολεί όλους αδιαλείπτως και τασσόμαστε πλήρως υπέρ των απόψεων του Ιδρύματος, κατανοώντας τόσο τις δεσμεύσεις της δωρεάς που έλαβε χώρα στο νοσοκομείο όσο και το δίκαιο του αιτήματός του.

Κυρίως όμως αντιλαμβανόμαστε τις ανάγκες και τα ζητούμενα των συμπολιτών μας οι οποίοι ήδη πλήττονται από σωρεία σχεδόν αδιέξοδων προβλημάτων οικονομικού και κοινωνικού χαρακτήρα και η ανάγκη διατήρησης ενός ελάχιστου συναισθήματος ασφάλειας, τουλάχιστον για τις υφιστάμενες υποδομές υγείας, είναι ζωτικής σημασίας για την διατήρηση μιας στοιχειώδους ελπίδας για το μέλλον.

Επικαλούμαστε το αίσθημα ευθύνης προς όλους εσάς που κληθήκατε να υπηρετήσετε το κοινωνικό σύνολο ώστε να αποφευχθούν αυτές οι ενέργειες ειδικά στον χώρο της υγείας, που συνιστά την κορωνίδα της πολιτισμικής μας αξιοπρέπειας και προκρίνει τις προοπτικές μιας εν δυνάμει υγιής εξελικτικής πορείας. Θα πρέπει ασφαλώς το εν λόγω ζήτημα να τύχει εξαιρετικής προσοχής και σοβαρότητας και να εξεταστούν ενδελεχώς όλες οι παράμετροι, προτού να παρθεί κάποια ατυχής και βεβιασμένη απόφαση με σοβαρό κοινωνικό κόστος και μη αναστρέψιμες συνέπειες.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΟΥΡΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.