Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ


Περιοδείες σε όλο το Νομό έχει προγραμματίσει ο Βουλευτής Σπύρος Μοσχόπουλος μέσα στον Αύγουστο, περίοδο διακοπών της Βουλής. Στις περιοδείες αυτές θα συναντηθεί και θα συζητήσει με κατοίκους τοπικά προβλήματα και τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.

Ήδη επισκέφθηκε τη περιοχή της Παλικής και συγκεκριμένα τα χωριά Αγία Θέκλη, Σκηνιά, Καμιναράτα και Δαμουλιανάτα. Εκεί είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με κατοίκους και να συζητήσει θέματα και προβλήματα που απασχολούν τη περιοχή τους.

Επίσης παρευρέθηκε στην ετήσια έκθεση ζωγραφικής της κ. Ντιάνας Αντωνακάτου στα Βιλλατώρια καθώς και στις εκδηλώσεις του Τοπικού Συμβουλίου Αγίας Θέκλης με τα χορευτικά συγκροτήματα του Συλλόγου Κουνόπετρας Μαντζαβινάτων και των Φαρακλάτων του Δήμου Αργοστολίου.

Παρακολούθησε την ετήσια συναυλία της Φιλαρμονικής Σχολής Ληξουρίου που δόθηκε στο χώρο της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης όπου για πρώτη φορά συμμετείχαν και οι Φιλαρμονικές Σάμης και Πυλάρου.

Επίσης επισκέφθηκε το Λιμενικό Σταθμό Ληξουρίου όπου συζήτησε με το προσωπικό θέματα που αφορούν το Σταθμό αλλά και προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι.

Συναντήθηκε ακόμη με εποχικούς πυροσβέστες που υπηρετούν στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Ληξουρίου. Η συζήτηση εστιάστηκε στις δυσκολίες και τα προβλήματα που έχει ο κλάδος τους.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο περιόδευσε στα χωριά και την πόλη της Ιθάκης.

Παρευρέθηκε στην ετήσια διήμερη εκδήλωση του Σωτήρος στο Σταυρό, συνομίλησε με καταστηματάρχες και συζήτησε με τους κατοίκους στο κεντρικό καφενείο στη πλατεία του Σταυρού.

Επόμενος σταθμός ήταν οι Φρίκες όπου κύριο θέμα συζήτησης ήταν η πλωτή προβλήτα του Λιμανιού. Ένα έργο που γίνεται προσπάθεια από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και το Δήμο Ιθάκης να ολοκληρωθεί η μελέτη και να βρεθούν οι απαιτούμενες πιστώσεις για τη δημοπράτηση του σταθερού μόλου που θα αντικαταστήσει τον πλωτό.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε το Κιόνι που αυτή τη περίοδο είναι έντονη η τουριστική κίνηση.
Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στο Βαθύ ενημέρωσε τους πολίτες για τα κίνητρα που παρέχονται στους γιατρούς που θέλουν να διοριστούν σε Κέντρα Υγείας νησιών όπως η Ιθάκη μέσα από το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης που ψηφίστηκε στη Βουλή. Τόνισε τη μεγάλη συμβολή και ευαισθησία της Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου για το θέμα αυτό. Η θέσπιση αυτών των κινήτρων δημιουργεί προϋποθέσεις για την επίλυση του μεγάλου προβλήματος που απασχολεί τους κατοίκους της Ιθάκης πάνω από δύο χρόνια, του προβλήματος της έλλειψης παιδίατρου.

Ένα σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει αυτή τη περίοδο η Ιθάκη είναι η έλλειψη νερού λόγω βλάβης του ενός συγκροτήματος αφαλάτωσης που διαθέτει ο Δήμος.

Ο Βουλευτής ενημέρωσε ότι μετά από επαφές με τα Υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Εσωτερικών νερό μεταφέρεται με υδροφόρα του Πολεμικού Ναυτικού από το Δήμο Ελείου Πρόνων για να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες αυτής της περιόδου.

Επιστρέφοντας στη Κεφαλονιά παρευρέθηκε στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο δραστήριος Πολιτιστικός Σύλλογος Βλαχάτων 21ας με τοπικά χορευτικά συγκροτήματα καθώς και στην ετήσια εκδήλωση του Συλλόγου Παλιολινός στα Κλείσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.