Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Χαιρετισμός της φιλολόγου Μαρίας Ανδρεάτου στην εκδήλωση της Ε.Λ.Μ.Ε. – Κ.Ι. για τους συνταξιοδοτηθέντες καθηγητές.


Στις συνελεύσεις ένιωθα πάντα πολύ πιο νέα, με γέμιζαν δύναμη, με γέμιζαν αγάπη για τον κλάδο μας και για τα δίκια του.

Αγαπητοί Συνάδελφοι της ΕΛΜΕ-ΚΙ.
Σας ευχαριστώ θερμά για την εκδήλωση αυτήν, που μας έδωσε την ευκαιρία να βρεθούμε κοντά οι πιο νέοι αλλά και οι πιο μεγάλοι συνάδελφοι, τους οποίους προσωπικά θυμάμαι με πολλή αγάπη και ευγνωμοσύνη.
Η πρόσκλησή σας αυτή νομίζω ότι μας οδήγησε σε μια εκδήλωση Ενότητας και αυτό μετράει πάρα πολύ στο νου και στην ψυχή μου.
Έχω γράψει πολύ σύντομα λόγια σχετικά με τις σκέψεις και τα συναισθήματα που νιώθω τώρα, τους έξι μήνες που ανήκω και εγώ στους συνταξιούχους, που έχω φύγει από το Σχολείο που κυριολεκτικά λάτρεψα, από το 3ο Γυμνάσιο Αργοστολίου.
Αγαπητοί συνάδελφοι, μετά από 34 χρόνια υπηρεσίας μου στα σχολεία μας νιώθω ειλικρινά ότι είναι ιδιαίτερη τιμή και τύχη αγαθή για μένα που ανήκα στην Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Κεφαλονιάς - Ιθάκης.
Η πρώτη μου γνωριμία και εμπειρία με την ΕΛΜΕ - ΚΙ ήταν η Συνέλευση το Δεκέμβρη του 1976. Συνέλευση πολύ ζωντανή, με έντονους λόγους και δυναμικούς συνδικαλιστές.
Πιστεύω ότι όλα τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΛΜΕ - ΚΙ υπηρετήθηκαν από άξιους και Δημοκρατικούς συναδέλφους, στην πλειονότητα τους ασυμβίβαστους, θαρραλέους, ικανότατους να παλεύουν, και μάλιστα σε αντίξοες πολιτικές καταστάσεις, για τα αιτήματα του κλάδου μας και τη δικαίωση αυτών.
Μετέδιδε ο λόγος και η δράση τους θάρρος και στους άλλους συναδέλφους, διάθεση για αγώνες, δύναμη, αντοχή, εμψύχωση, ακόμη και ζωντάνια και νεανικό παλμό.
Στις συνελεύσεις ένιωθα πάντα πολύ πιο νέα, με γέμιζαν δύναμη, με γέμιζαν αγάπη για τον κλάδο μας και για τα δίκια του. Ενθάρρυναν οι συνδικαλιστές μας πολλές φορές νέους συναδέλφους, αντιτάχθηκαν δυναμικά σε άδικες πράξεις κατά των συναδέλφων, πολέμησαν τον αυταρχισμό, φώναξαν και σε πολλές περιπτώσεις πολύ δυνατά , διεκδίκησαν, αγωνίστηκαν και εγώ προσωπικά πολλές φορές είπα: «ευτυχώς που έχουμε και την ΕΛΜΕ».
Πιστεύω ότι οι συνδικαλιστές μας ήταν οι μπροστάρηδες σε κάθε εκπαιδευτικό αγώνα και ότι η ΕΛΜΕ μας, τίμησε πραγματικά με τη δράση της τον Κλάδο μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.