Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

ΑΝ.Α.Σ.Α : ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΘΕΣΕΩΝ

Για τα Ιόνια Νησιά

Η Ανεξάρτητη Αυτοδιοικητική Συνεργασία Αρχών για τα Ιόνια Νησιά , η ΑΝ.Α.Σ.Α, είναι καρπός μιας συλλογικής προσπάθειας που οδήγησε στην συνεργασία των αριστερών πολιτών του ΣΥΡΙΖΑ των Οικολόγων Πράσινων, σοσιαλιστών και ανένταχτων πολιτών και συλλογικοτήτων, αδιακρίτως κομματικής προσέγγισης και προέλευσης.
Η ΑΝ.Α.Σ.Α διεκδικεί την ψήφο των πολιτών της Περιφέρειας των Ιόνιων Νησιών στις εκλογές της 7ης Νοέμβρη, αποτελώντας μια δυναμική προοπτική που με την εκλογική της ενίσχυση μπορεί να αποβεί χρήσιμη και ουσιαστική στον αγώνα για την υπεράσπιση και προώθηση των λαϊκών δικαιωμάτων.
Η ΑΝ.Α.Σ.Α είναι συνδυασμός συνεργασίας και συνεννόησης με δημοκρατία και διαφάνεια. Δεν διαθέτει οικονομικούς χορηγούς και δεν κουβαλάει κανένα βαρίδι στην πλάτη της. Η ΑΝ.Α.Σ.Α είναι, και ελπίζουμε αυτό να το νοιώσουν ξεκάθαρα και οι πολίτες των Ιονίων ,οι Κεφαλονίτες και Θιακοί, είναι μια δύναμη μέσα απ την ίδια την κοινωνία, μια δύναμη με αισιοδοξία με αλληλεγγύη και αποφασιστικότητα. Πολλοί το γνωρίζουν και όλο και περισσότεροι το αντιλαμβάνονται κάθε μέρα που περνάει πως στηρίζοντας και ψηφίζοντας την ΑΝ.Α.Σ.Α στέλνουν στο νέο περιφερειακό συμβούλιο την δική τους φωνή ,τους δικούς τους ανθρώπους.
Ποιους έχουμε απέναντι μας σ αυτήν την εκλογική αναμέτρηση;
1ον
Αυτούς που εκπροσωπούν τα δύο κόμματα που εναλλάσσονται στην εξουσία. Υπόσχονται και οι δυο να λύσουν τα προβλήματα. Αλλά δεν είναι η πολιτική που εκπροσωπούν αυτή που δημιούργησε τα προβλήματα, που έφερε την Περιφέρεια στην ανυποληψία, στην ταλαιπωρία των πολιτών, στην αναποτελεσματικότητα;
Δεν μπορείτε να ξεγελάσετε πλέον κανένα, αφήστε που υπάρχει και η προσωπική σας ευθύνη στα πλαίσια της διαχείρισης της εξουσίας που κάνατε.
2ον
Έχουμε κι αυτούς που μέχρι τις αρχές του Σεπτέμβρη είτε επιζητούσαν τα κομματικά χρίσματα από τα κόμματα που ανήκουν είτε συζητούσαν και με τα αντίπαλα κόμματα και μόλις αυτά δεν ευοδώθηκαν βγήκαν στα κεραμίδια για να…. τρομάξουν την τρόικα και το ΔΝΤ. Είναι οι ίδιοι που όταν ξεκίνησαν φώναζαν «ελάτε να σώσουμε την Κέρκυρα» και τώρα το παίζουν σωτηρες των Επτανήσων. Είναι οι ίδιοι που όταν ηλθαν πρόσωπο με πρόσωπο με τον Παπανδρέου ξέχασαν να του πουν για το ΔΝΤ αλλά προτίμησαν να του θυμίσουν πως είναι κι αυτοί στο ίδιο κόμμα μαζί του.
Είναι οι ίδιοι που δηλώνουν εραστές του «Καλλικράτη».
Δεν μπορείτε να πείσετε γιατί είστε ψευδεπίγραφοι, το εσωκομματικό σας πρόβλημα να το λύσετε στα κομματικά σας γραφεία και όχι χρησιμοποιώντας τον νέο θεσμό της περιφέρειας.
Εμείς στην ΑΝ.Α.Σ.Α
Δεσμευόμαστε: για την πάλη ενάντια στις ασφυκτικές οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες που οδηγεί η επιβολή του μνημονίου από την τρόικα και την κυβέρνηση
Για την πάλη για την ανατροπή του σημερινού «Καλλικράτη» και την υλοποίηση ενός φιλολαϊκού και αποτελεσματικού μεταρρυθμιστικού σχεδίου για το κράτος την αποκέντρωση και την αυτοδιοίκηση.
Για την δημιουργία δικτύων κοινωνικής αλληλεγγύης που θα λειτουργούν ως ομπρέλα προστασίας των αδύναμων πολιτών απέναντι στην σημερινή κρίση.
Για την υλοποίηση μιας δυναμικής νησιωτικής πολιτικής στα Ιόνια νησιά , ώστε να αποκτήσουν πλέον συνεκτικά αναπτυξιακά χαρακτηριστικά.
Για την εξομοίωση της φορολογίας με τα νησιά του Αιγαίου, για την επίλυση της ενδοπεριφερειακής συγκοινωνίας με σταθερό τρόπο και συμμετοχή της αυτοδιοίκησης, για την εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου που θα μειώσει καθοριστικά τα ναυλα προσώπων και εμπορευμάτων.
Για την πιστοποίηση και ανάδειξη της κοινής πολιτισμικής ταυτότητας των νησιών μας.
Για την εφαρμογή πολιτικών που θα κατοχυρώνουν ένα αναπτυξιακό και κοινωνικοοικονομικό ισοδύναμο!
Στοχεύουμε: στο πέρασμα από τον μαζικό τουρισμό στον ποιοτικό και οικολογικό τουρισμό
Από τον αποκλεισμό και την ανεργία ,ιδιαίτερα των νέων και των γυναικών, στην κοινωνία της πλήρους δραστηριότητας
Από την συμβατική γεωργία και κτηνοτροφία στην βιολογική με εξασφάλιση νέων και μόνιμων θέσεων εργασίας.
Από τις σημερινές χωματερές στην ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων
Από την χημεία στην πράσινη χημεία
Από την εκμετάλλευση μη ανανεώσιμων φυσικών πόρων στην προώθηση τοπικών και οικολογικών υλικών.
Πρόθεση μας είναι η συνεργασία και η αξιοποίηση των δυνατοτήτων και δεξιοτήτων των εργαζομένων στις υπηρεσίες της περιφέρειας.
Διακηρύσσουμε ,τέλος, πως όλες μας οι προτάσεις και οι πρωτοβουλίες θα αξιοποιούν την εμπειρία και την αγωνιστική διάθεση όλων των τοπικών κινήσεων, οργανώσεων , ομάδων πολιτών κάθε συλλογικότητας η και απλού πολίτη που θα θελήσει να μας βοηθήσει.
Η ΑΝ.Α.Σ.Α είναι ένα κομμάτι της περήφανης και αγωνιζόμενης κοινωνίας των Ιονίων νησιών.
Κι έτσι θα συνεχίσουμε και μετά τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου.
Δώστε στήριξη και ψήφο στην ΑΝ.Α.Σ.Α
ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΠΝΕΥΣΟΥΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ!
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ
Υπ. περιφερειάρχης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.